Sony Alpha Universe #BeAlpha

Sony Alpha Universe is een verzamelsite voor alle fotografen van elk niveau. Ideeen worden gedeeld vanuit de maker, de fotograaf en vanuit Sony. Zo deelt Sony de kennis en inspiratie om te fotograferen. Onderwerpen op de Alpha Universe lopen uiteen van verhalen van fotografen, podcasts en de Sony gear die wordt gebruikt. Alpha Universe is er voor de makers, de doeners, voor de mensen die dromen in kleuren. Daarnaast is er een community, worden alle evenementen weergeven en kunt u zelf een profiel maken. In dit profiel kunt u uw camera's en lenzen weergeven en de expertises die u heeft. Vervolgens is het mogelijk om mee te praten in de community of zelfs uitnodigingen voor evenementen.

Alpha Female

Alpha Female is het platform op Sony Alpha Universe waar de vrouw centraal staat. Zij willen de wereld een mooiere plek maken door middel van fotografie. Zo vechten ze voor het milieu, gelijkheid en traditie.

Het concept "Alpha Female" is begonnen doordat Michaela Ion constateerde dat er minder dan 20% van de professionele fotografen en filmmakers een vrouw is.

Hierbij dacht ze direct "we kunnen beter dan dit!". Zodoende is Alpha Female ontstaan.

Toen kwam het moeilijke gedeelte: Wat kon er gedaan worden om verandering te creëren?

MichaelaION tijdens de Be Alpha event in Brooklyn, New York

 

Intern bij Sony zijn vrouwen goed vertegenwoordigd en worden de meeste marketing gerelateerde zaken door hen geleid. Waaronder de 3 belangrijkste onderdelen, de Alpha Universe platform, Sony Artisans of Imagery en de Alpha Imaging Collective. Jaren geleden was Sony al begonnen met het creëren van veranderingen door ervoor te zorgen dat vrouwen een groeiende stem kregen binnen de Sony's Ambssador programma's. Met als doel op een dag gelijkheid te bereiken.

 

 

ALPHA STORIES

Alpha Universe; een community voor creators. Hieronder delen een tweetal fotografen hun verhaal en ervaring met hun Sony gear!

A Street Photographer’s Paradise | door Ashley Noel

Twee weken lang had ik de kans om Tokyo en andere delen van Japan te ontdekken met mijn camera samen met een klein groepje mede creators van de Alpha Imaging Collective. Tijdens deze trip maakte ik voornamelijk gebruik van de Sony A9 en A7 ii bodies in combinatie met de 85mm f/1.4 G Master en 28-70mm f/3/5-5.6 lenzen. Een bijzondere ervaring welke mijn visie voor straatfotografie echt verbreedde en mijn stoutste dromen overtrof

Er is een oude gezegde: "We hebben een date met onze camera's, maar trouwen met onze lenzen."

Tokyo; een paradijs voor fotografen, overweldigend, verbijsterend en fascinerend. Een combinatie van verschillende gezichten, geluiden en gevoelens. In elke stad hangt er een bepaalde energie die wordt vergezeld door de massabeweging van haar bewoners. Met mijn camera zoek ik naar plaatsen waar die energie voelbaar is.

In Tokyo zijn gebieden zoals Shibuya, Shinjuku, de vele zebrapaden, verkeersvrije straten en volledig neon-gedecoreerde straten perfect voor straatfotografie. De combinatie van licht, actie en beweging van mensen; Precies wat ik verwachtte hoe Tokyo zou zijn!

Met de A9 schoot ik met 20fps omdat er in deze omgeving, waar veel beweging is, je maar een fractie van een seconde hebt om een foto te maken. De snelheid van 20fps maakt het verschil tussen het beslissende moment en het missen van dat moment.

Sony α9. Sony 28-70mm f/3.5-5.6. 1.6 sec., f/3.4, ISO 125

 

Sony α9. 85mm f/1.4 G Master. 1/250-sec., f/1.4, ISO 100

In elke stad zijn er plekken met snelheden en plekken met veel rust. In Tokyo is dit contrast grimmig en visueel fascinerend. Een plek zoals Goldengai wat bestaat uit verschillende smalle straten welke op zijn beurt weer samensmelten met smalle voetpaden, meer dan 200 kleine bars en restaurants in barakstijl heeft, is vol van karakter, charme en charisma. Het is alsof elke twist & turn een eigen verhaal bevat dat verteld moet worden. Plekken zoals dit in zo'n grote stad; Een droom van elke straatfotograaf.

Omoide Yokocho is een soort Memory Lane en bestaat uit houten yakitorikraampjes langs verschillende steegjes. 60 kleine barretjes en restaurants, wat natuurlijk een veilige haven is voor open barbeque eetkraampjes. De steegjes zijn geaccentueerd met mooie lampionverlichting en de welbekende Cherry Blossoms.

