360 graden camera's

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Met een 360 graden video camera maak je eenvoudig een virtuele opname van de omgeving en heb je als kijker de mogelijkheid vrij te bewegen door zowel een natuurlandschap als het stadse leven. Lees meer over 360 graden camera's

 

360 graden camera's

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Met een 360 graden video camera maak je eenvoudig een virtuele opname van de omgeving en heb je als kijker de mogelijkheid vrij te bewegen door zowel een natuurlandschap als het stadse leven. Lees meer over 360 graden camera's

   

  Alles over 360 graden camera

  Wat is een 360 graden camera?

  Een 360 graden camera bouwt door het gebruik van verschillende lenzen een volledig beeld op van de omgeving. Op deze manier is het mogelijk een virtuele video te creëren waarmee je de kijker het gevoel geeft zich midden in de opname te begeven. Google introduceerde deze functie al op grote schaal met Streetview, waarvoor ze gebruik maakten van grote camera’s gemonteerd op auto’s. Met de opkomst van de wereld van virtual reality (VR) wint deze opnametechniek enorm aan populariteit en kunnen naast het gebruik van een VR bril de beelden ook worden weergegeven op smartphone, tablet of desktop.

  Panoramische filmopnames in elke situatie

  Met een 360 camera creëer je eenvoudig indrukwekkende panorama’s tijdens het sporten, onderwater of gedurende een vakantie. Doordat de camera’s compact zijn en licht in gewicht kunt u deze eenvoudig meenemen bij elke activiteit. De beelden kun je tenslotte delen op kanalen zoals YouTube en Facebook, maar ook op persoonlijke blogs of professionele websites. Dit kan zowel door het uploaden vanaf de camera naar een ondersteunend apparaat als het via WiFi direct delen naar jouw smartphone of streamen naar social media. De opnames zelf worden gemaakt door het gebruik van verschillende lenzen in de camera, deze vormen samen de complete opname. Door het gebruik van meerdere lenzen kan de resolutie oplopen tot boven de 100 megapixel, waarmee je haarscherpe omgevingsbeelden vastlegt. Daarnaast zijn er al camera’s op de markt die beelden in 4K Ultra HD leveren, waarmee je kunt genieten van video’s in de hoogst mogelijke kwaliteit.

  Aanpasbare instellingen

  In de alsmaar groeiende markt van de 360 graden camera verschijnen er steeds meer modellen waarbij instellingen door de gebruiker kunnen worden aangepast. Zo is het mogelijk verschillende filters te selecteren, waardoor er een film effect kan worden toegepast. Daarnaast is het mogelijk de belichting, ISO, sluitertijd en witbalans aan te passen aan de omstandigheden. Veel 360 camera’s zijn daarnaast uitgerust met een waterproof behuizing of zelfs waterdicht tot een beperkt aantal meters diep.  

  360 graden camera's

  De markt van 360 video camera’s is nog sterk groeiende, maar betaalbare modellen zijn er tegenwoordig al in alle vormen en maten. Nikkei en Ricoh bieden diverse kwaliteitsproducten aan, maar ook Kodkak heeft als grote speler in deze markt tal van camera’s voor een schappelijke prijs. Wel is het goed om even te kijken welke extra’s er mee worden geleverd, want dit verschilt nogal per camera.

  Overige accessoires

  Naast de al aanwezige accessoires die bij de 360 graden camera’s inbegrepen zitten zijn er tal van aanvullingen die het gebruiksgemak en de functionaliteit kunnen verbeteren. Bij het gebruiksgemak kan gedacht worden aan bijbehorende statieven, zoals de tripod en gorillapod. Daarnaast is ook een head strap handig voor het dragen van de camera tijdens het uitvoeren van een activiteit. Bij de functionaliteit kan gedacht worden aan een bijbehorende Virtual Reality set of een grote SD kaart.

  Tips en inspiratie

  Ben je op zoek naar nog meer tips en inspiratie om aan de slag te kunnen met een 360 graden camera? Neem de tijd om eens een kijkje te nemen: