Who to follow

Showtime! De tofste foto- en videovloggers

Er zit natuurlijk veel verschil in de onderwerpen waarover je kunt vloggen. Je vindt online vele beautyvloggers en travelvloggers. Er duiken bovendien steeds meer foto- en videovloggers op. We hebben een gevarieerde selectie voor jullie gemaakt.

Onderstaande vloggers besteden veel aandacht aan hun passie voor fotografie en video. Je vindt hier niet alleen entertainment maar steekt er ook nog wat van op!

Jessica Kobeissi

Jessica Kobeissi is een fashion- en portretfotograaf. Ze woont in Detroit, Michigan. Je vindt tips, tricks en reviews op haar YouTube-kanaal. Ze bedenkt portret-challenges, bespreekt lenzen en vergelijkt een 10 second fotoshoot met een 10 minute fotoshoot. Jessica heeft 1,56 miljoen volgers en haar kanaal blijft maar groeien.

Peter McKinnon

Peter McKinnon is een Canadese fotograaf die zijn volgers info geeft over fotografie en film. Zijn YouTube-kanaal telt wel 4,07 miljoen abonnees. Ook media als Magic Magazine, Popular Photography Magazine en Discovery Channel weten hem te vinden voor goede tips. Ook zijn andere carriere als illusionist komt aan bod in zijn vlogs.

Monica Geuze

De Nederlandse Monica Geuze heeft 530K abonnees. Deze voormalig dj vlogt over haar dagelijkse leven. Ze schreef een boek over vloggen. Haar YouTube-kanaal blijft maar groeien. Geuze was een tijdje een van de presentatore van het YouTube van RTL, "Concentrate". Later presenteerde ze programma's op tv. 

Matti Hoopoja

"Inspire. Travel. Learn," staat er op Matti Hoopoja's YouTube-kanaal. Deze vlogger inspireert zijn publiek op het gebied van video, vloggen, reizen naar nieuwe plekken. Hij deelt zijn vlogkennis graag en vertelt over ontmoetingen met andere vloggers. Hij mag namen van als Nike, San Pellegrino, Rhino en Visit Norway op zijn cv zetten.

Enzo Knol

Enzo Knol kunnen we natuurlijk niet overslaan in dit vlogthema. Hij heeft maar liefst 2,27 miljoen volgers op YouTube en vlogt over de meest uiteenlopende onderwerpen. Over vreemde sushi eten, de kerstboom opzetten, moeilijke Minecraft-battles, games en nog veel meer. Elke dag om 16u vind je een nieuwe video op zijn kanaal.

Daniel Schiffer

"Let's create," is Daniel Schiffers motto. Daniel hoopt mensen uit te dagen om zelf aan de slag te gaan. Daniel showt behind the scenes. Hij showt zijn 603K abonnees hoe het moet. Hoe film je (epic) B-roll-beelden in een bepaald thema? Welke gear is ideaal voor filmmaken? Zijn volgers reageren telkens weer enthousiast. Daniels uitleg is enthousiasmerend en heel helder. 

Casey Neistat

Casey Owen Neistat is die man met de zonnebril! Deze Amerikaanse YouTuber, filmproducent en mede-eigenaar van het inmiddels door CNN overgenomen Social Media-bedrijf Beme. Zijn eigen kanaal Casey Neistat heeft 11,6 miljoen abonnees. Van de vlogs van Casey kun je veel leren, als je zelf wil leren vloggen. Casey staat bekend om zijn natuurlijke, relaxte manier van vloggen.

Noor de Groot @queenofjetlags

Iedere woensdag en zondag om 6u30 vind je een nieuwe video op het kanaal van influencer en creatief contentmaker Noor de Groot, also known as Queen of Jetlags. Online kijken bijna een miljoen mensen mee met haar leven. Haar boek met de gelijknamige titel als haar account gaat over haar passie voor fotografie. Daarnaast is het een stijlgids. 

Brandon Woelfel

Fotograaf Brandon Woelfel showt bijzondere behind the scenes-momenten in zijn vlogs. Zijn positieve manier van denken inspireert veel mensen. Daarnaast laat Brandon zien dat een fotoshoot niet ingewikkeld hoeft te zijn. Zo zie je hoe hij met minimaal materiaal een danser prachtig in beeld brengt. Haast magisch. Zijn 510 abonnees kijken vol bewondering mee.


Onze vloggers

Bij Kamera Express werken vele gepassioneerde beeldmakers met ieder een eigen, unieke stijl. Bekijk hier onze vloggers:

Kevin Kwee @snapshotdojo

Op het YouTube-account van Kevin Kwee (verkoopmedewerker bij Kamera Express) vind je vlogs over diverse onderwerpen. Over portretfotografie, studiolicht, scherpstellen, zwart-wit fotos en superclose-ups. Kevin houdt van minimaal en puur te werk gaan. En dat zie je! Kevins vlogs zijn simpel, overzichtelijk en superhelder.

Tip van Kevin: Tekst


Michiel van der Schoot @filmsvanmichiel

Michiel is presentator en editor bij het videoteam van Kamera Express. Freelance timmert hij aan de weg op zijn eigen YouTube-kanaal. Michiels vlogs gaan over voornemens, vriendschap, reizen, drones en films. Je blijft kijken naar zijn vlotte vlogs met daarin Michiels kenmerkende open manier van praten, verrassende edits en creatieve opnames.


Meer inspiratie opdoen over vloggen? Bekijk dan ook onze uitgebreide interviews en musthaves-pagina!

Overzichtspagina