De duurzame klik

Het is onze missie om samen met beeldmakers te werken aan een duurzame toekomst

Samen met jou streven we ernaar om verbeteringen door te voeren die bijdragen aan een duurzame toekomst. We willen circulair en duurzaam beeldmaken de norm maken. Deze missie is voor ons belangrijk, daarom dagen we onszelf uit elke dag te verbeteren. Hierbij richten we ons op de volgende twee duurzame pijlers: circulariteit en duurzaam beeldmaken. En werken we aan een duurzaam assortiment en bedrijf. Hiervoor hebben we onszelf een aantal duurzame doelen gesteld.

Circulair beeldmaken | Duurzaam Beeldmaken | Doelen | Duurzaam inkoopbeleid | Duurzame bedrijfsvoering | Je oude gear inruilen

Circulair beeldmaken

Tweedehands

Tweedehands

Bij ons vind je een groot aanbod aan occasions, outlet- en demomodellen, zodat je ook kunt kiezen voor een duurzamere optie bij het aanschaffen van een camera.

Kies voor tweedehands

Repair

Repair

Wij stimuleren een lang en veelvuldig gebruik van onze producten en bieden daarom een uitgebreide reparatieservice aan, zodat jij jouw camera weer als nieuw kunt gebruiken.

Laat je apparatuur repareren

Rental

Rental

Eerst je product uitproberen? Maak gebruik van onze verhuurservice! Dankzij huren benut je ieder product optimaal gedurende hun technische levensduur.

Huur jouw apparatuur

Dispose

Dispose

Snel en verantwoord van je oude apparatuur afkomen? Bij ons kun je jouw versleten elektronica kosteloos inleveren.

Lever je oude apparatuur in

Circulaire business modellen zijn een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de gebruikersfase van onze producten, stimuleren een lang en veelvuldig gebruik en bieden daarom een uitgebreide reparatieservice aan. Veel camera’s die wij verkopen, blijven door de jaren heen van waarde. Daarom nemen we oude modellen in en knappen deze op om ze opnieuw te verkopen, ons refurbished aanbod. Daarnaast verhuren we een deel van ons aanbod. Met deze circulaire services verlengen we de levensduur van producten en voorkomen we onnodig gebruik van grondstoffen en producties. Kamera Express is dé plek in Nederland waar je naartoe gaat met je camera voor een tweede leven.

Duurzaam beeldmaken

We zijn er voor alle beeldmakers. Samen vormen we een community en inspireren en stimuleren we elkaar op het gebied van foto, video én duurzaamheid. Door onze expertise met je te delen, kan jij ook in de toekomst met plezier de mooiste beelden blijven maken en binnen jouw passie duurzame keuzes maken. Of je dat nu doet als professional of in je vrije tijd. Het is onze missie om samen met alle beeldmakers te werken aan een duurzame toekomst.

Doelen

Met de volgende doelen bewaken we onze duurzame ambities. In 2025:

20%

van onze omzet komt uit circulaire en duurzame producten en services

85%

van ons assortiment bestaat uit duurzame en verantwoord geproduceerde producten

100%

energieneutraal

Duurzaam inkoopbeleid

We willen dat ons assortiment onder eerlijke arbeidsomstandigheden tot stand komt, en ook dat het met minimale negatieve impact wordt geproduceerd. Dit geldt voor producten en verpakkingen van ons private label en van de merken die we inkopen. Onze voorkeur gaat uit naar duurzame, innovatieve producten en verpakkingen, met bijvoorbeeld een duurzaam energielabel of zelfs zonne-oplaadbaar of herbruikbaar. We voeren in toenemende mate producten en verpakkingen gemaakt van hernieuwbare, gerecyclede of biologische grondstoffen.

Duurzame bedrijfsvoering

Een duurzaam bedrijf begint bij een duurzame bedrijfsvoering. In aanvulling op een beter assortiment, willen we ook in onze operatie werken aan een minimale negatieve impact en waar mogelijk zelfs een positieve impact. Op ons hoofdkantoor, in ons distributiecentrum en in onze winkels. We willen bewust omgaan met transport, energie en afval. Ons transport kan efficiënter en groener, net als ons energieverbruik. Wat afval betreft willen we minder en recyclebaar afval en het afval dat overblijft goed scheiden om recycling mogelijk te maken.

Het aantal Kamera Express winkels blijft groeien. Hierdoor groeit onze impact hier ook. We nemen onze verantwoordelijkheid en stellen een duurzaam winkelconcept op. Om de negatieve impact van onze retail te beperken.

Je oude gear inruilen

Bij ons kun je jouw oude gear inruilen, wat veel voordelen heeft voor jou als beeldmaker. Naast de inruilwaarde die je ervoor ontvangt, kun je vaak ook nog gebruik maken van lopende acties en kortingen. Bovendien ben je hartstikke groen bezig. We controleren, reinigen of repareren je oude product en bieden het als tweedehands optie aan, zodat het een tweede of misschien wel derde leven tegemoet gaat.

Ruil je oude apparatuur in

Ga terug naar boven