Meetzoekercamera's

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Wil je een compacte en geruisloze camera waarmee je jezelf kunt uitdagen, dan is een meetzoekercamera de camera voor jou. Ze vallen bijna niet op en werken met een unieke techniek voor scherpstellen. Ideaal voor reportage- en straatfotografie. Meer over

 

Meetzoekercamera's

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Wil je een compacte en geruisloze camera waarmee je jezelf kunt uitdagen, dan is een meetzoekercamera de camera voor jou. Ze vallen bijna niet op en werken met een unieke techniek voor scherpstellen. Ideaal voor reportage- en straatfotografie. Meer over

   

  Over meetzoekercamera’s

  Je wilt een meetzoekercamera kopen. Welke camera het uiteindelijk wordt weet je nog niet. Of misschien al wel. Hoe dan ook vertellen we graag meer over deze camera’s. Zo kom je meer te weten en vind je misschien wel de camera die bij jou past.

  Wat is een meetzoekercamera?

  Een meetzoekercamera, ook wel een rangefinder camera, bepaalt via een optisch systeem (de zoeker) de inhoud van de compositie en gebruikt deze in combinatie met een optisch-mechanisch systeem (het objectief) voor de scherpstelling. In tegenstelling tot spiegelreflexcamera bevat deze camera geen spiegel. Hierdoor kan het vrijwel geruisloos fotograferen. Ideaal voor reportage- en straatfotografie, waar je juist zo onopvallend mogelijk wilt zijn.

  Hoe werkt een meetzoekercamera?

  Het scherpstellen bij meetzoekercamera's vraagt om precisie. Het beeld dat je door de zoeker ziet is niet altijd gelijk aan het beeld dat het objectief ziet. Ook wel een ‘parallax error’ genoemd. Je ziet tijdens het scherpstellen een combinatie van deze beelden. Zodra de twee afzonderlijke beelden over elkaar heen vallen is het onderwerp scherpgesteld. Dit verschil moet je zelf compenseren door handmatig scherp te stellen.

  De macht van Leica

  Heb je het over een meetzoekercamera dan zal de naam Leica snel vallen. De Duitse producent heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als het merk voor kwalitatief hoogwaardige optische camera’s. Al snel na de oprichting in 1917 ging het zich focussen op het ontwikkelen van de kleinbeeldcamera. Fotografie kon namelijk sneller en mobieler.

  Jarenlang ontwikkelde het analoge meetzoekercamera’s totdat de concurrentie toenam en kwam met digitale camera’s. De producent was genoodzaakt een digitale versie te introduceren. De huidige meetzoekercamera’s zijn dan ook allemaal digitaal. Maar ook de analoge camera’s zijn nog steeds populair.

  Waarom een meetzoekercamera?

  Bij meetzoekercamera’s staat duurzaamheid voorop. De camera’s hebben vaak een roestvrijstalen behuizing met een strakke afwerking. Het kan tientallen jaren meegaan. Daarnaast stapt het terug naar de absolute basis van fotografie waar je via wieltjes de sluitertijd, diafragma en ISO-waarden instelt. Automatische scherpstellen zit er ook niet in. Je wordt nog bewuster van het fotograferen. En, de beelden? Die leg je mooi vast op JPEG- of RAW-formaat.

  Onze merken

  Leica

  Inspiratie en tips

  Op zoek naar nog meer tips en inspiratie over fotograferen met een meetzoekercamera? Bekijk deze pagina een keer: