Samsung Q-Cinematic Soundbar

Samsung Q-Cinematic Soundbar

Voor de ultieme kijkervaring is niet alleen goed beeld belangrijk, ook geluid speelt daarbij een rol. Zoek je voor je QLED-televisie een goede geluidsoplossing, kies dan voor de Q-Cinematic soundbar. Deze soundbar is speciaal ontwikkeld om samen te werken met je QLED-televisie. Dit vanwege de unieke audio-technologie Q-Symphony.

Bij het aansluiten van een soundbar gaan de speakers van je televisie uit. Maar met de Q-Cinematic soundbar blijven deze aanstaan. Het gevolg daarvan is dat je speakers aan de voorkant, zijkant en bovenkant van de soundbar samenwerken met je QLED-televisie. Zo heb je een ultieme geluidservaring en je eigen thuisbioscoop.

En dat, klinkt ongeveer zo:

 

QLED | QLED v.s. LED | Audio

Samsung Q-Cinematic Soundbar

Redenen om te kiezen voor Samsung Q-Cinematic Soundbar

Maar naast dat de soundbar en televisie in harmonie met elkaar afspelen, zijn er nog meer redenen waarom je een Q-Cinematic Soundbar zou moeten aanschaffen. We zetten ze even op een rij.

  1. Perfecte integratie van beeld en geluid
  2. Surround-geluid brengt je middenin de actie
  3. Geluid komt daadwerkelijk daar waar de actie is
  4. Gebalanceerd, rijk en ruimtelijk geluid
  5. Gemakkelijke bediening met smartphone en afstandsbediening

Technieken die dit mogelijk maken

Deze voordelen hebben allemaal te maken met de technologieën die Samsung in zijn Q-Cinematic soundbar stopt.

Dolby Atmos

Zo beschikt de Q-Cinematic soundbar over Dolby Atmos en DTS:X. Dolby Atmos is een doorontwikkelde versie van Dolby Surround. Bij Dolby Atmos heb je niet alleen speakers aan de voor- en achterkant, maar ook geluid dat naar het plafond gestuurd wordt en weerkaatst wordt naar je luisterpositie. Het geluid van je films, series en games komt levensecht over alsof je middenin de actie zit.

DTS:X

DTS:X is een surround sound-formaat dat audio-objecten vrij door een 3D-ruimte laat bewegen. Het geluid komt dan niet alleen uit een specifieke speaker, maar kan vrij rondbewegen in de ruimte waar de soundbar staat. Deze techniek wordt vooral gebruikt in de filmwereld. Hiermee creëer je, naast de Dolby Atmos, een 3D-ervaring. 

Acoustic Beam

De Acoustic Beam-technologie van Samsung laat het geluid van je film bewegen. Met deze  technologie komt het geluid daadwerkelijk van de plaats daar waar de actie op het scherm zich bevindt.

Audio Lab

Je kan altijd verzekerd zijn van een gebalanceerd en ruimtelijk geluid. Samsungs soundbars worden getest en afgestemd in het California Audio Lab. Hier worden geavanceerde akoestische technologieën en ultra moderne computermodellingen toegepast. 

Tap Sound

De soundbar is ook vrij gemakkelijk in gebruik met technologieën als Tap Sound en One Remote Control. De Tap Sound-technologie stelt je in staat om muziek van je telefoon met een tik op de soundbar, naar de soundbar af te spelen. De soundbar speelt het nummer af in ongelooflijk geluidskwaliteit.

One Remote Control

Het geluid instellen wordt een fluitje van een cent met behulp van de One Remote Control. Hiermee kun je niet alleen je televisie bedienen, maar ook de soundbar. Meerdere afstandsbedieningen zijn verleden tijd.

AcousticBeamAcoustic Beam

TapSoundTap Sound

Vergelijken

 

Versie

HW-Q950T

HW-Q800T

HW-Q60T

Audiokanaal

9.1.4 3.1.2 5.1

Up-Firing speakers

Ja Acoustic Beam 2.0 Acoustic Beam

Rear Kit inbegrepen

Ja Nee Nee

Draadloze audio-ondersteuning

N.v.t. Ja Ja

3D-audio

Dolby Atmos / DTS:X Dolby Atmos / DTS:X Dolby 5.1 channel / DTS Virtual:X

Q-Symphony

Ja Ja Ja