Welke drone past bij mij

Keuzehulp: welke drone past bij mij

Je bent eruit. Je wilt een (nieuwe) drone. Het aanbod is overweldigend. Daarnaast lopen de prijzen al gauw van een paar honderd euro tot dik in de duizenden euro’s. Wat is het verschil tussen al deze drones? En nog belangrijker: welke drone past bij jou?

Om je een handje te helpen hebben we deze keuzehulp opgesteld. Van beginner tot professional, van een klein tot groot budget. In deze keuzehulp vind je de beste keuze voor jou.

Hoe ervaren ben ik?

Bij het kiezen van een drone is dit misschien wel de belangrijkste vraag. Je ervaring speelt een grote rol bij je keuze. Heb je al enige ervaring, maar je vliegt meer voor de 'fun' dan is de categorie beginner iets voor jou. Heb je meer ervaring met vliegen en wil je de drone bedrijfsmatig gebruiken (bijvoorbeeld voor producties), dan is een drone voor Semi-pro's of professionals meer iets voor jou.

Beginner

Beginner

Het liefst begin je meteen met een geavanceerde drone die prachtige beelden maakt, maar vliegen zonder enige ervaring is een behoorlijke uitdaging. Je moet de drone besturen, rekening houden met de omgeving en dan nog filmen/fotograferen. Begin daarom met een eenvoudige wat meer compacte drone. Deze zijn een stuk makkelijker te bedienen en beschikken ook over een camera.

Tello Drone

Tello Drone

De Telle Drone is een zeer compacte drone met een 5 megapixel camera. Je bestuurt hem vrij eenvoudig via je smartphone. Door de elektronische beeldstabilisatie film je soepele beelden in 720p. En dankzij de ingebouwde sensoren voorkom je botsingen. Ook geeft de drone een seintje op het moment dat de accu bijna leeg is en hij kan automatisch landen als je de verbinding verliest.

Bekijk de drone

Vizu Drone X22

VIZU Drone X22

De VIZU Drone X22 heeft een totale vliegtijd van 12 minuten op één accu. Je bedient deze drone met je smartphone (iOS of Android) of via de handige controller. Hierdoor is het besturen zeer eenvoudig, waardoor deze drone ideaal is voor de beginnende dronepiloot. Hij filmt in 720p én heeft een ingebouwde beeldstabilisatie. Verder is de drone inklapbaar, waardoor je hem makkelijk meeneemt op reis.

Bekijk de drone

DJI Mini 2

DJI Mini 2

De DJI Mini is voor piloten met enige ervaring. De drone is klein van formaat, maar groots qua prestaties. Het heeft een 12 megapixel camera en schiet video's in 4K met 30fps. Daarnaast is de drone uitgerust met 3-assige stabilisatie, wat zorgt voor stabiele beelden. Verder is de mini 2 voorzien van een aantal QuickShots die het maken en delen van professioneel uitziende luchtshots een eitje maken.

Bekijk de drone

Semi-Pro

Semi-pro

Een drone vliegen? Dat doe jij met je ogen dicht! Niet letterlijk natuurlijk, want veiligheid staat voorop. Dat weet jij, als semi-professional, als geen ander. Omdat het vliegen zo makkelijk gaat, kan je je volledig richten op het maken van gave foto's en video's. Dat doe je het liefst in hoge kwaliteit. RAW en 3-assige beeldstabilisatie zijn daarom een echte must.

DJI Macic Air 2

DJI Mavic Air 2

De DJI Mavic Air 2 is een compacte maar krachtige drone met een 48 megapixel camera. Video's schiet je in 4K met 60 fps. Daarnaast maak je met deze drone extreme slow motions in Full HD met maar liefst 240fps. De 3-assige stabilisatie zorgt ervoor dat deze beelden er strak en professioneel uit zien. De 1/2" CMOS-sensor met Quad Bayer technologie zorgt verder een hoog dynamisch bereik, wat je beelden levendig maakt.

