Flitsparaplu's

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Met een flitsparaplu haal je een betaalbaar hulpmiddel in huis om het licht van het onderwerp te verzachten en zo meer details zichtbaar te maken. Meer over

 

Flitsparaplu's

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Met een flitsparaplu haal je een betaalbaar hulpmiddel in huis om het licht van het onderwerp te verzachten en zo meer details zichtbaar te maken. Meer over

   

  Alles over flitsparaplu's

  Wat is een flitsparaplu?

  Een flitsparaplu combineert de eenvoud en de vorm van een normale paraplu met de mogelijkheden van een diffuser of reflector om het gewenste effect op jouw onderwerp te krijgen. Ze zijn daarom ook uitermate geschikt om als basis te gebruiken voor het veranderen van de invloed van het flitslicht op jouw compositie. De paraplu wordt eenvoudig vastgemaakt aan een lichtstandaard of eventueel aan de flitser zelf.

  Flitsparaplu als diffuser

  Flitsparaplu’s zijn er in verschillende afmetingen en kleuren. Vaak worden de functionaliteiten van de paraplu gecombineerd door een witte en zwarte zijde. De witte kant dient als een diffuser en wordt voor de flitser gehangen. Er wordt dan door de paraplu heen geflitst, waardoor het licht verzwakt wordt en een zachtere belichting op het onderwerp mogelijk is. Het formaat van de paraplu is hierbij bepalend voor het oppervlak dat zich binnen de lichtstraal bevindt. De werking van een diffuse paraplu is vergelijkbaar met dat van een softbox en zorgt er dus ook voor dat de ogen van personen een mooi rond en natuurlijk beeld krijgen.

  Flitsparaplu als reflector

  Bij de reflector functie van een flitsparaplu is de binnenkant van de paraplu bekleed met reflecterend materiaal (vaak in wit, zilver of goud) en de buitenkant zwart. Als reflector wordt de paraplu van het onderwerp vandaan gericht, zodat het licht van de flitser via de paraplu terug op het onderwerp wordt gekaatst. De lichtstraal wordt hierdoor flink verbreed en kan dus op een groot oppervlak worden gebracht. Voor het effect van de verschillende kleuren kun je bij de reflectieschermen terecht.

  De paraplubox

  Naast de flitsparaplu met een scherm zoals een normale paraplu is er ook nog de paraplubox, waarbij de achterkant dicht is gemaakt. Daarmee kent het resultaat veel gelijkenissen met dat van een softbox. De vorm van een paraplu geeft echter een ander effect, aangezien de weerkaatsing over een ander oppervlak verplaatst wordt. Via de binnenkant wordt het licht weerkaatst waarna het via de doorschijnende voorkant op het onderwerp terecht komt.

  Welk merk kies jij?

  Wil je een bepaald merk? Wij hebben diverse topmerken:

  Jinbei | InterfitBresserWestcottFalcon-Eyes

  Inspiratie en tips

  Ben je op zoek naar nog meer tips en inspiratie om aan de slag te kunnen met studiofotografie? Neem de tijd om eens een kijkje te nemen: