HEOS, Harman Kardon of SONOS? Een vergelijking!

Audiostreaming is dankzij streamingdiensten, zoals Spotify, Deezer en Tidal, niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Een groeiend aantal gebruikers wenst dan ook te streamen in een bijzonder hoge geluidskwaliteit voor een fenomenalere muziekervaring. Dat de keuze uiteindelijk valt op de draadloze multiroom audiosystemen van HEOS by Denon, Harman Kardon of SONOS is dan niet ondenkbaar. Vanwege de vele overeenkomsten tussen deze drie geluidssystemen, hebben wij voor u gemakshalve een praktisch overzicht met eveneens de belangrijkste verschillen gemaakt. 

Voordelen van SONOS 

SONOS mag met een gerust gevoel een van de grootste marktspelers genoemd worden. Helder geluid, een compact design en een eigen draadloos thuisnetwerk zijn kenmerkend voor deze geluidssystemen. Dankzij het stijlvolle ontwerp van SONOS, passen deze audiosystemen ook uitstekend als accessoire in uw omgeving. 

Voordelen van HEOS

HEOS by Denon heeft niet stilgezeten, en heeft op bepaalde fronten zelfs verbeteringen aangebracht. Sterker nog: het geluidssysteem beschikt over High Resolution Audio én DTS voor een dynamischere geluidsbeleving. Bovendien leidt het DTS-support tot minder compressie, waardoor het geluid technisch zuiverder klinkt. HEOS biedt om deze redenen dan ook een optimalere beleving van het geluid in bioscoopkwaliteit, zélfs bij het volledig aandraaien van de volumeknop!

Voor een loepzuivere geluidsbeleving is het multiroom systeem van HEOS derhalve aan te bevelen. Daarnaast is het assortiment van HEOS ook omvangrijker, waardoor u veel keuze heeft uit hoogwaardige speakers. Zo bezitten zowel Denon- als Marantz-speakers over de continu innoverende HEOS-technologie. 

Voordelen van Harman Kardon

Harman Kardon is een multiroom systeem met een briljante en stijlvolle afwerking. Naast de mooie afwerking is de klank uitstekend. Qua bediening is dit ook zeker een aanrader. Via de Google Home App kunt u makkelijk elke speaker koppelen en apart bedienen. Hierdoor is elke muziekstreaming-dienst makkelijk af te spelen via het systeem. Bent u niet in de buurt van uw telefoon of tablet? Wees gerust! Dankzij Google Assistent kunt u met uw stem het systeem bedienen. Ook het handige touchscreen werkt soepel en snel voor ideale bedieningsgemakken.


De belangrijkste verschillen tussen HEOS, SONOS en Harman Kardon  

Er zijn multifunctionele en audiotechnische verschillen. Deze zijn als volgt:

 • HEOS by Denon en Harman Kardon bieden zowel Hi Res Audio als DTS aan voor een accurate en intense geluidservaring;
 • HEOS by Denon biedt de draadloze mogelijkheid tot audiostreaming dankzij de HEOS 1 (via de optionele oplaadbare accu) Sonos en Harman Kardon kunnen dit niet;
 • HEOS by Denon en Harman Kardon bieden zowel Bluetooth- als AUX-verbinding, waardoor u niet enkel afhankelijk bent van WiFi;
 • HEOS by Denon-soundbars beschikken over zowel digitale als analoge ingangen. De soundbar van SONOS heeft daarentegen slechts één digitale ingang. Harman Kardon heeft meerdere digitale (geen analoge) ingangen 
 • HEOS by Denon heeft AirPlay voor het rechtstreeks afspelen van uw persoonlijke muziekcollectie uit de iTunes Library.
 • SONOS biedt de mogelijkheid tot het creëren van een eigen persoonlijke netwerk, waarbinnen het multiroom systeem functioneert;
 • SONOS beschikt echter over een Trueplay-functie voor een persoonlijke tuning van het geluid.
 • SONOS en Harman Kardon hebben geen enkele speaker met een USB-aansluiting;
 • SONOS heeft geen (directe) Bluetooth-connectiviteit;
 • Harman Kardon ondersteund als enige Google Assistent, waardoor u uw systeem kunt bedienen met spraak;
 • Harman Kardon heeft in elke speaker een LCD-touchscreen gebouwd, voor een eenvoudige en duidelijke bediening.
 

HEOS

SONOS

Harman Kardon Citation

Home Cinema Sound      
Draadloos systeem      
Multiroom-functie      
Eigen thuisnetwerk      
Smartphone-applicatie      (Google Home app)
WiFi      
Bluetooth      
Spotify Connect      
AirPlay      (nog niet)
Dolby Digital      
Digital Theatre System      
High Resolution Audio      
Audio-in      
Trueplay functie      
Touchscreen      
USB-afspeelmogelijkheid      
Google Assistent      
Release sinds  mei-15  feb-13  sept-18
 
Let op: SONOS heeft een beperkt aantal audio-in-speakers:  Playbar (optical in), Playbase (optical in), Play 5 (aux), Connect (aux) en Connect-AMP (aux).

Conclusie: HEOS, Harman Kardon óf SONOS?

Vooropgesteld dient te worden dat al deze geluidssystemen u uitstekend in uw behoefte naar een hoge muziekkwaliteit voorzien. Daar waar SONOS bekend staat als gebruiksvriendelijk geluidssysteem, is HEOS by Denon technisch gezien een multifunctioneler geluidssysteem dat tevens een hogere muziekkwaliteit biedt. En Harman Kardon is weer qua design en flexibiliteit een aanrader. Voor een optimalere geluidsbeleving zou u voor het HEOS-geluidssysteem of Harman Kardon Citation kunnen kiezen.

Welke verschillen tussen HEOS, SONOS en Harman Kardon geven u de doorslag?

Hieronder treft u een concrete afweging:

 • Wilt u een eigen thuisnetwerk, waarbij de hoogste muziekkwaliteit achterwege kan blijven? Kies dan voor SONOS.
 • Wilt u de hoogste muziekkwaliteit in combinatie met een minimalistische vormgeving? Kies dan voor Harman Kardon Citation.
 • Wilt u een digitaal bioscoopgeluidssysteem en de hoogste audioresolutie? Dan zijn HEOS by Denon en Harman Kardon de beste opties.
 • Wilt u Apple-compabiliteit in verband met aangeschafte muzieknummers  in iTunes? Kies dan voor HEOS by Denon.
 • Wilt u de meeste flexibiliteit om randapparatuur aan te sluiten? Kies dan voor Harman Kardon Citation.
 • Wilt u de maximale filmbeleving ervaren? Kies dan voor 5.1 DTS van HEOS by Denon of Harman Kardon Citation.
 • Wilt u uw product ook mee kunnen nemen of zelfs zonder WiFi kunnen gebruiken? Dan zijn HEOS by Denon en Harman Kardon de beste keuzes.
 • Wilt u via spraakbesturing uw systeem kunnen bedienen. Kies Harman Kardon.

Bekijk hier onze HEOS producten     Bekijk hier onze SONOS producten

Bekijk hier onze Harman Kardon producten