Sony; partner van vloggend Nederland

Vloggen is waanzinnig hip en wint nog dagelijks aan terrein. Sony is de partner van vloggend Nederland om alle vloggers in Nederland bijeen te roepen. Sony biedt voor iedere vlogger een vlog camera om overal hoogwaardige content te maken.

Vloggers zijn niet meer weg te denken uit het sociale medialandschap. Vloggen voor beginners, gevorderen of zelf professionals zoals vloggers op YouTube. Sony biedt een scala camera’s die geschikt zijn om vlogs in hoge videokwaliteit vast te leggen. Van een professionele vlogcamera met hoogwaardige specificaties, zoals 4K video en Eye-autofocus tot een geweldige camera voor beginnende vloggers.

Tips voor vloggen

Beginnen met vloggen? Hier hoort niet alleen een goede camera bij, maar ook de juiste instructies. We hebben enkele vlog tips op een rijtje gezet.

  • Creëer consistente content: houd de aandacht van het publiek vast en geef ze een reden om naar uw vlogs te kijken.
  • Maak mooie beelden: het oog wil ook wat! Zorg daarom dat het leuk is om naar te kijken en er geen onrustige achtergronden zijn. De kijker ziet het totaalbeeld, dus ook alles in de omgeving of op de achtergrond.
  • Zorg voor een goede kwaliteit video: niet alleen de kwaliteit van de camera is belangrijk, maar ook de belichting en montage achteraf. Hierbij is ook een goede microfoon belangrijk.
  • Lichaamstaal en gezichtsexpressie: door bewust te zijn van uw eigen lichaamstaal en gezichtsexpressie, blijven volgers geboeid.

De ultieme vlogcamera: Sony RX100VA

Voor vloggers die op zoek zijn naar een compacte camera die overal mee naar toe kan, is de RX100 serie een uitkomst. In combinatie met de lichte vlogstick maak je de ultieme selfies en stabiele opnamen. Deze professionele vlogcamera bezit een aantal specificaties die onmisbaar zijn voor vloggers, zoals Enzo Knol, Monica Geuze en Nienke Plas. Enzo Knol maakt op reis gebruik van de RX100VA en voor het serieuzere werk de Sony A7S Mark II. De RX100VA is uitgerust met een autofocusfunctie voor gezichtsherkenning, waardoor het gezicht van de vlogger altijd scherp blijft tijdens het filmen en de camera niet focust op objecten in de achtergrond. Hierdoor maakt u de mooiste vlogs in hoogwaardige kwaliteit. 

Kortom, de Sony Cybershot RX100VA is een perfecte en compacte camera om mee te vloggen, dankzij de hoogwaardige videokwaliteit en het kantelbare scherm. Uiteraard zijn er camera's met betere specificaties om alles uit uw vlogs te halen. Liever het vloggen naar dat hogere level tillen? Kijk dan naar de Sony A7 Mark II, een Full Frama camera met fantastische videofuncties.

Ultracompact en klaar voor het avontuur: DSC-RX0M2

De RX0 II is een kleine, gemakkelijk mee te nemen, maar serieuze camera voor beelden van hoge kwaliteit, waar u ook bent. Dankzij het eenvoudige ontwerp zonder uitstekende delen kan de camera eenvoudiger worden opgesteld, ingepakt en opgeborgen.

Of u nu snorkelt in een meer of in zee, foto's of films maakt bij het zwembad of in een zware storm.. de RX0 II breidt uw mogelijkheden uit. U hoeft niet uit te kijken voor regen of gemorste drankjes en u kunt probleemloos foto's nemen in omgevingen met zand en stof, zonder speciale waterdichte behuizing of andere extra accessoires.

Dankzij het schokbestendige ontwerp, hoeft u zich geen zorgen te maken over een ongelukje. De robuuste behuizing van de RX0 II is zodanig ontworpen dat hij de impact van een val van een hoogte van 2,0 meter (6,5 ft) kan weerstaan

Het lcd-scherm van de camera kan ca. 180° omhoog worden gekanteld om snel selfies en vlogsessies in te kaderen. Dankzij het water- en stofbestendige ontwerp is gebruik onder water ook mogelijk. Het scherm kan ook ca. 90° omlaag kantelen voor opnamen vanuit vogelperspectief.

 

Met de meegeleverde VCT-SGR1-handgreep kan de sluiter worden bediend en kunnen filmopnamen worden gestart. Ook kan vanuit de handgreep worden in- en uitgezoomd. De handgreep kan ook worden gebruikt als een tafelstatief.

De ideale vlogcamera voor beginners en semi-professionals: DSC-HX99

Naast de Sony Cybershot RX100VA en Sony A7 Mark II heeft Sony ook de Sony Cybershot DSC-HX99 als pareltje in het assortiment. Deze compacte camera is zeer geschikt voor het produceren van vlogs. Dankzij het tot 180 graden kantelbare LCD-scherm en hoogwaardige videofuncties is het kinderspel om vlogs te maken. De goede autofocus van deze camera garandeert dat de beelden tijdens het vloggen altijd scherp zijn. Dit allemaal dankzij een Fast Intelligent AF-snelheid van slechts 0,09 seconden, een verbeterde BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor en front-end LSI. Videodetails worden hierdoor optimaal verwerkt. De camera kan zelfs video's in slow motion opnemen in 120 fps.

Tevens is een LCD-scherm met Touch Focus / Touch Pad AF geïntegreerd en is de camera uitgerust met een XGA OLED Tru-Finder. Dit biedt levensechte voorbeeldweergaven en afspeelfunctionaliteiten. Om uw beelden snel te kunnen verwerken, is de camera via de PlayMemories Mobile-app aan te sturen vanaf een smart device. Kortom: een uitstekende camera voor vloggers die op zoek zijn een camera voor hoogwaardige vlogs.

Features on, met de DSC-HX90V

Net als de RX100VA en DSC-HX99 kan de HX90V gebruikt worden voor vloggen door het kantelbare scherm en de videokwaliteit. Deze camera is perfect om in te zetten als beginnende vlogger die de meer professionele RX100 of HX99 (nog) niet nodig heeft. Deze camera is uitgerust met een ZEISS objectief, 30x zoom, een 18,2 MP sensor, een BIONZ X-beeldprocessor; Full HD-video; Fast Intelligent autofocus en SteadyShot beeldstabilisatie. De HX90V beschikt over een OLED TruFinder elektronische zoeker waardoor de vlogger live kan meekijken naar de opname. Daarnaast heeft de HX90 een manual ring om de toegewezen instellingen eenvoudig te wijzigen tijdens de videoproductie.

De HX90V heeft met een zoombereik van 720mm een hoog zoombereik van hoge kwaliteit. Voor het koppelen van locatiegegevens heeft de HX90V een ingebouwd GPS systeem. Net als de RX100V en HX99 kunnen video’s snel gedeeld worden met een smartphone via Wi-Fi en NFC.

Let's start vlogging met de DSC-WX500

De beginnende vlogger zit gebakken met de Sony Cybershot DSC-WX500. Net als de HX90VA is deze camera uitgerust met een ZEISS VariaSonnar T-objectief, 30x zoom, een 18,2 MP sensor, BIONZ X-beeldprocessor; Full HD-video; SteadyShot beeldstabilisatie, en een kantelbaar LCD-scherm. Deze camera van Sony is uiterst geschikt voor de beginnende vloggers. Dankzij de snelle autofocus is het gemakkelijk en snel in beeld brengen van een onderwerp kinderspel. Op het hoogwaardige beeldscherm kunnen de beelden die gefilmd worden in hoge kwaliteit bekeken worden. Net als de RX100V en de HX90VA kunnen foto’s en video’s in een keer gedeeld worden via wifi en NFC met een smartphone. Perfect om direct een nieuwe vlog te uploaden op YouTube!

Geschikte Sony camera's om mee te vloggen

Naast de bovengenoemde prachtexemplaren zijn er natuurlijk nog meer Sony compact camera's die uiterst geschikt zijn om mee te vloggen. Welke dat precies zijn, leest u hieronder.

