Creatieve bewerkingsapps voor uw smartphone!

Camerafabrikanten bieden steeds vaker apps aan om uw camera op afstand te bedienen of de gemaakte foto's en video's over te zetten op uw smartphone. Maar wat zijn nu de beste apps om uw foto's en video's te bewerken op uw smartphone? Wij hebben het voor u uitgezocht!

Fotobewerkingsapps:

 

1. Lightroom CC

’s Werelds meest gebruikte fotobewerkingsprogramma is er ook in een speciale app voor op mobiel: Lightroom Mobile. De app biedt vrijwel alle belangrijke bewerkingsfuncties van Lightroom maar dan met een mobielvriendelijke interface. Een gedeelte van de functies van deze app is gratis te gebruiken, maar als u RAW-bestanden wilt bewerken op uw mobiel of de tool Selectieve Bewerkingen wilt gebruiken dan heeft u een Adobe Creative Cloud-lidmaatschap nodig. Met dit lidmaatschap is het ook mogelijk foto’s te synchroniseren tussen de mobiele en de desktopversie van Lightroom CC. Ideaal om onderweg alvast foto’s te kunnen bewerken en later thuis op de computer verder te kunnen gaan!

Lightroom Mobile is beschikbaar voor iOS en Android.

 

2. Snapseed

Snapseed is een van de bekendere fotobewerkingsapps voor de smartphone. En dat is niet zonder reden: de app biedt talloze mogelijkheden om uw foto tot op detail te bewerken. Er zijn tientallen filters om uw foto’s direct een andere uitstraling te geven. Maar u kunt uiteraard ook zelf spelen met alle sliders en bewerkingen, deze opslaan en zo looks creëren die u later ook op andere foto’s toe kunt passen.

Snapseed is beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

3. Photoshop Express

Photoshop Express heeft alle basisfuncties die u mag verwachten van een mobiele app van Adobe: uitsnijden van foto’s, belichting aanpassen, rode ogen corrigeren en eenvoudig delen naar social media. Maar Photoshop gaat nog een stapje verder door verschillende automatische correcties toe te voegen. Zo is het mogelijk om met één druk op de knop contrast, belichting en witbalans aan te passen of om een automatische perspectiefcorrectie te doen. Daarnaast kunt u kiezen uit meer dan 80 filters om uw foto snel te bewerken en is het mogelijk zelf filters te creëren om deze later ook op andere foto’s toe te passen!

Photoshop Express is beschikbaar voor iOS en Android.

 

4. Photoshop Fix

Wilt u nog een stap verder gaan in het bewerken van uw foto’s? Probeer dan eens Photoshop Fix! Met deze app van Adobe is het mogelijk om, met name portretten, tot op detail te bewerken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met Defocus de achtergrond onscherp te maken om het onderwerp meer uit de foto te laten springen. Ook is het mogelijk om selectieve aanpassingen te doen en op deze manier bijvoorbeeld haarkleur te veranderen. Binnen Photoshop Fix is het zelfs mogelijk om gelaatstrekken aan te passen, bijvoorbeeld een grotere glimlach of minder bolle wangen!

Photoshop Fix is beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

 

5. Pixelmator

Pixelmator voor iOS is een ongelooflijk krachtige fotobewerker. Met deze editor kunt u de kleuren verbeteren met vooraf ontworpen kleurinstellingen of nog verder aanpassen met krachtige tools voor kleuraanpassing, zoals Levels, Curves en meer. Voeg adembenemende effecten toe. Veeg ongewenste objecten weg. Vorm gebieden van een afbeelding opnieuw. Klonen, vervagen, slijpen, desatureren en nog veel meer. Naast fotobewerkingstools is er binnen deze app ook ruimte voor graphic design en het maken van sketches.

Pixelmator is beschikbaar voor iOS.

Videobewerkingsapps:

 

1. Premiere Rush

Waar u ook bent video's opnemen, bewerken en online delen; dat is het idee achter Premiere Rush. Met krachtige tools en de Multitrack Timeline kunt u snel video's maken die er professioneel uitzien en klinken, precies zo als u wilt. De app werkt op iOS apparaten en uw projecten zijn te synchroniseren met de desktopapp, ideaal als u onderweg alvast wilt beginnen met een edit en deze vervolgens thuis af te maken.

Premiere Rush is inbegrepen in Adobe CC of als losse applicatie beschikbaar als abonnement.

 

2. Hyperlapse

Creëer verbazingwekkende video's met Hyperlapse, gemaakt voor Instagram. Met behulp van de interne stabilisatie maakt Hyperlapse gepolijste timelapse video's die voorheen onmogelijk waren zonder omvangrijke statieven en dure apparatuur. Wanneer u een video met Hyperlapse maakt van een tijdsverloop, worden uw beelden onmiddellijk gestabiliseerd om de hobbels van de weg glad te strijken en het een filmisch gevoel te geven.

Hyperlapse is beschikbaar voor iOS.

 

 

3. Hype-Type

Met Hype-Type wordt het heel gemakkelijk om geanimeerde tekst aan uw video’s toe te voegen. Ideaal om bijvoorbeeld uw Instagram Stories wat professioneler te laten ogen! Er valt te kiezen uit talloze combinaties van lettertypes en animaties. De app is gratis te gebruiken maar toont wel een watermerk over uw video. Middels in-app aankopen kunt u het watermerk verwijderen en extra lettertypes aanschaffen.

Hype-Type is beschikbaar voor iOS.

 

4. InShot

InShot is een van de meest complete video-editors voor uw smartphone! Dankzij de Multitrack Timeline kunt u meerdere video- en audiosporen tegelijkertijd gebruiken. Het is mogelijk om filters te gebruiken en gemakkelijk tekst toe te voegen aan uw video’s.
Tevens kunt u InShot ook gebruiken om uw foto’s mee te bewerken!

InShot is beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

Terug naar de overzichtspagina