Animal Eye Auto Focus van Sony

Sony heeft de feature van de Eye Auto Focus uitgebreid, waardoor deze niet alleen van toepassing is op mensen, maar ook op dieren! De software is mogelijk met de Sony A7(R) mark III en Sony A9. De software is beschikbaar door de software update uit te voeren.

Let op: bij de Sony A9 is deze update beschikbaar vanaf zomer 2019. De A7(R)III zijn vanaf april 2019 up-to-date met deze functie. 

Hoe werkt het?

  • Selecteer in het menu bij [Face/Eye AF Settings] en kies hier uit "Human" of "Animal"
  • Vervolgens druk je, net als bij het scherpstellen, half de sluiterknop in. Er ontstaat een groen vierkantje om het oog van het dier.

Het voordeel hiervan is dat ook wanneer een dier beweegt, zoals rennen, het nog steeds mogelijk is om scherp te stellen op het dier zelf. Het dier blijft, ondanks beweging, scherp en in focus. Pas dit toe op je eigen huisdieren of bijvoorbeeld op vakantie tijdens een safari. Je huisdier niet afschrikken? Geen zorgen, de functie werkt ook wanneer je het geluid van de sluiterknop uitschakeld.  

Snelheid

De Animal Eye AF kan momenteel de beweging van dieren vastleggen, maar zal in de toekomst verbeterd worden met continu opname, snel rennende dieren zoals een Cheetah of vliegende vogels. 

Wij hebben het getest!

De Animal Eye Focus hebben we getest met de Sony A7 mark III met de Sony FE 24-70mm F/2.8 GM en de Sony FE 85mm F/1.8. We hebben de camera met lenzen getest op onze huisdieren, en de resultaten zijn verbluffend! De Sony A7III stelde goed scherp op de ogen van de huisdieren, waardoor de foto's ook scherp bleven. De groene vakjes verschenen om de ogen en bleven het dier volgen. Uiteraard wel afhankelijk van de snelheid van het dier. Zie de resultaten hieronder: