Studio LED / Continu licht

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Ledlampen zijn een energiezuinige en stille oplossing om je fotostudio te belichten, zonder het nadelige warmte-effect van andere continu verlichting.

 

Studio LED / Continu licht

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Ledlampen zijn een energiezuinige en stille oplossing om je fotostudio te belichten, zonder het nadelige warmte-effect van andere continu verlichting.

   

  Wat is een LED / continu lamp?

  Een studio led / continu lamp is een uit licht-emitterende diodes opgebouwde lamp voor gebruik in een fotostudio of op de filmset. Ledlampjes zijn klein van formaat en energiezuinig en vormen hiermee een perfecte toevoeging voor extra belichting bij het maken van een foto of het schieten van videobeelden. De toepassing bij professionele fotografie en film is door de diversiteit in kleurtemperaturen en de veelzijdige instelmogelijkheden de laatste jaren flink gegroeid. Als gevolg zijn er veel merken actief op de markt voor lampen, veel gebruikt worden die van NanliteJinbei en Godox.

  Studio verlichting

  Niets is belangrijker tijdens het werken in een studio of filmset om de locatie van de juiste belichting te voorzien. Groot voordeel is om in deze situaties gebruik te maken van een of meerdere ledlampen. Er zijn modellen die rechtstreeks gemonteerd kunnen worden op je camera, maar ook lichtpanelen die met een standaard worden neergezet. De lampen beschikken meestal over honderden ledlichtjes waarmee de gehele ruimte gelijkmatig wordt belicht. De hoge helderheid van deze lampen en de exacte weergave van het eindresultaat op een LCD scherm maken dit type ideaal om de lichtkwaliteit perfect af te stellen op het onderwerp.

  Fotografie lampen

  Een groot voordeel van het gebruik van ledlicht tijdens het filmen en fotograferen is de kleurtemperatuur die vaak in te stellen is. Deze wordt aangeduid in Kelvin en beslaat een gebied tussen de 2700K en 8000K. De kleurtemperatuur is bepalend voor de weergave van de verschillende kleuren in uw ontwerp. Bij een ledlamp kan meestal worden gekozen uit een waarde tussen de 3000 en 6000. De lagere waarden geven een warm wit licht, vooral in de nabootsing van de avondverlichting van toepassing. Voor daglicht is een waarde rond de 5500K geschikt. Door het wisselen tussen de kleurtemperaturen kunnen dag en nacht dus worden nagebootst binnen fotografie of film.

  LED lampen voor fotografie

  Een vaak genoemd voordeel van ledverlichting is de lange levensduur van de lichtjes. Doordat ze nauwelijks warmte uitstoten kunnen ze met gemak 30.000 branduren maken en hiermee is een ledlamp dan ook zeer geschikt om jaren mee te gaan. De duurzaamheid wordt hiermee vergroot en de kosten van deze lampen worden dan ook ruimschoots terugverdiend.

  Aanvullende mogelijkheden

  Naast de modellen die direct op de camera kunnen worden bevestigd zijn er ook grote led panelen beschikbaar. Handig hierbij is om voor de stabiliteit en verstelbaarheid een lampstatief aan te schaffen. Daarnaast is het aan te raden om met een  lichtmeter te controleren of de lichthoeveelheid goed is afgesteld op de ruimte.

  Studiofotografie keuzehulp