Camcorders

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Camcorders zijn met hun snelle autofocus en vele functionaliteiten compleet geoptimaliseerd voor zowel de beginnende als professionele filmer.

 

Camcorders

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Camcorders zijn met hun snelle autofocus en vele functionaliteiten compleet geoptimaliseerd voor zowel de beginnende als professionele filmer.

   

  Wat is een camcorder?

  De camcorder is een combinatie tussen een videocamera en een videorecorder. De werking van het apparaat komt tot stand door het licht dat door de lens wordt weergegeven op de sensor, die het licht omzet in een signaal. Het signaal wordt tenslotte door de recorder opgenomen op een medium, vroeger vaak op VHS of Betamax en tegenwoordig op een SD of CF kaart. Als antwoord op het zware type videocamera dat werd gebruikt in de televisiewereld ontwierp Sony in 1983 de Betamovie, gevolgd door de VHS-C camcorder van JVC en het 8mm videoformaat van Kodak in 1984. Sinds 2006 zijn alle camcorders compleet digitaal geworden en werken ze in plaats van met tapes, zoals VHS, met opslagkaarten.

  Functionaliteiten

  Bij verschillende opnames maken de kleine sensoren van camcorders het eenvoudig de compositie én scherpte te behouden. Met de telezoomlens kan tevens geringe scherptediepte worden bereikt, wat een prachtig effect geeft aan de opnames. Hedendaagse optische zoomlenzen hebben een bereik van wel 50x of meer, waarbij dankzij innovatieve software zelfs geen kwaliteitsverlies hoeft op te treden. Veel camera’s ondersteunen diverse opnamemogelijkheden, zoals een dual-opname, back-up opname en continue opname. Met de handmatige bediening heeft de gebruiker daarnaast de mogelijkheid om onder andere de belichting, scherpstelling en sluitertijd te wijzigen. Bijna alle nieuwe camcorders zijn uitgerust met een WiFi functie, om snel beelden te kunnen delen, op te slaan of via o.a. tablets of tv’s te presenteren. Geavanceerdere modellen bieden tevens de mogelijkheid om time-lapse video’s en slow- en fastmotion opnames te maken.

  Camcorder VS. spiegelreflexcamera

  Camcorders maken in het verlengde van de populariteit van de spiegelreflexcamera een explosieve groei in kwaliteit door. Dat biedt vooral semi-professionele en gedreven amateurfilmers weer nieuwe impulsen. De betere hanteerbaarheid van camcorders t.o.v. fotocamera’s neemt door grote en kwalitatieve monitorschermen verder toe. Hoewel elektronische zoekers bij veel camcorders ontbreken, worden de kantel- en draaibare schermen steeds functioneler. De verstelbaarheid die veel spiegelreflex- en systeemcamera’s missen bieden bij camcorders naast stabiliteit ook een oplossing voor reflecties in het beeld.

  Beeldstabilisatie

  De comfortabele greep van camcorders maakt ze ook zonder schouderstatief prettig hanteerbaar bij het maken van langere opnames. Daarnaast bieden geïntegreerde stabilisatiesystemen enorme winst. Zowel eenvoudige tot meer professionele camcorders zijn er mee uitgerust, sommige zelfs over 5 assen om beweging in alle richtingen te compenseren. De beste stabiliteit bieden nog altijd monopod en tripod statieven met videokoppen. Schouderstatieven zijn praktisch bij bewegende onderwerpen en om externe microfoons en LED-lampen te monteren.

  Camcorder 4K Ultra HD filmen

  Naast Full HD bestaat tegenwoordig de optie om in 4K Ultra HD te filmen, zoals met sommige Sony en Panasonic modellen. Deze superkwaliteit vereist wel een beeldscherm met 4K technologie. Fantastisch is ook het direct projecteren van beelden zoals met modellen met ingebouwde projector.

  Betaalbare modellen

  Beginnende maar ook ervaren filmers kunnen tijdens drukke scènes veel profijt hebben van automatische functies. Voeg daar dan nog de meer op filmtechniek gerichte eigenschappen als slowmotion en variabele zoom- en beeldfrequenties bij en het wordt duidelijk waarom camcorders eerste keus zijn, zeker als fotografie slechts bijproduct is. Overigens bieden veel betaalbare camcorders van JVCPanasonic en Sony ook uitstekende foto-opties. Een speciale trend lijkt ingezet met mini-camcorders van Zoom, een expert in audiorecorders die haar hoge normen voor audio koppelt aan video.

  Overige accessoires

  Uiteraard is een goede camcorder niet compleet zonder aanvullende apparatuur om audio op te nemen in hoge kwaliteit. Bij veel hoogwaardige camcorders zitten deze onderdelen al inbegrepen, maar het is altijd handig om te kijken of de geluidsopnames nog wat geprofessionaliseerd kunnen worden. Andere aanvullingen bestaan uit o.a. een geschikte cameratas en geheugenkaarten.