Sony DSC-RX100 Mark III

De Sony Cybershot DSC-RX100 Mark III is een geavanceerde point-and-shoot compact camera die beschikt over een kantelbaar LCD-display. Deze camera schiet beelden in prachtige kwaliteit en is hierdoor zeer geschikt om te vloggen. Focus op wat u belangrijk vindt.

Bekijk hier!
Sony Cybershot DSC-RX100 Mark IV

De Sony Cybershot DSC-RX100 Mark IV is een veelzijdige compact camera met een Exmor RS CMOS-sensor om hoge resolutie beelden en 4K-video’s te produceren. Maak professionele video’s tot 100 Mbps of Slow Motion beelden tot 4 keer trager.

Bekijk hier!
Sony Cybershot DSC-RX100 Mark VA

De Sony Cybershot DSC-RX100 Mark VA is het pareltje onder de compact camera’s van Sony. Dankzij de Anti Distortion Shutter kunt u scherpe, kristalheldere beelden filmen met een wijd open diafragma van F/1.8. Een echte musthave!

Bekijk hier!
Sony Cybershot DSC-WX500

De Sony Cybershot DSC-WX500 is een krachtige compact camera met maar liefst 30x optische zoom. Deze camera zorgt voor scherpe beelden en heeft een kantelbaar LCD-display om zorgeloos te vloggen.

Bekijk hier!
Sony Cybershot DSC-HX90V

De Sony Cybershot DSC-HX90V is een krachtige compact camera met 18,2 Megapixel BSI Exmor R CMOS-sensor en maar liefst 30x optische zoomlens. Deze camera filmt in Full HD en beschikt over WiFi en GPS.

Bekijk hier!
Sony Cybershot DSC-HX95

De Sony Cybershot DSC-HX95 is de kleinste compact camera ter wereld! Neem de camera dus gerust mee met een zoombereik van 24-720mm. Film in 4K en maak de meest scherpe beelden dankzij Eye-tracking.

Bekijk hier!
Sony Cybershot DSC-HX99

De Sony Cybershot DSC-HX99 is samen met de HX95 de kleinste compact camera ter wereld! De camera heeft een zoombereik van 24-720mm en filmt in 4K zonder pixelbinning. Perfect voor de meest stabiele beelden, ook voor vlogs dankzij het kantelbare scherm.

Bekijk hier!
Sony A6400

De Sony A6400 is de nieuwste full frame systeemcamera van Sony. Deze beschikt over een snelle automatische scherpstelling en verbeterde Eye Autofocus. Vlog de mooiste vlogs dankzij het 180 graden kantelbaar scherm met Touch Focus, Touch Shutter en Touch Pad.

Bekijk hier!
Sony A6500

De Sony A6500 is een APS-C formaat systeemcamera met ’s werelds snelste scherpstelling, slechts 0,05 seconde. Vlog in 4K of Full HD met 100fps en Slow Motion optie. Stel enorm snel scherp en houd het beeld stabiel dankzij de 5-assige beeldstabilisatie.

Bekijk hier!
Sony A7S Mark II

De Sony A7S Mark II is een systeemcamera met fantastische kwaliteit om de mooiste video’s in 4K op 30fps te filmen. Het is een indrukwekkende camera met een 1300% dynamisch bereik voor high-end workflows. Dé perfecte camera om vloggen tot een hoger level te tillen.

Bekijk hier!
Sony A7 Mark III

De Sony A7 Mark III is een full frame systeemcamera die uiterst geschikt is voor de professionele foto- en videograaf. Vlogs naar een hoger level tillen? Denk dan zeker aan deze camera! Film in 4K resolutie met maar liefst 693 fasedetectiepunten voor nauwkeurig scherpstellen.

Bekijk hier!
Sony Cybershot DSC-RX10 III

De Sony Cybershot DSC-RX10 Mark III is een hoogwaardige compact camera met een Exmor RS CMOS sensor. Zeer hoge kwaliteit dankzij de back-illuminated als stacked technologie. Vlog in 4K met 30 frames per seconde en krijg een perfect en soepel beeld.

Bekijk hier!

Bekijk alles van Sony hier