Stage HR / Recruitment

Wie ben jij?

Ben jij op zoek naar een stage waarbij jij de vele verschillende facetten van HR ervaart? Een stage binnen een sterk groeiende internationale organisatie waarbij jij de mogelijkheid krijgt om jezelf te ontplooien tot een ware professional? Dan is deze stage wat voor jou! Voor de periode vanaf februari 2022 zijn wij opzoek naar twee stagiaires voor onze afdeling HR. Elke stageplaats heeft zijn specialisme namelijk 1) HR Operations en 2) Recruitment.

HR Operations

Jij bent (samen met jouw collega’s) het eerste aanspreekpunt op het gebied van HR. Dagelijks ontvangen we uiteenlopende vragen vanuit managers en medewerkers. Samen kijk je naar een passend antwoord. De wat lastigere vragen, weet je tijdig door te spelen aan de juiste collega binnen het HR-team. Je gaat aan de slag met het verwerken van personeelsadministratie waaronder het registreren van werknemersgegevens, ziekmeldingen en functioneringsverslagen. Verder ga je aan de slag met het opstellen van arbeidsovereenkomsten, verlengingen, aanzeggingen en andere correspondentie. Tot slot krijg je de ruimte om deel te nemen aan lopende HR-projecten en zijn we erg nieuwsgierig naar jouw visie hierop.

Recruitment

Wanneer je stage gaat lopen op de afdeling recruitment, ben je de rechterhand van de Corporate Recruiter. Samen zorgen jullie dat het recruitmentproces, van sollicitatie tot aanname, op rolletjes verloopt. Je gaat aan de slag met het schrijven van aansprekende vacatureteksten en berichten voor onze social media kanalen (m.b.t. werkenbij). Daarnaast houd je je bezig met het binden van de juiste kandidaten aan ons organisatie, daarvoor ga je actief opzoek naar talent; zowel online (Indeed/LinkedIn) en offline (banenmarkten/speeddates). Tot slot schuif je uiteraard aan bij kennismakingsgesprekken met kandidaten en overleggen met hiring managers.

Beide stageplaatsen worden vervuld vanuit ons hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel.

Wie zijn wij?

Wij zijn gek op alles wat met foto en video te maken heeft. Kamera Express is al 25 jaar dé foto- en videospecialist van Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Een internationaal groeiend bedrijf waarbij creatie, expressie en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. In onze inmiddels 34 clubhuizen (winkels) komen foto- en videoliefhebbers samen om te sparren en deskundig advies in te winnen over hun hobby of beroep. Met onze sterke omnichannel benadering sluiten onze winkels, de webshop(s), workshops, (online) cursussen en belevenisvolle events naadloos op elkaar aan. Wij lopen graag voorop en houden van doorpakken; met jouw kennis en kracht maken wij onze ambities waar. Nieuwsgierig, betrokken en oprecht zijn woorden die passen bij Kamera Express en dus ook bij jou!

Wat breng je mee?

 • Je bent een 3e-jaars HBO- of WO student en volgt een opleiding op het gebied van HRM, Organisatiewetenschappen, Arbeids- en Organisatiepsychologie;
 • Je bent beschikbaar vanaf februari voor 4 dagen per week voor minimaal 26 weken;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een retail-omgeving;
 • Je bent een teamplayer, stressbestendig, flexibel en pragmatisch;
 • Je hebt een hands- on mentaliteit, bent administratief sterk, nauwkeurig, georganiseerd en gestructureerd;
 • Je hebt goede sociale en contactuele vaardigheden voor het onderhouden van contacten op diverse niveaus.

Wat krijg je er voor terug?

 • Een zelfstandige en afwisselende stage;
 • Kansen om veel te leren en jezelf uit te dagen en te bewijzen, Kamera Express groeit en onze afdeling speelt een belangrijke rol in deze groei;
 • Kansen om veel te leren je zelf uit te dagen;
 • Samenwerken in een gedreven team met gevoel voor humor;
 • En... een leuke stagevergoeding.

Gaat jouw hart hier sneller van kloppen?

We ontvangen graag jouw CV en korte motivatie via [email protected]. Graag zien we in je brief terug welk specialisme jouw voorkeur heeft.

Locatie: Capelle aan den IJssel