Bekijk de drone

DJI Macic 2 Pro

DJI Mavic 2 Pro

Met de DJI Mavic 2 Pro maak je gestabiliseerde videobeelden in 4K-kwaliteit. De drone beschikt over 1-inch CMOS-sensor en een 20 megapixels Hasselbladcamera met een diafragma van f/2.8. Het beschikt daarnaast over een 10-bit kleurdiepte. Je beelden zijn niet alleen scherp, maar ook ontzettend kleurrijk. Verder profiteer je van enkele creatieve functies zoals ActiveTrack 2.0, Hyperlapse en QuickShots.

Bekijk de drone

Autel EVO II 8K

Autel EVO II 8K

Met de Autel EVO II 8K maak je video's - je raad het al - in 8K met 25 fps. De drone biedt naast deze ongekende resolutie ook veel geavanceerde mogelijkheden. Zo kan je beelden 4x in zoomen zonder resolutie in te boeten. Daarnaast maak je eenvoudig dynamische stills van maar liefst 48 megapixels. En dankzij deze HDR-functie en de lichtsterke lens van f/1.8 maak je ook bij slechte lichtomstandigheden prachtige beelden.

Bekijk de drone

DJI FPV Drone Combo (EU)

DJI FPV Combo (EU)

Met de DJI FPV drone beleef je jouw vlucht als nooit tevoren. Met deze drone geniet je van een meeslepende vluchtervaring en profiteer van drie intuïtieve vluchtmodi waaronder de nieuwe S-modus. Je neemt beelden op in 4K/60fps in super-wide angle Field Of View van 150°. Reken daarbij op de snelle HDL Digitale bestandsoverdracht van 120 Mbps. En met de meegeleverde Motion Controller verken je ieder terrein op een nieuwe manier.

Bekijk de drone

professional

Professional

Een drone vliegen is voor jou een serieuze zaak. Het is daarom tijd voor de volgende stap: een professionele drone. Deze drones zijn geschikt voor professionele filmproducties of industriële doeleinde. Je kan van lens wisselen of zelfs een camera plaatsen. Vliegen doe je met een hoge snelheid en voor geavanceerde shots kan je werken met een co-piloot die de camera bedient terwijl jij de drone bestuurt.

DJI Inspire 2

DJI Inspire 2 X5S Advanced kit

De DJI Inspire 2 is ontworpen voor de professionele filmmaker. De drone ondersteunt acht verschillende MFT-lezen. Een van deze lenzen is de Zenmuse X5S gimbalcamera. In combinatie met de CineCore 2.0 beeldprocessor film je in 5.2K/30fps (CinemaDNG) en 4K/60fps (Apple ProRes) met een bitrate van 100Mbps. Verder is de Inspire 2 uitgerust met een 2-assige FPV-camera. Dit is ideaal als je met z'n tweeën wilt werken, wat ook mogelijk is.

Bekijk de drone

DJI Matrice 210 V2

DJI Matrice 210 V2

De DJI Matrice 210 V2 is de ultieme drone voor productieve werkprocessen. Je kan hem zo aanpassen en ontwikkelen dat hij perfect bij jouw werkzaamheden past. Zo ondersteunt deze drone niet één, maar meerdere gimbalcamera's tegelijkertijd. Je kan zelfs met een warmtebeeldcamera werken. Verder kan de drone extreme (weer)situaties weerstaan, zoals vriesweer en hoge windsnelheden. En door de FPV kan jij de drone makkelijk navigeren.

Bekijk de drone


Meer lezen

Wil je nog meer inspiratie opdoen of nieuwe dingen leren? Bekijk dan onze andere keuzehulp artikelen of inspiratieblogs.

MUSTHAVES VOOR DRONES

Deze aanvullende apparatuur heb je nodig om nog meer uit je drone te halen.

> Lees artikel

REGELGEVING VOOR DRONES

Het is belangrijk om je aan de regels te houden wanneer je met je drone op pad gaat.

> Lees artikel

filmen met drones
TIPS VOOR FILMEN MET DRONES

We leggen je uit hoe je zelf de mooiste luchtshots maakt met jouw drone.

> Lees artikel

INTERVIEW MET KEES STREEFKERK

Dronefotograaf Streefkerk heeft een unieke stijl waarbij hij speelt met nabewerking.

> Lees artikel