Apps voor smartphone fotografie

Door de komst van smartphones is het een stuk gemakkelijker geworden om overal te fotograferen. Iedereen heeft altijd een camera bij zich die goede kwaliteit foto’s kan maken én waarmee u snel kunt werken. De kwaliteit kan niet tippen aan een professionele camera, maar voor een snelle foto voor social media is het zeker fijn. Zo is het populaire Instagram tegenwoordig dé plek om uw foto’s makkelijk te delen. Daar spelen app ontwikkelaars goed op in! Wilt u makkelijk foto’s bewerken, de beste Instagram foto’s krijgen of uw creativiteit naar een hoger niveau tillen? Deze apps bieden de uitkomst!

Fotobewerking:

Het bewerken van foto’s gaat heel gemakkelijk via deze apps. Bent u de standaard filters van Instagram zat? Download deze apps om uw foto's beter uit te laten komen!

FaceTune

€3,99 – Voor AndroidiOS

FaceTune is een populaire app onder Instagrammers en influencers. De app zorgt er namelijk voor dat uw selfies en portretten er nog mooier uit komen te zien. Zo kunnen er bijvoorbeeld vlekken en oneffenheden worden verwijderd, tanden witter worden gemaakt, haren een andere kleur worden gegeven en kan er ‘make-up’ worden toegevoegd. Er zijn opties om de vorm van een gezicht aan te passen en er kan zelfs een glimlach toegevoegd worden, wanneer die op de originele foto niet te zien is! Dus voor het kleine bedrag dat er betaald moet worden, krijgt u er wel veel opties terug.

VSCO

Gratis – Voor AndroidiOS

VSCO is een erg gevarieerde app waarbij u natuurlijk uitziende filters kunt toevoegen aan uw gemaakte foto’s. Ook kan de sterkte van elke filter aangepast worden. Zo creëert u makkelijk de beste mix van filters voor uw foto’s. Het leuke van deze app is dat u vanuit de app ook direct foto's kunt maken en via het VSCO cam platform kunt delen. 

A Color Story

Gratis (Aanvullende paketten wel betalend)– Voor AndroidiOS

A Color Story is vooral gericht op het kleurgebruik in foto’s. Er zijn verschillende filters en opties waarmee u een verandering in het licht of de kleur maakt. Een standaard pakket met filters en opties zijn gratis, maar er zijn ook aanvullende pakketten die u kunt aanschaffen om een nog bredere keus te hebben.

Voor Instagram:

Instagram is hét platform om al uw foto’s te delen met de buitenwereld. Met deze apps maakt u niet alleen de perfecte foto’s voor uw timeline maar ook voor uw verhaal!

Unfold

Gratis – Voor Android iOS

Unfold is de perfecte app om uw Instagram Stories een mooie lay-out te geven. Zo kunt u een standaard template gebruiken waarbij u naast een foto ook test toevoegt aan de Story. Er is keuze uit verschillende templates en lettertype. Zo geeft u uw eigen draai aan de foto en creëert uw een uniek verhaal!

Storyart

Gratis – Voor AndroidiOS

De app Storyart kan wederom gebruikt worden voor de story functie op Instagram, maar er is meer! Zo kunt u met de app een map creëren met foto’s in één thema of van één gebeurtenis. Op deze manier maakt u gemakkelijk een mooi online fotoalbum van uw laatste vakantie of bijzondere gebeurtenis. Ook hier kunt u tekst bij de foto zetten om een mooi geheel te creëren.

Layout from Instagram

Gratis – Voor AndroidiOS

Met Layout from Instagram maakt u mooie collages die precies het goede formaat hebben om deze op Instagram te plaatsen! U kunt een collage maken tot 9 foto’s en er kan gekozen worden tussen verschillende lay-outs. Uiteraard zijn uw gemaakte collages direct te delen via instagram.

Creatieve bewerking apps:

Soms wilt u net iets meer dan de standaard nabewerking. Natuurlijk bestaan er ook genoeg apps waarmee u een creatieve bewerking aan uw foto toevoegt!

Pixaloop

Gratis – Voor iOS

Pixaloop maakt van uw foto een waar kunstwerk! Met de app kunt u namelijk beweging toevoegen aan uw foto. Zo lijkt het of de onderwerpen op de foto daadwerkelijk bewegen. Het is mogelijk om aan te geven in welke richting het beeld beweegt en welke onderwerpen op de foto bewegen/stil blijven. Ook de achtergrond kan gemakkelijk aangepast worden én kan meebewegen!

Lomographica 

Gratis – Voor Android

Vintage foto’s zijn weer terug. Met deze app laat u het lijken alsof de foto genomen is met een oude analoge camera. Er zijn verschillende foto’s die gebruikt kunnen worden om een vintage effect te creëren. De effecten werken zelfs voor video’s!

TouchRetouch (elementen verwijderen)

€1,99 –  Voor Android &  €2,29 voor iOS

Voor TouchRetouch moet u een klein bedrag neerleggen, maar dat is het zeker waard! U kunt er namelijk voor zorgen dat er objecten op uw foto worden verwijderd of juist worden toegevoegd. Zo zorgt u voor nog mooiere foto’s.

 

Terug naar de overzichtspagina