Verrekijkers

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Of je nu graag naar de sterren tuurt, vogels spot of graag naar sportevenementen kijkt, wij hebben de perfecte verrekijker voor jou.

 

Verrekijkers

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Of je nu graag naar de sterren tuurt, vogels spot of graag naar sportevenementen kijkt, wij hebben de perfecte verrekijker voor jou.

   

  Verrekijkers

  Van professionals die een verrekijker gebruiken voor observatie tot liefhebbers van watersport, bergsport, wandelen, vliegtuig- of vogelspotten en theater: de verrekijker biedt tal van mogelijkheden om te observeren en lange afstanden te overbruggen. Ook hebben wij speciale kleine verrekijkers in ons assortiment die makkelijk mee te nemen zijn voorbeeld bij outdoor activiteiten. Door de vele toepassingen zijn verrekijkers geschikt om zowel op reis, tijdens evenementen, sport en in de nacht te gebruiken.

  Veelzijdige vergroting 

  Verrekijkers kun je onderverdelen in twee belangrijke varianten: de dakkant ofwel pentaprismakijker of de bredere porroprisma kijker. De eerste variant leidt het licht vrijwel in een rechte lijn naar het oog. De tweede variant leidt het licht via parallel opgestelde prisma’s naar de ogen. De keuze is persoonlijk en meestal gebaseerd op gewicht en comfort. De ‘beste’ vergrotingsfactor – het eerste getal bij de type aanduiding – is vooral afhankelijk van het onderwerp: gemiddeld is 7x het meest veelzijdig. Voor theater is het 3 tot 5x, bij evenementen en balsporten is het 5 tot 7x. Voor het spotten tijdens watersport of in de natuur betreft het meestal 8 tot 12x en 12 tot 20x geldt vaak voor vogel- en vliegtuig spotten.

  Lichtsterkte 

  De lichtsterkte is herleidbaar uit het tweede getal, meestal 30 tot 50, en staat voor de diameter van de frontlens. Een interessante waarde is de uittredepupil (diameter delen door vergrotingsfactor). Dit is een belangrijke indicator voor het kunnen zien bij slecht licht. Hoe groter dit getal, hoe beter de menselijke pupil het beeldveld van een kijker overziet. Bij minder licht worden immers pupillen groter, hetzelfde gebeurd met ouder worden.

  Verrekijker kind

  Voor kinderen hebben wij ook verrekijkers op voorraad. Ideaal voor wanneer je met kinderen de natuur in gaat, of wil gaan vogelspotten. Met een speciale verrekijker voor kinderen kun je kinderen zelf ook de natuurlijk laten ontdekken of misschien spotten zij die speciale vogel wel als eerste! Een voorbeeld van een verrekijker voor kinderen is de Bresser Junior 6x21 kinder verrekijker.

  Bekijk ons brede assortiment

  Zoals aangegeven is de keuze voor de verrekijker gebaseerd op persoonlijke wensen en behoeften. De meeste fabrikanten brengen voor elke optie wel één of meer modellen uit. Vanwege de uitzonderlijke kwaliteiten en service bieden wij een ruime selectie uit het assortiment van bijvoorbeeld Leica en Zeiss. Maar ook van Swarovski, Minox en Steiner bieden wij een verscheidenheid aan modellen aan. In de voordelige prijsklassen voeren wij enkele toppers uit van Nikon, Bushnell en Pentax.

  Advies bij aanschaf

  Voor de aanschaf van een verrekijker gelden dus een aantal belangrijke criteria, die je in genormde cijfers uitgedrukt, kunt terugvinden bij de productinformatie. Daarnaast is het goed om de ergonomie en het aspect van je persoonlijke voorkeur mee te laten wegen. In alle gevallen is het goed te weten dat in één van onze winkels vakkundige adviseurs klaar zijn om je te helpen bij je besluit welke verrekijker je het best kunt kopen.

  Klik hier voor onze verrekijker keuzehulp

  Meer over verrekijkers