Beveiligingscamera's

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Beveiligingscamera’s bieden tal van mogelijkheden om verdachte activiteiten rondom en in je huis, bedrijf of auto te monitoren en vast te leggen. Wij hebben beveiligingscamera's voor binnen en buiten in ons assortiment. Een buiten camera kun je gebruiken om bijvoorbeeld je voordeur in de gaten te houden.

 

Beveiligingscamera's

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Beveiligingscamera’s bieden tal van mogelijkheden om verdachte activiteiten rondom en in je huis, bedrijf of auto te monitoren en vast te leggen. Wij hebben beveiligingscamera's voor binnen en buiten in ons assortiment. Een buiten camera kun je gebruiken om bijvoorbeeld je voordeur in de gaten te houden.

   

  Wat is een beveiligingscamera?

  Een beveiligingscamera is een type camera die ervoor dient om je huis, bedrijf, auto of terrein te beveiligen tegen inbrekers, vandalen of frauderend personeel. Met de juiste bewakingscamera zorg je ervoor dat de veiligheid gegarandeerd kan worden en verdachte personen in de omgeving gemonitord worden.

  Analoog of digitaal

  Bij de aankoop van een camerasysteem is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de oudere analoge systemen en de huidige standaard aan digitale beveiligingscamera’s. Het analoge systeem werd in de jaren 40 ontwikkeld en kent een goedkopere prijs dan de digitale tegenhanger. Dit komt dan ook duidelijk naar voren in de lagere resolutie van de analoge camera’s, waarbij de digitale variant juist een steeds scherper beeld vertoont in HD kwaliteit. In de huidige markt heeft de digitale beveiligingscamera een snelle groei doorgemaakt en dit heeft dan ook weer voordelen als we kijken naar de huidige prijzen.

  Draadloos of bekabeld

  De keuze voor een draadloze beveiligingscamera is er één waar goed over nagedacht dient te worden. Het voordeel is uiteraard dat er thuis of in uw bedrijf geen zichtbare draden lopen en deze door vandalen niet doorgesneden kunnen worden, daarnaast is de installatie vaak eenvoudig en snel gebeurd. Daartegenover staan enkele nadelen die belangrijk zijn bij de uiteindelijke keuze voor een camerabewakingssysteem. Deze camera’s werken namelijk vaak op een accu en hierbij is het dan ook belangrijk om regelmatig te controleren hoe ver deze leeg is. Beperkingen in de kwaliteit van de verbinding via WiFi kunnen er tevens voor zorgen dat er ruis en storingen optreden in de opnames. Daarnaast kunnen deze bij slechte beveiliging worden onderschept door inbrekers.

  Welk type beveiligingscamera?

  De keuze voor een geschikte beveiligingscamera is afhankelijk van de vraag waar je deze voor gaat gebruiken. De camera’s zijn er in alle soorten en maten, waarbij elk type voor een andere situatie de opnames maakt die je wenst. Een binnencamera gaat bijvoorbeeld anders om met het verschil tussen dag en nacht dan een buitencamera.  We maken onderscheid tussen een vijftal beveiligingscamera’s :

  • Dome camera: Een veelvoorkomend type beveiligingscamera is de bolvormige dome. Deze kan op een vast punt worden gericht en is eenvoudig te monteren. De lens van de camera bevindt zich achter de bol en door de vorm biedt deze veel weerstand tegen vandalisme. De dome bewakingscamera wordt vaak buitenshuis gebruikt en kan dan ook overschakelen naar infrarood nacht belichting.
  • PTZ camera: De pan, tilt en zoom camera is een bestuurbare beveiligingscamera, vaak te bedienen via een computer, smartphone of joystick. Deze camera kan volledig geprogrammeerd worden en het is bij professionele modellen zelfs mogelijk om automatisch personen te volgen. Door de continue beweging is het verstandig om onderdelen geregeld te vervangen.
  • Bullet camera: Dit type beveiligingscamera kent een lange geschiedenis, maar wordt door de effectieve werking en lage kosten nog steeds veel gebruikt. In de lange en waterdichte behuizing bevindt zich de lens en is er tevens de ruimte voor infrarood verlichting. Dit biedt een voordeel tijdens het registreren van nachtelijke activiteiten. Deze camera kan op een bepaald punt worden gericht en is verstelbaar.
  • Cube camera: De ideale camera voor het registreren van activiteiten binnenshuis. Door de compactheid kan deze worden gebruikt in kleine ruimtes en biedt tevens tal van mogelijkheden door de toevoeging van het maken van geluidsopnames en infrarood verlichting. De kans op vandalisme is indien deze in het zichtveld staat bij dit type camera wel aanwezig.

