Voorzetlenzen

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Verander eenvoudig de brandpuntsafstand van de lens met de toevoeging van een voorzetlens, zodat u zowel gedetailleerde close-ups als prachtige brede landschapsgezichten kunt vastleggen.

 

Voorzetlenzen

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Verander eenvoudig de brandpuntsafstand van de lens met de toevoeging van een voorzetlens, zodat u zowel gedetailleerde close-ups als prachtige brede landschapsgezichten kunt vastleggen.

   

  Wat is een voorzetlens?

  Een voorzetlens bestaat uit een lens waarmee de brandpuntsafstand tot een object vergroot of verkleind kan worden. Deze lens wordt via het schroefdraad aan de voorkant van een objectief bevestigd. Naast de optie om bijvoorbeeld een losse macro- of groothoekobjectief te kopen kunt u dus ook gebruik maken van een voorzetlens. Bij de beschikbare voorzetlenzen wordt vermeld voor welk objectieven ze geschikt zijn. Aanbieders als FujifilmZeiss en Sony bieden hierin modellen aan voor verschillende mogelijkheden.

  Veranderen van de scherpstelafstand

  Afhankelijk van het type voorzetlens wordt de scherpstelafstand verkort of verlengt. Bij macro- of telefotografie wordt de scherpstelafstand verkort zodat u objecten dichterbij kunt halen. Om de beste resultaten te behalen is het belangrijk om handmatig scherp te stellen, aangezien met de autofocus functie het object bij een voorzetlens minder snel scherp in beeld wordt gebracht. Bij fotografie met een groothoek- of fisheyelens wordt de scherpstelafstand met een voorzetlens verlengt. Hierdoor kunnen bredere beelden worden vastgelegd en blijft de hoge resolutie van uw objectief behouden. De aanduiding die bij voorzetlenzen wordt gebruikt is net als bij een bril in + en – (dioptrie). Hoe hoger het getal hoe korter de scherpstelafstand, een min getal duidt dan weer op een langere scherpstelafstand.

  Stabiliseren van het beeld

  Het is belangrijk om ter bevordering van de beeldstabilisatie van voorzetlenzen een statief te gebruiken. Een statief zoals de tripod of monopod zorgt er namelijk voor dat de invloed van trillingen minimaal wordt en tevens de scherpte van de opname toeneemt. Bij macro- en telefotografie heeft u al sneller te maken met zwaardere lenzen en is het dus noodzakelijk om de nodige ondersteuning te hebben.

  Combineren van voorzetlenzen

  Voorzetlenzen kunnen worden gecombineerd om het effect van de opname te vergroten. Hierbij loopt u wel het risico dat er vignettering optreedt. Hierbij neemt de helderheid in de hoeken van de opname sterk af. Tevens gaat de beeldkwaliteit achteruit bij het gebruik van meerdere voorzetlenzen. Let er dus altijd op dat de voorzetlenzen goed met elkaar samenwerken en dat er in combinatie niet te veel kwaliteitsverlies optreedt.

  Achromatische voorzetlens

  Een achromatische voorzetlens bestaat uit meerdere lagen glas waarmee de afwijkingen in kleur worden gecorrigeerd. Bij een normale voorzetlens treedt er namelijk nog weleens chromatische aberratie op. Hierbij ontstaan er opvallende kleurverschillen doordat het licht met verschillende golflengten niet op dezelfde manier gebroken wordt. De achromatische voorzetlenzen bieden hogere kwaliteit van filmopnames waarbij kleurschifting tot het minimum wordt beperkt.