De duurzame klik

Het is onze missie om samen met beeldmakers te werken aan een duurzame toekomst

Wij willen samen met jou circulair en duurzaam beeldmaken de norm maken. Niet de uitzondering, maar de regel. Door verbeteringen door te voeren streven we ernaar om samen met jou bij te dragen aan een duurzame toekomst, want die toekomst begint bij onszelf. Kamera Express groeit, en hierdoor groeit onze impact ook. Wij zijn ons bewust van onze rol en onze voetprint als Kamera Express, daarom willen we met ons eerste duurzaamheidsrapport serieuze stappen nemen naar een duurzame organisatie. Met het Impact Report is onder meer in kaart gebracht wat we op dit moment al doen op het gebied van duurzaamheid.

We nemen onze verantwoordelijkheid serieus en werken aan een duurzaam assortiment en bedrijf. Zo bieden we camera’s een tweede leven, verhuren we een deel van ons aanbod en bieden we een reparatieservice aan zodat jouw gear zo lang mogelijk meegaat. Ons duurzaamheidsrapport zal dienen als uitgangspunt voor onze duurzame strategie. De eerste stappen hiervoor zijn dus al gezet. Op naar een nog duurzamere toekomst. Help je mee onze duurzame ambities waar te maken?

Circulair beeldmaken | Duurzaam beeldmaken | Doelen | Duurzaam inkoopbeleid | Duurzame bedrijfsvoering | Je oude gear inruilen

Circulair beeldmaken

Tweedehands

Tweedehands

Bij ons vind je een groot aanbod aan tweedehands, outlet- en demomodellen, zodat je ook kunt kiezen voor een duurzamere optie bij het aanschaffen van een camera.

Kies voor tweedehands

Repair

Reparatie

Wij stimuleren een lang en veelvuldig gebruik van onze producten en bieden daarom een uitgebreide reparatieservice aan, zodat jij jouw camera weer als nieuw kunt gebruiken.

Laat je apparatuur repareren

Rental

Huren

Eerst je product uitproberen? Maak gebruik van onze verhuurservice! Door te huren kan je de gaafste gear testen voor je een beslissing maakt.

Huur jouw apparatuur

Dispose

Inleveren

Snel en verantwoord van je oude apparatuur afkomen? Bij ons kun je jouw versleten elektronica kosteloos inleveren.

Lever je oude apparatuur in

Circulaire businessmodellen zijn een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de gebruikersfase van onze producten en stimuleren een lang en veelvuldig gebruik. Daarom bieden wij een uitgebreide reparatieservice aan. Veel camera’s die wij verkopen, blijven door de jaren heen van waarde. Daarom nemen we oude modellen in en knappen deze op om ze opnieuw te verkopen; ons tweedehands aanbod. Ook verhuren we een deel van ons aanbod. Met deze circulaire services verlengen we de levensduur van producten en voorkomen we onnodig gebruik van grondstoffen en producties. Kamera Express is dé plek in Nederland waar je naartoe gaat om je camera een tweede leven te geven.

Duurzaam beeldmaken

We zijn er voor alle beeldmakers. Samen vormen we een community en inspireren en stimuleren we elkaar op het gebied van foto, video én duurzaamheid. Door onze expertise met je te delen, kan jij ook in de toekomst met plezier de mooiste beelden blijven maken en binnen jouw passie duurzame keuzes maken. Of je dat nu doet als professional of in je vrije tijd. Het is onze missie om samen met alle beeldmakers te werken aan een duurzame toekomst.

Doelen

Met de volgende duurzame doelen bewaken we onze duurzame ambities die we voor 2025 willen behalen:

20%

van onze omzet komt uit circulaire en duurzame producten en services

85%

van ons assortiment bestaat uit duurzame en verantwoord geproduceerde producten

Duurzaam inkoopbeleid

We willen dat ons assortiment onder eerlijke arbeidsomstandigheden tot stand komt en met zo min mogelijk negatieve impact wordt geproduceerd. Dit geldt voor producten en verpakkingen van ons private label en van de merken die we inkopen. We streven ernaar dat in 2025 85 procent van onze producten duurzaam en verantwoord geproduceerd zijn. Daarom gaat onze voorkeur uit naar duurzame, innovatieve producten en verpakkingen, zoals bijvoorbeeld camera's met een duurzaam energielabel, batterijen die zonne-oplaadbaar zijn of verpakkingen die opnieuw gebruikt kunnen worden.

Duurzame bedrijfsvoering

Een duurzaam bedrijf begint bij een duurzame bedrijfsvoering. Naast een verantwoord assortiment, willen we ook in onze operatie werken aan een minimale negatieve impact en waar mogelijk zelfs een positieve impact. Op ons hoofdkantoor, in ons distributiecentrum én in onze winkels. We willen bewust omgaan met transport, energie en afval. Ons transport kan efficiënter en groener, net als ons energieverbruik. Wat afval betreft willen we minder en recyclebaar afval en het afval dat overblijft goed scheiden om recycling mogelijk te maken.

Het aantal Kamera Express winkels blijft groeien. Hierdoor groeit onze impact hier ook. We nemen onze verantwoordelijkheid en stellen een duurzaam winkelconcept op. Om de negatieve impact van onze retail te beperken.

Ontdek hoe wij duurzaam verpakken en versturen

Je oude gear inruilen

Bij ons kun je jouw oude gear inruilen. Dit heeft veel voordelen voor jou als beeldmaker. Naast de inruilwaarde die je ervoor ontvangt, kun je vaak ook nog gebruik maken van lopende acties en kortingen. Bovendien ben je hartstikke groen bezig. We controleren, reinigen of repareren je oude product en bieden het als tweedehands optie aan, zodat het een tweede, of misschien wel derde, leven tegemoet gaat.

Ruil je oude apparatuur in

Ga terug naar boven