Digiscoping

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Leg met een telescoop beelden vast van dieren en mensen die u waarneemt, door het gebruik van een spiegelreflex-, compact- of systeemcamera, beter bekend als digiscoping.

 

Digiscoping

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Leg met een telescoop beelden vast van dieren en mensen die u waarneemt, door het gebruik van een spiegelreflex-, compact- of systeemcamera, beter bekend als digiscoping.

   

  Wat is digiscoping?

  Leg met een telescoop beelden vast van dieren en mensen die u waarneemt, door het gebruik van een spiegelreflex-, compact- of systeemcamera, beter bekend als digiscoping. Het bevestigen van een camera op de oculair wordt gedaan via een speciale camera-adapter. Door het zoombereik van een telescoop is het hierbij mogelijk verre objecten vast te leggen. Wel is het belangrijk om met voldoende licht te werken aangezien de camera zelf scherp moet stellen. Digiscoping wordt als techniek veel toegepast bij vogel- en natuurliefhebbers.

  Voordelen van digiscoping

  Een groot voordeel van digiscoping is dat u niet alleen maar dieren kunt waarnemen door een telescoop, maar ook kunt vastleggen. Met de komst van adapters voor het koppelen van een camera aan een telescoop is het ook voor beginnende fotografen mogelijk om deze techniek toe te passen. Door de grote brandpuntsafstand van de telescoop kan een sterke vergroting van objecten tot stand worden gebracht. Een veelvoorkomend probleem bij natuurfotografie is dat de dieren gestoord worden in hun dagelijkse bezigheden, met digiscoping heeft u hier echter geen last van aangezien deze manier van fotograferen tot op een afstand van wel honderden meters werkt. Naast de voordelen voor fotografie biedt deze mogelijkheid ook een voordeel voor uw portemonnee. Met een compactcameratelescoop en adapter kunt u objecten van een verre afstand vastleggen, waar u normaal een dure telelens-objectief en bijbehorende camera voor nodig hebt.

  Scherpstellen en zoomen

  Waar normaal gesproken scherp wordt gesteld via de camera en het bijbehorende objectief komt dit bij digiscoping tot stand door de instellingen van de telescoop te wijzigen. Op deze manier kan er eenvoudig worden ingezoomd op een object voordat u ditvastlegt met de gekoppelde camera. Handig hierbij is om met een camera met liveview-functie direct het resultaat te bekijken alvorens u de foto vastlegt. Voor het scherpstellen is het wel van belang dat u de werking van de telescoop goed begrijpt en hier manueel mee overweg kun.

  Benodigdheden

  Voor digiscoping dient u over een aantal apparaten te beschikken. Ten eerste is het noodzakelijk dat u een telescoop of spotting scope heeft, deze dient uiteraard als de lens om verre objecten vast te leggen. Hiernaast heeft u een camera nodig die gekoppeld kan worden aan de telescoop, mogelijkheden hiervoor lopen uiteen van een spiegelreflexcamera tot een systeemcamera. Wanneer u gebruik maakt van zwaardere camera’s is het aan te raden om een statief aan te schaffen. In de combinatie van camera en telescoop is het namelijk belangrijk dat u vanuit een stabiele positie te werk gaat. De adapters die u in ons aanbod op deze pagina ziet staan zijn bedoeld om de camera aan de telescoop te koppelen. Voor perfecte stabiele beelden kan het werken met een afstandsontspanner uitkomst bieden. Hierbij heeft u namelijk geen last van de aanraking van de camera bij het maken van de foto.