Verderop in een steeg zag ik een stelletje lopen. Ik positioneerde mezelf in het midden van de steeg en koos een uitkijkpunt dat op dat moment de beste achtergrond was, terwijl ik mij concentreerde op het paar in de verte. Er kwam een zacht, diffuus licht van bovenaf en ik waardeerde de manier waarop het het paar accentueerde. Het diffuse licht en de rokerige steegjes voegden bijna een element van nostalgie toe, gecombineerd met de lampionnen en het decor van de cherry blossoms die in de steeg stonden. De 85mm G Master-lens op f / 1.4 stelde me in staat het paar scherp vast te leggen, met het romige, gladde bokeh van de steeg, cherry blossoms en lampionnen op de achtergrond. Het was de prachtige achtergrondscheiding die ik zocht.

 

Anthony Bourdain: “I often compare the experience of going to Japan for the first time, going to Tokyo for the first time, to what Eric Clapton and Pete Townshend -the reigning guitar gods of England- must have gone through the week that Jimi Hendrix came to town. You hear about it. You go see it. A whole window opens up into a whole new thing. And you think, What does this mean? What do I have left to say? What do I do now?”

"Je hoort ervan. Je gaat erheen. Een nieuwe deur opent wat leidt naar een nieuwe ervaring." Als je daarover nadenkt, is het allemaal vrij logisch. Je voelt je overweldigd op een nieuwe plek wat zo levendig is als Japan, maar dan op een prettige manier. Vanuit een fotografische standpunt zijn er miljoenen beslissende momenten, waar je ook ter wereld bent, die gewoon wachten om vastgelegd te worden. Daarom is reizen zo belangrijk voor straatfotografen. Nieuwe plaatsen veranderen fundamenteel jouw visie en er blijven deuren voor je open gaan.

"Er zijn meer dan een miljoen scenes die wachten om vastgelegd te worden"

Sony α9. 24-70mm f/2.8 G Master. 1/160-sec., f/4, ISO 1000

Het apparatuur

Sony A9 body (ILCE-9)

De Sony A9 body is een professionele systeemcamera met eindeloze mogelijkheden die optimale prestaties levert. Wees verzekerd van ultieme snelheid, hoogste resoluties en uitgebreide opties met dit vlaggenschip!

Bekijk hier!

Sony FE 24-70mm F/2.8 GM

De Sony FE 24-70mm F/2.8 GM is een groothoek tot korte telelens ontworpen voor de FE-mount systeemcamera's. Met een constant maximaal diafragma van f/2.8 zorgt deze lens voor consistente prestaties over het gehele zoombereik.

Bekijk hier!

Sony FE 85mm F/1.4 GM

Gekenmerkt door zijn mooie perspectief en snelle F/1.4 maximale diafragma, deze lens is bedreven in selectieve focus voor ondiepe scherptediepte effecten, evenals de prestaties in omstandigheden met weinig licht.

Bekijk hier!

Sony SEL 28-70mm F/3.5-5.6

Een allround zoomlens voor full-frame E-mount camera's. Dit objectief bevat 3 asferische elementen en een lage dispersie element om chromatische aberraties te minimaliseren en de helderheid van het beeld te verbeteren.

Bekijk hier!

Chad Wadsworth Takes On Texas BBQ | Sony α7R III

In de onderstaande video nemen DP Review en Sony Artisan Chad Wadsworth u mee naar een oude Texas Barbeque Trail om enkele van de beste pitmasters in Central Texas te documenteren met de Sony α7R III en Sony 24mm f/1.4 G Master.

Chad Wadsworth: That lens on the α7R III is like a dream combo for me as a documentary photographer because it’s a 42-megapixel camera. That’s a lot of megapixels, that’s like medium-format territory. You know, low light – I’ve got an f/1.4 aperture. I’ve got a 24mm field of view so I can see a lot of the scene. And I can shoot that in crop mode and all of a sudden that 24mm becomes a 35mm equivalent. That’s the power I want.

Het apparatuur

Sony A7R III

De Sony A7R III body is een veelzijdige en snelle fullframe systeemcamera die multifunctioneel is en de hoogste snelheden, resoluties en kwaliteit biedt. Met een 42,2 Megapixel CMOS-beeldsensor en BIONZ-X beeldprocessor profiteert u van opnamesnelheden tot wel 10fps, snelle automatische scherpstelling en perfecte AF/AE-tracking functionaliteit.

Bekijk hier!

Sony FE 24mm F/1.4 GM

De Sony FE 24mm F/1.4 G-Master is een lichtsterk objectief met hoogwaardige prestaties in alle omstandigheden. Dit objectief is onder andere ideaal voor het fotograferen van landschappen, portretten en architectuur. Met 11 afgeronde diafragmabladen biedt dit objectief een prachtige bokeh. Hij heeft compact ontwerp en ideaal om onderweg mee te nemen.

Bekijk hier!

Terug naar Features