Sony G-Master lenzen

Met de serie G-master lenzen heeft Sony een nieuwe standaard gezet voor de lenzen van de toekomst. Met deze objectieven streeft het Japanse merk naar de ultieme combinatie van hoge resolutie en bokeh. Kamera Express is in de technologie van de G-Master-serie gedoken en vertelt u graag wat deze lenzen zo goed maakt.

Wat G-Master lenzen zo bijzonder maakt

Ongekend hoge resolutie

Volgens Sony is hoge resolutie steeds belangrijker. Daarom maken zij bij de G-Master lenzen gebruik van een uitdagende standaard als basislijn: een MTF1 met ruimtelijke frequentie van 50 lijnparen per milimiter. De hoogste designstandaarden die Sony handhaaft zorgen dus onder meer tot spectaculaire details en haarscherpe textuur.

 

Schitterend bokeh-effect

Waar een hoge resolutie en bokeh-effect vaak lijnrecht tegenover elkaar staan, wil Sony juist proberen deze twee zo goed mogelijk samen te voegen. Elk objectief uit deze serie is tijdens de productie dan ook afzonderlijk gecontroleerd en aangepast om ervoor te zorgen dat elke lens optimale bokeh produceert.

 

XA-lenselementen

Lenzen uit de Sony G-master-serie beschikken allemaal over tenminste één XA-lenselement. Dit zijn extreem asferische elementen die optimale oppervlakteprecisie bieden zonder negatieve invloed op de prestaties te hebben. Dankzij de unieke gepatenteerde technologie van Sony is het gelukt om deze zeer moeilijke lenzen te maken.

 

Supersnelle SSM-motor

Bij de Sony FE 70-200mm F/2.8 GM OSS is de scherpstellingsgroep in twee aparte groepen opgesplitst waardoor het gewicht beter is verdeeld. Omdat deze twee groepen beide een eigen actuator heeft met afzonderlijke aansturing, profiteert u bij zowel foto’s als video’s van een soepelere scherpstelling. Aberraties kunnen hierdoor ook makkelijker worden gecorrigeerd bij alle scherpstelafstanden.

 

Robuuste behuizing voor optimale stevigheid

U hoeft niet bang te zijn om uw G-master-objectief te gebruiken, want het stof- en waterafstotende ontwerp is bestand om bij slecht weer gebruikt te worden. Profiteer dus niet alleen van optimale snelheid én kwaliteit, maar ook van betrouwbaarheid.


De verschillende modellen

Sony FE 16-35MM F/2.8 GM

Een snelle, consistente en flexibele groothoekzoomlens die uitermate geschikt is voor landschaps-, architectuur- en portretfotografie.

Bekijk dit product!

Sony FE 85MM F/1.4 GM

Deze korte en snelle telezoomlens kunt u tot op het kleinste detail scherpstellen, waardoor de lens ideaal is voor het vastleggen van personen.

Bekijk dit product!

Sony FE 100MM F/2.8 STF GM OSS

Met een vaste brandpuntsafstand van 100mm is deze korte telelens ideaal om foto's te maken met een schitterende onscherpe achtergrond.

Bekijk dit product!

 

Sony FE 24-70MM F/2.8 GM

Met deze groothoek- tot korte telelens met vast diafragma van F/2.8 bent u verzekerd van consistente hoogwaardige prestaties over het gehele zoombereik.

Bekijk dit product!

Sony FE 100-400MM F/4.5-5.6 GM OSS

Een professionele telezoomlens die ideaal is voor sport-, natuur- en actiefotografen die op zoek zijn naar dat beetje éxtra bereik.

Bekijk dit product!

Sony FE 70-200MM F/2.8 GM OSS

Dit objectief met uitstekende zoomprestaties verzekert u van de hoogste scherpte, een subtiele bokeh en minimale aberraties.

Bekijk dit product!