Platenspelers

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Met een platenspeler haalt u een kwalitatief hoogwaardig product in huis, waarmee u urenlang kunt genieten van de verschillende soorten muziek die de wereld van het vinyl te bieden heeft. In ons assortiment vindt u dan ook een aantal van de meest verfijnde spelers die er verkrijgbaar zijn.

 

Platenspelers

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Met een platenspeler haalt u een kwalitatief hoogwaardig product in huis, waarmee u urenlang kunt genieten van de verschillende soorten muziek die de wereld van het vinyl te bieden heeft. In ons assortiment vindt u dan ook een aantal van de meest verfijnde spelers die er verkrijgbaar zijn.

   

  Ouderwets en toch modern

  Platenspelers spelen al sinds begin 20e eeuw een belangrijke rol in de muziekwereld. Hoewel in de begintijd de kwaliteit van de platen en bijbehorende spelers nog veel te wensen overliet, heeft de platenspeler sinds de jaren 40 een sterke groei doorgemaakt. Niet alleen de steeds hogere kwaliteit in de jaren 60 en 70 zorgde voor stijgende verkoopcijfers, maar ook de jongeren speelden telkens opnieuw een belangrijke rol.

  Ook in de huidige opleving van het vinyl en de platenspeler loopt deze groep voorop.De platenspeler van tegenwoordig combineert daardoor moderne technieken met de ouderwetse kracht van het vinyl. Merken als TEAC en Lenco halen het beste uit de verschillende onderdelen van het systeem.

  Aandrijving en bediening

  Sommige mensen willen graag genieten van het handmatig bedienen van een platenspeler, terwijl andere muziekliefhebbers liever een automatisch systeem in handen hebben. De verschillende bedieningsmethoden maken het mogelijk om altijd een platenspeler naar uw wens te vinden. De keuze voor een volautomaat ligt vooral in het gebruiksgemak, terwijl het handmatig neerleggen van de naald in de groef de nostalgie van de platenspeler naar voren brengt.

  Het plateau waarop u het vinyl plaatst, kan worden aangedreven op verschillende manieren. Veelvoorkomend zijn de directe aandrijving en die via een snaar. Bij de eerste methode wordt het plateau op de juiste snelheid gebracht door een motor, bij de snaaraandrijving gebeurt dit door een rubberen band. De snelheid waarmee dit plateau ronddraait, is bedoeld om de informatie van verschillende soorten platen, zoals de lp en single, op de juiste snelheid uit te lezen.

  Arm, element en naald

  De drie-eenheid die bepalend is voor de uiteindelijke geluidskwaliteit van de platenspeler wordt gevormd door de arm met daaraan het element en de naald. De arm draait bij het afspelen naar het plateau toe en de naald wordt hierbij in de buitenste groeven van het vinyl gelegd. Via de naald wordt de muziek uit de groeven van het vinyl gehaald. Als tussenstuk fungeert het element, waarmee de bewegingen van de naald worden uitgelezen.

  De platenspelers in onze winkel bieden allemaal elementen van hoge kwaliteit, waardoor de uiteindelijke kwaliteit gewaarborgd blijft.

  Aansluiten op een versterker

  Het signaal dat door de platenspeler uit het vinyl wordt gehaald, is erg zwak en dient daarom versterkt te worden alvorens u via speakers naar de muziek kunt luisteren. Dit kan door het gebruik maken van een versterker, waarmee het geluidssignaal kan worden afgesteld. Het is belangrijk dat de kwaliteit van beide apparaten met elkaar in verhouding staan.

  Nieuwe functionaliteiten en onderhoud

  De moderne platenspeler kent tal van snufjes en functies die kunnen aansluiten bij uw wensen. Zo kunnen spelers van bijvoorbeeld Denon via een USB-poort worden aangesloten op een computer. Via deze weg kunt het vinyl digitaliseren en opslaan op bijvoorbeeld een harde schijf. Een andere mogelijkheid van sommige platenspelers is het draadloos streamen van muziek. Als laatste is het belangrijk uw platenspeler en vinyl regelmatig schoon te maken. Dit kan met een platenborstel, naaldreiniger en een platenwasser.