Het is onze missie om samen met beeldmakers te werken aan een duurzame toekomst

Kamera Express groeit en hierdoor groeit onze impact ook. Wij zijn ons bewust van onze rol en onze voetprint als internationaal bedrijf. Daarom is het onze missie om samen met beeldmakers te werken aan een duurzame toekomst. We inspireren je graag om duurzaamheid in beeld te brengen en we moedigen je aan om ook je duurzame steentje bij te dragen. Wij willen samen met jou impact maken. Help je mee onze duurzame ambities waar te maken?

Onze impact

Met ons jaarlijkse duurzaamheidsrapport nemen we serieuze stappen naar een duurzame organisatie. Met dit Impact Report hebben we in kaart gebracht wat we op dit moment al doen op het gebied van duurzaamheid én waar we nog aan werken.

Lees ons volledige Impact Report

We nemen onze verantwoordelijkheid serieus en werken aan een duurzaam assortiment en bedrijf. Zo bieden we camera’s een tweede leven, verhuren we een deel van ons assortiment en bieden we een reparatieservice aan zodat jouw gear zo lang mogelijk meegaat.

Onze services

Huren

Wil je eerst een product uitproberen? Maak dan een duurzame keuze en kies voor onze verhuurservice! Door te huren kun je de gaafste gear gebruiken zonder er gelijk aan vast te zitten.

Huur jouw apparatuur

Tweedehands

Bij ons vind je een groot aanbod aan tweedehands, outlet- en demomodellen, zodat je ook kunt kiezen voor een duurzamere optie bij het aanschaffen van een camera. 

Kies voor tweedehands

Reparatie

Wij stimuleren een lang en veelvuldig gebruik van onze producten en bieden daarom een uitgebreide reparatieservice aan, zodat jij jouw camera weer als nieuw kunt gebruiken.

Laat je apparatuur repareren

Inruilen

Is het tijd voor nieuwe apparatuur? Lever dan je oude product bij ons in en de inruilwaarde kun je gelijk besteden bij de aanschaf van je nieuwe gear. 

Ruil je gear in

Inleveren

Snel en verantwoord van je oude apparatuur afkomen? Bij ons kun je jouw versleten elektronica inleveren.

Lever je oude apparatuur in

Laat je inspireren om het verschil te maken

We inspireren je graag om op een duurzame manier beelden te maken én het thema ‘duurzaamheid’ in beeld te brengen. Daarom hebben we de beste tips voor je verzameld in een aantal inspirerende blogs en interviews.

Interview

Interview met natuurfotograaf Ines Goovaerts

De Belgische natuurfotograaf Ines Goovaerts vindt het belangrijk om de natuur te laten zien zoals die is. Het liefst legt ze landschappen, wildlife én de onderwaterwereld vast, maar om dit te kunnen blijven doen, moet ze ook laten zien waar de natuur tegen beschermd moet worden. Daarom zet ze zich als fotograaf in voor de thema’s natuurbehoud en duurzaamheid.

Lees verder

Een duurzaam bedrijf van A tot Z

Wij streven naar duurzaamheid in elke stap van je bestelling. Dit begint natuurlijk bij ons assortiment. We willen dat onze producten onder eerlijke arbeidsomstandigheden en met een minimale negatieve impact op het milieu geproduceerd worden. We zijn daarom in gesprek met onze leveranciers om meer inzicht te krijgen in de hele keten, zodat we daarna kunnen kijken waar we duurzamere keuzes kunnen maken.

Daarnaast zetten we ons in om elke stap van je bestelling zo duurzaam mogelijk te maken. Dat begint al bij het verpakken van je pakketje. Hiervoor gebruiken we namelijk golfkarton dat volledig biologisch afbreekbaar is . En wist je dat wij geen fysieke, papieren pakbon meer meesturen? Hierdoor besparen wij maar liefst 40.000 velletjes papier per maand en ontvang jij een digitale factuur.

Nadat wij de pakketjes zo duurzaam mogelijk hebben verpakt, moeten ze ook nog op de post. Hiervoor maken wij gebruik van bezorgingsdiensten die zich richten op verduurzaming of van onze Fulpra-vrachtfiets. Deze fiets is dé groene oplossing voor het vervoer van producten naar onze winkel in de buurt. We hebben dankzij deze elektrische fiets al 1200 ritjes met een dieselbus kunnen besparen!

Duurzaam verpakken en versturen

Veelgestelde vragen

Wij willen er samen met jou voor zorgen dat jij en toekomstige generaties de schoonheid van de natuur vast kunnen blijven leggen. Hierdoor willen we onze impact op onze planeet verminderen.

We hebben al veel stappen gezet, deze kun je lezen in ons Impact Rapport.

Dat kan zeker! Op deze pagina vertellen we je er graag wat meer over.

Hier hebben we handige tips voor opgesteld. Deze tips lees je hier.

Wij maken gebruik van verschillende bezorgdiensten, de één net even wat groener dan de ander. Alle informatie over onze verzendpartners vind je hier.

Daar vertellen we je graag meer over! Op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht van alle verpakkingsmaterialen.