  Naast deze veel voorkomende camera’s zijn er nog enkele andere soorten die minder vaak gebruikt worden. Hierbij kan gedacht worden aan de robotcamera. Daarnaast is het mogelijk om een dummy model aan te schaffen, het preventieve effect van deze nepcamera’s kan inbrekers en vandalen afschrikken. Maak voor elk doel de afweging welk type camera het meest geschikt is.

  Aantal beveiligingscamera’s

  Hoeveel camera’s u dient te plaatsen is volledig afhankelijk van de situatie en het doel. Bij een klein huis voldoet het om slechts de punten waar de kans op inbraak en vandalisme het grootst is van een camera te voorzien. Een enkele kamer met waardevolle spullen kan bij de ingang en eventuele ramen van bewakingscamera’s worden voorzien. Het is dan ook verstandig om een aantal vragen in gedachte te nemen bij de keuze voor het aantal camera’s.

  • Wat is de oppervlakte van de ruimte of het terrein?
  • Zijn er hoeken die moeilijk te filmen zijn?
  • Hoeveel in- en uitgangen zijn er?
  • Zijn er mogelijkheden om via een dak binnen te komen?

  Installatie, plaatsing en opname

  Nadat je de beveiligingscamera(‘s) heeft aangeschaft is de tijd aangebroken om de boel te installeren. Vaak is de installatie eenvoudig te volgen via bijgeleverd boekje en software. Het onderscheid tussen binnen- en buitencamera’s is essentieel bij het installeren van een camera, aangezien niet elk type kan omgaan met weersomstandigheden zoals regenval, hitte en vorst. Uiteraard is het belangrijk om te testen met de lichtinval, draaihoek, zoomcapaciteiten en opnamemogelijkheden bij de plaatsing van de camera. Bij een bewakingscamera dient niet alleen activiteit te worden geregistreerd maar ook te worden vastgelegd. Voor dit doeleinde is het dan ook van belang om naast de standaard opslag een recorder aan te schaffen. Hierop kunnen digitale beelden in HD resolutie worden vastgelegd en bewaard worden op een harde schijf of in de cloud. Handig als beelden moeten worden overgedragen aan de politie. Met de live view optie is het zelfs mogelijk direct beelden door te sturen naar de meldkamer. 

  Beveiligingscamera buiten

  In ons assortiment hebben wij ook beveiligingscamera's die speciaal voor buiten zijn. Dit zijn beveiligingscamera's die bestand zijn tegen elk weertype en ook buiten met weinig licht goede beelden kunnen maken. Naast de functionele eigenschappen hebben beveiligingscamera's die buiten aangebracht zijn ook een preventief effect.

  IP Camera

  De term IP camera wordt gebruikt voor beveiligingscamera's die op WiFi zijn aangesloten. Deze beveiligingscamera's kunnen zowel particulier als zakelijk worden ingezet. Doordat de beveiligingscamera's via WiFi op het netwerk zijn aangesloten kunnen deze camera's ook van afstand gevolgd worden. Deze camera's kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden, zolang ze maar bereik hebben voor het netwerk waarop ze zijn aangesloten.