Zomer

Overzichtspagina

Uitgelicht: Manfrotto Traveller statieven

De Manfrotto Element Traveller serie bestaat uit een populaire reeks statieven die de ideale oplossing bieden voor fotografen die behoefte hebben aan zowel een compact als stevig statief. De serie bevat een Big en een Small versie die allebei beschikbaar zijn in een aluminium of een carbon variant. Wat de voordelen van deze materialen zijn zullen we later nog op ingaan.

Small en Big

 

De Traveller Small is ideaal voor wie licht wil reizen en kostbare ruimte moet reserveren voor zijn of haar favoriete fotoapparatuur. Dit model is ideaal wanneer u een zeer lichtgewicht statief nodig heeft die u zonder problemen kunt meenemen in uw koffer of aan uw fototas, in opgevouwen stand is de lengte namelijk slechts 41,5 centimeter. Het statief heeft zelf een gewicht van maar 1150 gram (aluminium) of 1050 gram (carbon). Beide versies hebben daarbij een draagvermogen van vier kilo, wat ze vooral geschikt maakt voor gebruik met compact- en systeemcamera’s. Dus bent u veel onderweg met uw fototas en fotografeert u bijvoorbeeld veel op straat en in grote steden? Dan is de Traveller Small uw ideale reisgenoot!

De Traveller Big is perfect wanneer u een compact statief nodig heeft die een stabiele ondersteuning biedt voor systeem- en spiegelreflexcamera’s, zelfs met grote lenzen bevestigd. Deze statieven hebben namelijk een draagvermogen van wel acht kilo en met een maximale werkhoogte van 164 centimeter is dit met recht de grote broer van de Traveller Small te noemen. Bovendien biedt dit model ook de flexibiliteit om te kunnen schakelen tussen tripod en monopod dankzij de afneembare statiefpoot. Heeft u niet de mogelijkheid om een heel statief neer te zetten? Dan draait u gemakkelijk een van de poten los om met de monopod toch voor een stabiele basis voor uw camera te zorgen.

Inclusief balhoofd

Alle Element Traveller statieven worden geleverd inclusief een balhoofd om de meest vloeiende bewegingen mogelijk te maken tijdens opnames en het biedt tevens een stevige vergrendeling wanneer dat nodig is. Zo bent u ervan verzekerd dat uw fotoapparatuur veilig bevestigd is. Daarnaast kunt u met het balhoofd prachtige panorama-opnames maken van de natuur op reis. Het balhoofd komt inclusief Arca-Swiss compatibele snelkoppelingsplaat. Staat u ergens in de natuur op een oneven terrein en heeft u toch nog meer stabiliteit nodig voor uw apparatuur? De Element Traveller statieven zijn allemaal voorzien van drie onafhankelijke hoeken voor de statiefpoten, zodat u het statief in vrijwel elke positie kunt neerzetten. Daarnaast beschikken ze over een haak aan de middenkolom waar u extra gewicht aan kunt hangen, zoals een rijstzak of uw eigen fototas.

Aluminium en carbon

De Element Traveller statieven zijn zoals gezegd dus verkrijgbaar in aluminium en carbon. Aluminium is een redelijk licht, maar toch sterk materiaal. Echter zijn aluminium statieven gevoeliger voor trillingen dan carbon statieven. Carbon is namelijk een stijf, sterk en erg licht materiaal, zelfs nog lichter dan aluminium. Door de stijfheid van carbon worden trillingen van het statief snel geminimaliseerd en heeft u hier dus minder last van tijdens het fotograferen. Een carbon statief is daarentegen wel wat duurder dan een aluminium statief. Bent u dus op zoek naar een voordeliger statief? Kies dan voor de aluminium variant.


Vergelijking
 

Als u op zoek bent naar een hoge kwaliteit, lichtgewicht statief voor gebruik met een compact camera, systeemcamera of spiegelreflexcamera die compact genoeg is om mee te nemen op reis, dan kunt u met een gerust hart kiezen voor de Element Traveller serie statieven van Manfrotto. Om de keuze toch nog iets gemakkelijker te maken kunt u hieronder een aantal specificaties bekijken en vergelijken.

 

Bekijk de verschillende Manfrotto Traveller statieven 

Manfrotto Element Traveller Carbon Small Statief

Bekijk hier!

Manfrotto Element Traveller Carbon Big statief

Bekijk hier!

Manfrotto Element Traveller Small zwart statief

Bekijk hier!

Manfrotto Element Traveller Big zwart statief

Bekijk hier!

Terug naar de overzichtspagina