Bescherm uw gear!

Koude en vochtige omstandigheden kunnen uw kostbare camera-apparatuur beschadigen. Het is daarom belangrijk dat u uw gear goed beschermt. Hieronder zijn een aantal handige tips te vinden, zodat u niet voor vervelende verassingen komt te staan!

Bescherm uw gear tegen vocht

Vocht en elektronica gaan niet goed samen. Daarom is het van belang uw waardevolle apparatuur goed te beschermen tegen vocht. Naast regen of sneeuw is er in de winter de kans op condensvorming aanwezig. Een plotselinge temperatuurwisseling kan niet alleen condens op, maar ook in de camera veroorzaken. Laat daarom uw camera bij thuiskomst in de tas weer rustig op temperatuur komen. Zo voorkomt u condensvorming. 

Maak gebruik van de juiste accessoires

Toch op pad als het regent of sneeuwt? Maak dan gebruik van een regenhoes om uw camera droog te houden tijdens het fotograferen. Als u in de regen uw tas heeft geopend, is er een kans dat de binnenkant van de tas vochtig is geworden. Om de tas van binnen toch droog te houden, kunt u gebruik maken van vochtabsorberende silicagel.

Blaas nooit iets van uw camera in de kou

Bent u buiten in de kou en zit er iets op uw camera? Blaas dat er niet af met uw adem! Het vocht uit uw adem kan door de koude temperaturen omgezet worden in vorst, met mogelijke schade als gevolg. Ook is het niet aan te raden om uw camera onder uw jas te houden. Het klimaat tussen uw huid en uw jas kan erg vochtig zijn. Als u een foto wilt maken en uw camera tevoorschijn haalt, kan het achtergebleven vocht bevriezen en flinke schade veroorzaken. 

Zorg dat de accu’s warm blijven

Houd uw accu’s warm in de kou! De prestaties van batterijen en accu’s in de kou zijn een stuk minder dan bij hogere temperaturen. Als u in de kou gaat fotograferen is het daarom ook aan te raden om met meerdere accu’s op pad te gaan en de accu’s zo lang mogelijk warm te houden. Bewaar uw accu’s bijvoorbeeld in uw broekzak of de binnenzak van uw jas en plaats ze pas in de camera als u gaat fotograferen.

Plan uw sessie en zorg voor een goede voorbereiding

Plan uw fotosessie vooraf en zorg voor een goede voorbereiding. Een goede voorbereiding is het halve werk! Bedenk vooraf goed wat u gaat gebruiken, zo voorkomt u het wisselen van objectieven of accessoires in slechte omstandigheden. Mogelijk kunt u uw camera al inclusief regenhoes in de tas vervoeren.

Terug naar de overzichtspagina