Video

Eric van Vuuren reviewt de Panasonic GH5S

Begin dit jaar lanceerde Panasonic de GH5S, het broertje van de GH5. Deze camera is speciaal ontwikkeld voor professionele filmmakers en produceert beelden met de hoogste gevoeligheid en videokwaliteit in de geschiedenis van LUMIX camera's. Wij vroegen freelance fotograaf en filmmaker Eric van Vuuren om deze camera te reviewen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de GH5S? Blijf dan zeker op deze pagina!

Bekijk de video!

Over Eric

Eric van Vuuren (30) uit Rotterdam is al 10 jaar freelance fotograaf en filmmaker. Zijn fascinatie voor beeld begon op 16 jarige leeftijd tijdens het maken van abstracte afbeeldingen, flyers en banners voor diverse evenementen. Afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam in 2008 en de Fotovakschool in 2009, zijn passie voor fotografie en filmmaken zorgden ervoor dat hij ging freelancen. De laatste jaren heeft Eric zich vooral ontwikkeld als Director of Photography, waar hij zijn klanten het maximale wil bieden op het gebied van visual storytelling. Of het om perskit fotografie gaat, commerciële video’s, editten, het presenteren van workshops of vloggen voor zijn YouTube kanaal, hij is constant bezig om zijn creativiteit uit te breiden.

Een greep uit zijn werk:


Producten te zien in de video

Panasonic LUMIX GH5S

De Panasonic GH5S is gericht op professionele videografen. Zo is deze camera de eerste ter wereld die die 4K 60fps/50fps video-opnames in Cinema 4K (4096×2160) mogelijk maakt. Bovendien kan de nieuwe sensor in meerdere aspect ratio’s gebruikt worden, waaronder 4:3, 3:2, 16: en 17:9. Dit zorgt ervoor dat u in brede filmformaten een zo groot mogelijk deel van de sensor kunt gebruiken. Ook nieuw is dat er geen tijdslimiet is voor het opnemen van Full HD en 4K video’s. U kunt dus net zo lang door blijven filmen tot uw geheugenkaart vol is of de accu leeg is. De Panasonic GH5S is de meest lichtgevoelige camera in de geschiedenis van Panasonic Lumix camera’s. Opnames kunnen gemaakt worden met een ISO-waarde van maximaal 51.200 (uit te breiden tot 204.800). Dankzij de Dual Native ISO-technologie en Venus Engine processor worden zelfs de donkerste delen van het beeld natuurgetrouw weergegeven. 

Bekijk de Panasonic GH5S

Shapecase GH5

De Shapecase voor de GH5 (en GH5S) is een lichtgewicht en robuuste kooi speciaal ontworpen om de body van de Panasonic Lumix GH5 te beschermen. Als de camera klappen vangt, worden deze opgevangen door de cage. De Shapecage is gemakkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen en u hoeft geen onderdelen los te halen als u hem rond de camera wilt bevestigen. Bovendien blijft de snelle toegang tot de geheugenkaart en de batterij behouden. De camera wordt bevestigd met een 1/4"-20 schroef via het schroefgat onder de unit en de positie is beveiligd aan de achterkant en de zijkanten van de cage, zodat de camera niet naar voren komt wanneer deze is uitgerust met een zwaardere lens. Doordat de bovenkant van de GH5 Cage open is kunt u zonder problemen verschillende accessoires als een LED lamp of microfoon op de hotshoe plaatsen. 

Bekijk de Shapecage GH5

Atomos Ninja Inferno

De Atomos Ninja Inferno is een 7.1 inch veldmonitor die het mogelijk maakt DCI en UHD 4K signalen met tot 60fps op te nemen en is ideaal voor gebruik in combinatie met camera's en camcorders met niet-gecomprimeerde HDMI video output. De monitor zelf beschikt over 10-bit FRC verwerking en AtomHDR display technologie dat een 10-stop helderheid bereik ondersteunt, waardoor u nog nauwkeuriger uw log-gamma beeldmateriaal kunt monitoren zonder dat u hoeft te kijken naar verwassen of vlak lijkende beelden of een LUT te gebruiken voor het comprimeren van het dynamisch bereik en de kleurruimte. De Ninja Inferno biedt ingebouwde presets om nauwkeurig populaire log-bestandsindelingen van Sony, Canon, Panasonic, ARRI, RED en JVC camera's te vertalen. De instellingen hebben alleen invloed tijdens het opnemen, opgenomen video's blijven ongewijzigd. 

Bekijk de Atomos Ninja Inferno

Terug naar de overzichtspagina