9x de mooiste stranden van Nederland!

Het is zomer! Eindelijk kunnen we weer lekker gaan genieten van de zon. En dat doe je natuurlijk het beste op het strand! Om de keuze voor een fijn strand wat makkelijker te maken, hebben we de 9 mooiste stranden van Nederland op een rijtje gezet. Uiteraard allemaal geschikt om mooie plaatjes te schieten!


Hollum

1. Hollum
Dit strand, gelegen aan de westkust van Ameland, heeft het grootste recreatiegebied van Strand Ameland. De stranden zijn wit en dus uiterst geschikt voor mooie zomerse plaatjes. Het strand is vlakbij de vuurtoren op de Oranjeweg 99 geleden. Ook de vuurtoren is overigens heel leuk om op de foto te zetten! Wil je foto’s maken op een zonnige dag? Lees dan deze tips!


2. Mokbaai
Mokbaai is een prachtige baai in het zuiden van Texel. Misschien minder geschikt om te zonnen, maar juist wel om te fotograferen. De baai wordt vaak de Waddenzee in het klein genoemd. Je vindt er wadplaten, kwelders, een geul en een mosselbank. Misschien kun je tijdens een excursie wel een steltloper, bruine kiekendief, grote zilverreiger, buizerd of sperwer op de foto krijgen! Heb je geen zin om je spiegelreflex mee te nemen tijdens een excursie? Dan kom je met smartphone fotografie gelukkig ook een heel eind.

Mokbaau

Julianadorp

3. Julianadorp aan Zee
In gemeente Den Helder vind je Julianadorp aan Zee. De kustplaats heeft Julianadorp vier mooie strandslagen: Falga, De Zandloper, Julianadorp en Drooghe Weert. De totale lengte van deze stranden is 4 kilometer. Als je op zoek bent naar rust kun je het beste naar strandslag Falga of strandslag Drooghe Weert gaan; deze zijn het minst toeristisch. Pas wel op met fotograferen, want op een deel van deze stranden is naaktrecreatie toegestaan. Een hoogtepunt: je kunt op dit strand blijven slapen in een van de bekende strandhuisjes.


4. Egmond aan Zee
De badplaats Egmond aan Zee is gelegen in de gemeente Bergen. Egmond aan Zee heeft een ruim, breed strand dat overloopt in het strand van Bergen aan Zee. Het strand heeft diverse keren een milieu-onderscheiding gekregen, wat betekent dat dit strand schoon is en het zwemwater van goede kwaliteit is. Egmond aan Zee grenst aan het Noord-Hollands duinreservaat; leuk voor wat afwisseling tijdens het fotograferen.

Egmond

Kijkduin

5. Kijkduin
Aan het strand, tussen de duinen van Den Haag ligt de wijk Kijkduin. Kijkduin heeft een strand dat gezien wordt als de kleine, charmante versie van Scheveningen. Het is er een stuk minder druk, wat ideaal is als je de rust wilt opzoeken met je camera. Ook in het prachtige duingebied achter het strand kun je mooi wandelen en foto’s maken. Extra leuk: er loopt bovenop de duinen een wandel- en fietspad met uitzicht op zee! Hier kun je prachtig de zonsondergang fotograferen.


6. Westenschouwen
Als je op zoek bent naar rust, is deze badplaats in het Zeeuwse Schouwen-Duiveland ideaal. Dankzij de rust op het strand en de enorme breedte ervan, wordt Westenschouwen tot de mooiste stranden van Nederland gerekend. Westenschouwen heeft maar een paar strandtenten, waardoor het ook in de zomer rustig blijft. Wil je wat afwisseling tijdens het fotograferen? Dan kun je achter de duinen een stuk in het bos wandelen.

Egmond

Kijkduin

7. Domburg
Domburg is de oudste badplaats van Zeeland. Het historische stadje ligt direct achter de duinen van het mooie, brede strand. Het zandstrand van Domburg loopt helemaal door tot Westkapelle en heeft tal van voorzieningen. Er is genoeg parkeergelegenheid en er zijn diverse paviljoens. Daar kun je tijdens het fotograferen - met je spiegelreflexcamera of compactcamera - wat eten en drinken. Wil je strandjutten of een andere activiteit doen? Neem dan eens een kijkje bij landschapsmuseum Terra Maris.


8. Zoutelande
We kennen dit strand inmiddels allemaal wel van het gelijknamige liedje van Bløf. Dit mooie strand, dat om de hoek ligt bij Domburg, heeft een lengte van 5 kilometer. Ook op dit strand staan diverse strandhuisjes die het karakteristieke beeld van Zeeland compleet maken; super leuk om vast te leggen met je camera! Ook goed om te weten: de provincie Zeeland heeft de meeste zon-uren. Je kunt hier in de zomer tot laat vertoeven.

Zoutelande

Westkapelle

9. Westkapelle
En dan als laatste de stranden van Westkapelle. Ook op deze stranden vind je genoeg rust en ruimte om mooie foto’s te maken, zelfs in het hoogseizoen. Wat hoogtepunten om vast te leggen zijn de twee vuurtorens en de Westkappelse Zeedijk, die helemaal doorloopt tot Domburg. Het is ook gaaf om hier je videocamera mee te nemen op de Westkappelse Zeedijk. Iets verder maar zeker de moeite waar: de Deltawerken!We hopen dat bovenstaande stranden jou ongekend mooie plaatjes gaan opleveren. En natuurlijk een hele relaxte, zomerse dag. Veel succes en plezier!