NIEUW: Sony A7S mark lll

Specificaties | Sony A7S mark lll onder de loep l 4K filmen in 120 fps l 4:2:2 10-bit | A7S ll versus A7S lll

Daar is-ie dan, de langverwachte Sony A7S mark III. Sony vindt video net zo belangrijk als de content creators in de creatieve wereld. Tijd om jullie meer te vertellen over deze camera. Videomakers en fotografen opgelet, we gaan beginnen!

Specificaties:

  • Full frame E-mount
  • 12.1 megapixel EXMOR R CMOS sensor
  • 4K video met 120fps
  • 4:2:2 10-bit opname
  • Maximale ISO van 409.600
  • 15+ stops dynamisch bereik
  • 759-punts eye autofocussysteem
  • Silent shutter

De Sony A7S mark III onder de loep

De A7S mark lll is volledig gericht op diverse content makers. Dit herken je aan veel van de belangrijkste aspecten van de camera. Zo kan iedere fotograaf of videomaker aan de slag gaan onder lastige lichtomstandigheden.

4K filmen in 120 fps

Filmen is supertof, vooral als je beelden kunt vangen in resoluties waar je u tegen zegt. De Sony A7S mark lll legt de beelden vast in 4K met maar liefst 120 frames per seconde (fps). Dit zorgt ervoor dat je de opgenomen beelden tot 4 keer kunt vertragen. Maar daar stopt het niet bij, je kan het namelijk nog verder vertragen tot maar liefst 8 keer. Dit zorgt ervoor dat je jouw geschoten beelden in super-slowmotion kan afspelen. Ideaal voor bijvoorbeeld een mooie slowmotion van de zonsopkomst- of -ondergang. Tot voor kort was 8 keer vertragen alleen nog maar mogelijk op de professionele videocamera’s.

4:2:2 10-bit internal

De Sony A7S mark lll heeft nog iets unieks, namelijk 4:2:2 10-bitrate. Dit houdt in dat de camera maar liefst meer dan een miljard kleurtinten per pixel kan opnemen. Dit zorgt ervoor dat jouw beelden meer kleurdiepte en een fijner kleurenverloop hebben. Je zal gaan merken dat jouw beelden veel meer gaan leven en dichter bij de werkelijkheid komen op het gebied van kleur. De 10-bit heeft voornamelijk voordelen voor de gevorderde en professionele filmmakers die zich bezighouden met color-grading (beeldbewerking, maar dan voor video) en green screenen.

Fotograferen met de A7S mark lll

De A7S mark lll is ideaal voor het maken van video’s, maar laten we het maken van foto’s ook zeker niet vergeten. Door de silent shutter kan je ook met deze camera foto’s maken op waardevolle momenten. Leg de meest pure emoties en fijne momenten vast doordat jij als fotograaf niet opvalt in de groep door de bekende kliks bij iedere foto. Naast de silent shutter heeft Sony nog meer features toegevoegd wat de camera ideaal maakt voor fotografie. Zo heeft de camera de welbekende animal eye autofocus, 5-assige beeldstabilisatie en de hoge ISO-gevoeligheid. De ISO-gevoeligheid zorgt ervoor dat je in elke ruimte kunt fotograferen of filmen, hoe donker het ook is! De camera blijft de mogelijkheid geven om ieder detail vast te leggen. Deze specificaties helpen natuurlijk ook bij het maken van prachtige videobeelden.

De veelzijdigheid van de Sony E-mount

Naast alle eerder genoemde specs heeft de A7S mark lll nog iets heel fijns. De camera is voorzien van de al bekende E-mount van Sony. Deze mount zorgt ervoor dat je een groot assortiment hebt van lenzen. Altijd de mogelijkheid om te kijken naar het meest passende objectief voor jouw opdracht. Tijd om verder in te zoomen op het filmen met de A7S mark lll.

Sony A7S mark ll versus Sony A7S mark lll

We gaan je even een handje helpen met het maken van de keuze. We hebben de A7S mark ll vergeleken met de nieuwste camera: de A7S mark lll. Zo zie je goed wat het verschil is tussen de twee camera’s.


 

Lens mount

E-Mount

E-Mount

Megapixel

12.2 megapixel

12.1 megapixel

Silent shutter

 

 

Type sensor

Exmor CMOS

Exmor R CMOS sensor

Video kwaliteit

Full HD/4K

4K

Frames per seconde op 4K

30 fps

120 fps

Ondersteunde opname codec

XVAVC-S en H.264

XVAVC-S, XVAVC-S HS, H.264, H.265

Bit-rate

8-bit 4:2:2

10-bit 4:2:2

ISO-gevoeligheid

50-409600

50-409600

Type accu

NP-FW50

NP-FZ100

Scherpstelpunten

169

759

Beeldstabilisatie

5-assige beeldstabilisatie

5-assige beeldstabilisatie

Beeldkwaliteit

JPEG, RAW

JPEG, RAW

Stof en spat waterdicht

 

 

Full Frame

 

 

Kantelbaar scherm

 

 

Animal eye autofocus

 

 

Touchscreen

 

 

Bluetooth

 

 

Wifi

 

 

HDMI-connector type

HDMI-micro

HDMI type A

Aantal geheugenkaart slot

1

2

 

Bestel hier de Sony A7S mark II

Bestel hier de Sony A7S mark III

 
 
Terug naar overzicht                                Pre-order hier