Digitaliseren

Digitaliseer je foto’s, negatieven, dia’s en videobanden

Door de jaren heen verslijten beeldmakers veel verschillende media, van foto’s en negatieven tot smalfilm en dia's. Om jouw beeldmateriaal te bewaren, kunnen wij het voor je digitaliseren. Breng je oude dia’s, negatieven of videobanden bij ons langs, zodat je opnieuw van deze beelden kunt genieten. Jouw beelden kunnen opgeslagen worden op een USB-stick, externe harde schijf, DVD of een directe download.

Daarnaast verkopen én verhuren wij ook diascanners waarmee je zelf je zelf snel en gemakkelijk films en dia’s kunt scannen en digitaliseren.

Snel naar: Hoe werkt het? | Onze prijzen | Waarom digitaliseren? | Welke media digitaliseren wij?

Hoe werkt het?

Kamera Express werkt voor het digitaliseren samen met Mediafix. Dit bedrijf is Europees marktleider op het gebied van digitaliseren en TUV-gecertificeerd.

Als je naar één van onze winkels komt met het materiaal dat je wil laten digitaliseren, kunnen we bespreken wat er mogelijk is. In onze winkels kunnen we je gelijk adviseren over onder meer de verschillen in resoluties en de wijze van opslag.

Het is ook mogelijk om je te digitaliseren materiaal naar onze winkel in Capelle aan den IJssel op te sturen. Hiervoor kun je een aanvraagformulier invullen op de website van Mediafix. Hier lees je meer over het opsturen van je te digitaliseren beelden.

Let op: Wanneer je het materiaal afgeeft in onze winkel of opstuurt, is het belangrijk dat je je materiaal goed verpakt en eventueel voorziet van een opschrift of volgnummer. Deze nemen wij dan ook over bij het digitaliseren. Wanneer je de beelden naar ons opstuurt, stuur je ook het opdrachtformulier mee en schrijf je het opdrachtnummer op de buitenkant van de verpakking.

Wanneer je je materiaal hebt afgegeven in de winkel of hebt opgestuurd, is het wachten geblazen. Het digitaliseren duurt gemiddeld 3 tot 5 weken. Het is ook mogelijk om een ‘prio-service’ of ‘express-service’ aan te vragen. Met de prio-service worden je beelden in 10 werkdagen gedigitaliseerd en met de express-service in vijf werkdagen.

Onze prijzen

Je laat je beelden bij ons digitaliseren voor de beste prijs. Hier zie je al onze prijzen op een rij:

  Vanaf
Dia's € 0,15
Foto's € 0,19
8mm film € 6,99
Videobanden € 9,49
Geluidsopnamen € 7,99
Fotorolletjes positief en negatieven € 1,11

Waarom digitaliseren?

Wij begrijpen dat je rondloopt met de vraag waarom je je analoge media zou moeten digitaliseren. Die vraag beantwoorden we graag. Analoge media hebben namelijk last van slijtage. Na 10 tot maximaal 40 jaar zullen kleuren vervagen en slijt het materiaal. Dit is niet alleen goed zichtbaar bij foto's, maar ook bij negatieven, dia's en smalfilm. Daarnaast wordt de beschikbaarheid van apparatuur zoals videorecorders en diaprojectoren steeds minder. Door je analoge media te laten digitaliseren, kun je nog jarenlang genieten van je dierbare herinneringen

Welke media digitaliseren wij?

Bij Kamera Express kan vrijwel alle analoge media worden gedigitaliseerd. Hieronder vind je de meest voorkomende media:

  • Dia's in alle formaten en magazijn, zowel geraamd als niet-geraamd.
  • Negatieven in alle formaten. We kunnen onder meer kleinbeeld, filmrol, APS, Minox en pocket digitaliseren.
  • Losse foto's van 7x10 cm tot A4.
  • Complete fotoalbums, zowel per foto als per bladzijde.
  • Videocassettes. We kunnen onder meer (VHS, Video 8, Hi8, Digital8, Mini-DV, Video 2000 en Betamax digitaliseren.
  • Super-8 film. Wanneer de filmrol gescheurd is, kunnen we dit repareren en de media vervolgens digitaliseren.
  • Cassettebandjes. Wanneer het cassettebandje gescheurd is, kunnen we dit repareren en de media vervolgens digitaliseren.
  • Geluidsbanden. Wanneer de geluidsband gescheurd is, kunnen we dit repareren en de media vervolgens digitaliseren.