Subwoofers

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Met een subwoofer geeft u de lage tonen van een audiosignaal meer diepgang, waarmee de zware klanken uit films en muziek van extra kracht worden voorzien.

 

Subwoofers

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Met een subwoofer geeft u de lage tonen van een audiosignaal meer diepgang, waarmee de zware klanken uit films en muziek van extra kracht worden voorzien.

   

  Afspelen van het lage frequentiebereik

  Een subwoofer is ontwikkeld om lage tot zeer lage tonen helder weer te geven en zo een extra dimensie toe te voegen aan het afspelen van muziek of het bekijken een film. De luidspreker zit een diepe kast bevestigd om zo de tonen via de vorm van de kast naar buiten te laten komen. Deze diepe klanken zijn zowel hoorbaar in het laagste frequentiebereik van het menselijke gehoor als voelbaar door de oppervlakte van de omgeving waarin de subwoofer is geplaatst. Klanken onder de 100 Hz zijn voor de mens namelijk moeilijk om te horen, maar spelen wel een bepalende rol in de geluidsmix van muzikanten en in de omgevingsgeluiden bij een film of soundtrack.

  Actieve of passieve subwoofer

  Er bestaan twee soorten subwoofers; de actieve en passieve. Bij een actieve subwoofer zit de eindversterker in de kast gebouwd, terwijl een passieve subwoofer aangesloten dient te worden op een externe versterker. De passieve subwoofer kan dan bijvoorbeeld onderdeel uitmaken van een Hifi of Home Cinema set. Het voordeel van de actieve versie is dat deze alleen de klanken hoeft te versterken die door de subwoofer worden weergegeven. Aangezien dit type subwoofer ook kan worden aangesloten op een versterker om onderdeel uit te maken van een HiFi set zijn de passieve subwoofers steeds meer uit het beeld aan het verdwijnen.

  Hoog vermogen voor een grote ruimte

  Subwoofers staan bekend om hun vermogen, dat kan oplopen tot wel 5000 Watt. Hierdoor is een subwoofer als onderdeel van een geluidsinstallatie zeer geschikt om de lage tonen over een grote ruimte te verspreiden. De apparatuur wordt dan ook vaak gebruikt bij feestjes en bij optredens in muziekpodia.

  De plek waar de subwoofer wordt neergezet is niet zoals bij andere onderdelen van een speakersysteem bepalend. Het enige waar wel rekening mee dient te worden gehouden, is dat het apparaat een bepaald aantal meters van de muur vandaan wordt neergezet.

  Extra features

  De moderne subwoofer heeft naast een diepgaande bastoon ook de optie om draadloos verbinding te zoeken met bijvoorbeeld een versterker of speakersysteem. Op deze manier hoeft u niet overal kabels neer te leggen en de boel op elkaar aan te sluiten. Tevens zijn subwoofers zelfs via een app op de smartphone te bedienen, zodat u niet de hele tijd de instellingen via de knoppen op het systeem hoeft te wijzigen.