CF kaarten

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Compact Flash (CF) kaarten vormen het perfecte opslagmedium wanneer u werkt met professionele apparatuur.

Klik hier voor de geheugenkaarten keuzehulp

 

CF kaarten

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Compact Flash (CF) kaarten vormen het perfecte opslagmedium wanneer u werkt met professionele apparatuur.

  Klik hier voor de geheugenkaarten keuzehulp

   

  Wat is een CF kaart?

  Een Compact Flash (CF) kaart is een type geheugenkaart die in 1994 door het merk Sandisk werd geïntroduceerd. Door de hogere opslagsnelheid en het grotere geheugen in vergelijking tot de voorlopers groeide de kaart snel uit tot een belangrijk opslagmedium voor het gebruik in camera’s en computers. Ondanks de komst van de SD kaart worden CF kaarten nog steeds veel gebruikt in professionele spiegelreflexcamera’s en HD filmapparatuur. Vanwege het grotere formaat dan de SD-kaarten zijn ze minder geschikt voor de compacte modellen.

  Verschillende soorten

  Na de introductie van de Compact Flash kaart zijn er twee gangbare modellen ontstaan die nog steeds in gebruik zijn. Type I heeft een dikte van 3,3mm en de type II kaart 5 mm. Het eerste type kan in apparaten worden gebruikt die beide soorten ondersteunen, type II kan vanwege de dikte alleen in daarvoor geschikte apparaten worden gebruikt. Laatstgenoemde wordt vooral gebruikt bij camera’s met hogere capaciteiten.

  Opslagcapaciteit en overdrachtssnelheid

  CF kaarten zijn verkrijgbaar in verscheidene formaten, oplopend tot zelfs 256gb. Hiermee zijn ze niet alleen geschikt voor systeem- of spiegelreflexcamera’s, maar ook voor Ultra HD video apparatuur. Naast de ondersteuning voor veel capaciteit is ook de overdrachtssnelheid een groot  pluspunt aan de Compact Flash kaart. Snelheden van 50 of zelfs 160 MB/s zijn niet uitzonderlijk en tonen aan dat dit type kaart vandaag de dag nog steeds van meerwaarde kan zijn voor uw camera.