Uw camera verbinden met de smartphone

Tegenwoordig is bijna elke camera te verbinden met uw smartphone via de WiFi of Bluetooth functie. Veel bedrijven hebben daarom een speciale app ontwikkeld, zodat de koppeling met uw smartphone heel gemakkelijk wordt. Hieronder leggen we precies uit hoe u met deze apps nog efficiënter fotografeert en foto’s makkelijk deelt met de buitenwereld.

1. Canon Camera Connect-app

Gratis - Voor AndroidiOS

Deze app van Canon zorgt ervoor dat het makkelijker wordt om uw smartphone met de camera te verbinden. Zo kunt u makkelijker foto’s maken op een afstand door de app als afstandsbediening te gebruiken. Ook is het een stuk makkelijker en sneller om de gemaakte foto’s direct te delen via social media. Daarnaast voegt u GPS-gegevens toe aan de met uw PowerShot- of IXUS-camera gemaakte foto’s. 

2. FUJIFILM Camera Remote

Gratis - Voor AndroidiOS

De naam van de app zegt het: het dient als afstandsbediening voor uw Fujifilm camera. Hiernaast kunt u tevens ook de gemaakte foto’s direct over zetten naar uw smartphone én voegt u gemakkelijk een datum en tijd en zelfs een locatie toe aan de foto’s. Let wel op: elk cameramodel heeft namelijk andere functies in de app.

 

3. Nikon Snapbridge

Gratis – Voor Android iOS

Met de Nikon SnapBridge app kunt u zorgen voor een constante connectie tussen de camera en uw smartphone. U kunt er voor kiezen om de automatische functie in te stellen zodat elke gemaakt foto direct opgeslagen wordt in de Nikon cloud (Nikon Image Space). Ook deze app kan gebruikt worden om uw camera op afstand te bedienen. Nikon SnapBridge maakt gebruik van Bluetooth 4.0 Low Energy, zo blijft het stroomverbruik van uw smartphone laag. Nog een voordeel: u kunt uw camera verbinden met wel 5 smart-apparaten.

   

4. Panasonic Image App

Gratis – Voor AndroidiOS

Vaak moet u een aantal stappen doen om uw camera aan uw smartphone te verbinden. Dit kan soms aardig wat tijd kosten. Panasonic heeft hier de oplossing voor! U scant namelijk een QR-Code die op de camera verschijnt en u bent meteen verbonden. Uiteraard kunt u gemakkelijk de foto’s overzetten naar uw smartphone, maar u kunt ze via de app ook direct van uw SD-kaart verwijderen. Een leuk extraatje: u kunt met de Photo Collage functie makkelijk een collage maken.

 

5. PlayMemories Mobile (Sony)

Gratis – Voor AndroidiOS

De afstandsbediening functie kan niet alleen gebruikt worden om foto’s op afstand te maken. Bewerkingen zoals het ontspannen van de sluiter, starten/stoppen van de opname en zoomen zijn ook beschikbaar. Beelden die met uw camera zijn opgenomen, kunnen eenvoudig worden overgebracht naar het mobiele apparaat. Wanneer u dit automatisch wilt doen kan dit ook ingesteld worden.

 

6. Olympus Image share

Gratis – Voor AndroidiOS

Met de Olympus Image Share app kunt u niet alleen gemakkelijk uw foto’s delen, ook dient deze app als afstandsbediening. Met deze afstandsbediening kunt u niet alleen een foto maken, u kunt ook de camera-instellingen aanpassen. Daarnaast kunt u meteen beginnen met de nabewerking, want de app heeft standaard bewerkingsmogelijkheden. Wilt u verder met bewerken? Dan heeft Olympus ook nog de Olympus Image Palette app met uitgebreidere opties.

 

Kortom: voor bijna elke camera met Wi-Fi of Bluetooth is er wel een geschikte app. Check voor de zekerheid of uw camera geschikt is voor het gebruik van de app. Met het gebruik van uw smartphone kunt u nog efficiënter fotograferen én deelt u uw foto’s gelijk op social media kanalen.

Terug naar de overzichtspagina