Monopods

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Monopod statieven zijn door hun lichte gewicht eenvoudig te gebruiken en bieden de stabiliteit die je zoekt bij een snelle toepassing, zoals bij wildlife-, straat- of sportfotografie. Lees meer over monopods

 

Monopods

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Monopod statieven zijn door hun lichte gewicht eenvoudig te gebruiken en bieden de stabiliteit die je zoekt bij een snelle toepassing, zoals bij wildlife-, straat- of sportfotografie. Lees meer over monopods

   

  Monopods

  Statieven zijn er in allemaal soorten en maten. Een monopod is er daar één van! Je kunt er eenvoudig mee uit de voeten wanneer je op pad bent maar ben wel verzekerd van scherpe en stabiele beelden. 

  Wat is een monopod?

  Een monopod is een statief met slechts één poot om extra ondersteuning te bieden tijdens het fotograferen en filmen. Doordat ze een vaste poot hebben ligt de bewegingsvrijheid en snelheid een stuk hoger dan bij het tripod (driepoot) statief. Monopods zijn meestal vervaardigd uit aluminium of carbon en daardoor stevig van kwaliteit en in verschillende prijsklassen in te delen. Door het gebruiks- en vervoersgemak biedt de monopod in diverse situaties het vermogen om net wat meer uit uw beelden te halen.

  Stabiliteit dankzij de monopod

  Door risico’s op verticale bewegingen te minimaliseren zorgen monopod statieven voor sterk verbeterde stabiliteit tijdens het maken van actiebeelden. Zelfs bij zware spiegelreflexcamera’s met zoomobjectieven of indrukwekkende telelenzen slagen veel monopods er in bij langere sluitertijden ongewenste bewegingen en schokken op te vangen. Op een maximale hoogte van rond de 150cm bieden ze nog zeer betrouwbare stabiliteit bij het vastleggen van prachtige landschappen of het filmen van sporters in actie. Doordat ze uit meerdere secties bestaan kan eenvoudig de hoogte worden versteld, waardoor ook dichtbij de grond foto’s worden gemaakt. Andere modellen zijn uitgerust met een mechanisme waarbij het uiteinde op de buik of heup rust, waardoor de stabiliteit extra kan worden ondersteund.

  Draagvermogen van monopods

  Net als bij tripods kunnen krachtige monopods veel gewicht dragen en zijn ze daarmee zowel voor professionele videocamera’s als krachtige middenformaat camera’s met bijbehorende lenzen geschikt. Goedkopere modellen zullen door het mechanisme van een poot wel meer moeite hebben om de boel stabiel te houden en de invloed hiervan zal ook waarneembaar zijn in de uiteindelijke opname. Carbon monopods bieden daarentegen veel kwaliteit bij het gebruik met zware camera’s, vaak ook nog door de toevoeging van neerklapbare voetjes aan het einde van de tripod. Dit materiaal dat naast bijzonder licht in gewicht toch enorm sterk is, heeft als mooiste eigenschap dat het trillingen in hoge mate dempt.

  Statiefkoppen

  De meeste monopods zijn niet uitgevoerd met een statiefkop, maar deze kan los aangeschaft worden en gekoppeld aan het bovenstuk. Met panoramakop of balhoofd gemonteerd is voor iedereen een comfortabele houding binnen bereik, ook voor langere gebruikers. Bij ons aanbod statiefkoppen kunt  meer lezen over de verschillende soorten en hun mogelijkheden.