Video statieven

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Met een professionele videostatief zorg je ervoor dat filmopnames op verschillende locaties vloeiend en stabiel worden vastgelegd.

 

Video statieven

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Met een professionele videostatief zorg je ervoor dat filmopnames op verschillende locaties vloeiend en stabiel worden vastgelegd.

   

  Wat is een videostatief?

  Een videostatief is een statief ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met een video- of spiegelreflexcamera. Door het hoge draagvermogen en een professionele videokop beschikken de videostatieven over het vermogen om samen te werken met zware videoapparatuur. De constructie van een videostatief is meestal vervaardigd van hoogwaardig materiaal, waardoor deze zowel in diverse weersomstandigheden als met veel gewicht optimaal presteert.

  Beschikbaar als tripod en monopod

  De modellen van een videostatief zijn er zowel in uitvoeringen met de bouw van een tripod (driepoot) als met die van een monopod (eenbeen). De driepoot modellen vormen door hun stabiliteit en draagvermogen het grootse aanbod. Door de unieke constructie en in hoogte verstelbare poten kan de optimale positie voor je opnames worden bepaald. Daarnaast zijn de tripod modellen zeer geschikt om stabiele opnames te maken in natuurgebieden en steden, maar ook voor het registreren van filmscènes of festivals. Tripods zijn door hun gewicht en lengte wat minder handig om mee te nemen, maar een geschikte tas kan hier een oplossing voor bieden. Met een video monopod heb je door de losse stok meer bewegingsvrijheid om te filmen, het gewicht dien je hierbij wel zelf te kunnen opvangen. De monopod kan met de stevige voet op de grond geplaatst worden, waardoor er snel van beeldhoek kan worden veranderd. Voor het filmen van actiescènes en drukke mensenmassa’s is dit statief dan ook zeer geschikt.

  Vloeiende en stabiele opnames

  Een groot voordeel van een videostatief is dat door de sterke constructie van aluminium of carbon professionele filmopnames kunnen worden gemaakt. Belangrijk hierbij is dat het draaien van een camera vloeiend verloopt en niet terug te zien is in het uiteindelijke resultaat. Een belangrijke toevoeging hierbij is een ingebouwde waterpas, tevens ook los aan te schaffen. De stabiliteit van de camera wordt met de statiefpoten en kop van verdere versterking voorzien. Daarbij zijn statieven met spikes ook geschikt om goed te presteren op ruw terrein.

  Stevige statiefkoppen

  Een krachtig videostatief kan niet zonder een statiefkop van gelijke kwaliteit. Veel modellen zijn dan ook voorzien van een professionele videokop zoals de tilt-pan- of vloeistofkop. Aan deze kop zit een snelkoppelplaat bevestigd waarop je de camera kunt monteren. Deze plaat zorgt niet alleen voor extra stabiliteit, maar ook voor de beveiliging zodat de camera niet kan losschieten van het statief.

  Klik hier voor de statieven keuzehulp