Sony A7S

Sony A7S-serie

Specificaties | Vergelijking | A7-serie kiezen 

De Sony A7S-serie omvat de Sony A7S en Sony A7S ll. Deze twee systeemcamera’s zijn speciaal voor filmers en fotografen die ook werken in omstandigheden met weinig licht. Deze serie is gericht op de ISO-gevoeligheid. Deze gaat namelijk tot maar liefst 409.600 met zeer weinig ruis op jouw foto’s.

De Sony A7S is voorzien van vele professionele videofuncties zoals XAVC S, Full HD-opname met 50 Mbps, tijdcode en optionele XLR-audio-ingangen. De A7S Mark ll creëert nog meer creatieve vrijheid. De camera maakt gedetailleerde 4K-films in full frame indeling en hierdoor met minder vervorming, onregelmatigheden en ruis. 

Silent shutter
De silent shutter zorgt ervoor dat jij foto’s kan maken zonder sluitergeluid. Ideaal wanneer je fotografeert op een bruiloft, dieren in het wild of muziekoptredens en natuurlijk in nog meer situaties.

5-assig geïntegreerd stabilisatiesysteem
Deze stabilisatie is vooral ideaal wanneer je gaat filmen of foto’s maakt als je een zoomlens gebruikt of een langere sluitertijd hebt ingesteld. Deze technologie compenseert zoveel mogelijk handbewegingen over 5-assen die je met de camera maakt. Het resultaat is dat je stabielere beelden krijgt met minder kans op bewogen beelden. Deze functie is te vinden op de Sony A7S Mark ll.

Eye-autofocus
Deze functie houdt in dat de A7S camera automatisch scherpstelt op de ogen. Een belangrijk detail wanneer je bijvoorbeeld veel portretten maakt. Want wanneer je heldere scherpstelling hebt op de ogen krijgt jouw foto zoveel meer lading. Het is ideaal wanneer je sporters vastlegt. Als je de knop indrukt en scherp hebt gesteld op de ogen van je hoofdonderwerp, houdt de camera het oog scherp in plaats van dat de scherpte verplaatst naar een hockeystick die langskomt.


Specificaties:

 • Full frame systeemcamera
 • CMOS sensor
 • 5-assig beeldstabilisatie
 • Snelle, intelligente autofocus
 • 12.2 megapixel
 • Silent Shutter
 • Scherm: 3" LCD met touchscreen
 • Elektronische zoeker
 • ISO: 50 - 409.000
 • Video: 4K  met 30fps
 • Continu opnamen: 5fpsWiFi en NFC
 • WiFi en NFC
 • Eye-Autofocus

Vergelijk de A7s-serie

 

 

Sony A7S

Sony A7S II

Aantal megapixel 12,4 megapixel 12,2 megapixel
Type accu NP-FW50 NP-FW50
Scherpstelpunten 25 169
Beeldstabilisatie 5-assige Sensor Shift 5-assige Sensor Shift
ISO-gevoeligheid 50 - 409600 50 - 409600
Ondersteunende beeldformaten JPG, RAW JPEG, RAW
Stof en spatwaterdicht    
Full frame    
Kantelbaar scherm    
Animal Eye Auto Focus    
Touchscreen    
Bluetooth    
WiFi    
Video kwaliteit Full HD Full HD/4K
HDMI-connector type  Micro Micro
Aantal geheugenkaartsleuven 1 1
Gewicht 625 gram 584 gram
Burst 5 10
 

Bekijk de Sony A7S hier

Bekijk de Sony A7S lI hier

Kies een systeemcamera van de A7-serie, maar welke?

De A7-serie bestaat uit verschillende groepen: de Sony A7, Sony A7R en de Sony A7S. De Sony A7-serie is een camera geschikt voor diverse soorten fotografie en uitmuntende kwaliteit. Alle verschillen tussen de Sony A7, A7 ll en A7 lll vind je in ons overzicht van de A7-serie. De Sony A7R-serie is vooral bedoeld wanneer je aan de slag wilt met het maken hoge kwaliteit foto's maar wel waarde hecht aan een lichte en compacte camera. Denk bijvoorbeeld aan het maken van landschap- of portretfotografie. De verschillen tussen de Sony A7R II en A7R III en A7R IV vind je in ons overzicht van de A7R-serie. De laatste in het rijtje is de A7S-serie. Deze is speciaal voor filmers en fotografen die vooral foto's maken met weinig licht. De verschillen tussen de Sony A7S en A7S ll heb je al gelezen. Wil je nog meer weten over de A7-serie, neem dan een kijkje om de beste overweging te maken voor jezelf. 

Terug naar overzicht