Zonnekappen

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Een zonnekap zorgt met de vorm en het formaat voor optimale bescherming tegen ongewenst licht in de lens van de camera.

 

Zonnekappen

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Een zonnekap zorgt met de vorm en het formaat voor optimale bescherming tegen ongewenst licht in de lens van de camera.

   

  Wat is een zonnekap?

  De zonnekap is ontwikkeld om met de verschillende vormen het risico op vlekken (flare) of fletse kleuren in de beeldopname te voorkomen. De kap is hiermee niet alleen geschikt om ongewenste lichtstralen van de zon af te wenden, maar ook om effectief om te gaan met het licht van andere bronnen zoals lampen. Daarnaast zorgt de kap ook voor een extra bescherming van het objectief indien u met de camera ergens tegenaan stoot. De zonnekap kan dan ook standaard worden gebruikt bij het fotograferen, zowel binnen als buiten.

  Verschillende modellen

  Er zijn verschillende varianten in de keuze van zonnekappen. Kortweg kunnen deze in twee groepen worden ingedeeld, de modellen met een ronde kap en de modellen met inhammen. De ronde zonnekap is ontwikkeld om bij de vorm van een bepaalde lens aan te sluiten. Echter is het beeld dat op de sensor valt rechthoekig en wordt met dit type kap dus niet al het licht uit het beeld gehouden. Een effectievere kap is dan ook het model bestaande uit inhammen. Door de wisselende vormen wordt het licht uit het complete beeld gehouden en is de kans op flare of vage kleuren minimaal. Met een draaisysteem klikt u de kap eenvoudig op het objectief vast, waarna deze de gewenste bescherming biedt. Zonnekappen worden speciaal voor een bepaald type lens ontworpen, dus zorg ervoor dat u altijd een kap uitzoekt die past bij uw camera. Dit staat vermeldt bij de kap in de vorm van een cameratype of het filterformaat in millimeters. Of u nou een groothoek of telelens camera heeft, er is altijd een passende zonnekap te vinden.