LED TV's

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

led tv

LED televisies brengen met de hoogwaardige technologie een heldere kleurweergave en gedetailleerde beelden van tv-uitzendingen, films en foto’s bij jou in huis. Je hebt bij aanschaf van een LED TV keuze uit verschillende resoluties, namelijk HD ready, Full Hd en Ultra HD (4K). Let op: Voor advies en demonstraties van televisies kun je alleen terecht in onze vestigingen in Rotterdam Centrum en Almelo.

 

LED TV's

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  led tv

  LED televisies brengen met de hoogwaardige technologie een heldere kleurweergave en gedetailleerde beelden van tv-uitzendingen, films en foto’s bij jou in huis. Je hebt bij aanschaf van een LED TV keuze uit verschillende resoluties, namelijk HD ready, Full Hd en Ultra HD (4K). Let op: Voor advies en demonstraties van televisies kun je alleen terecht in onze vestigingen in Rotterdam Centrum en Almelo.

   

  Wat is een LED tv?

  Een LED televisie is een toestel dat een beeldscherm verlicht door gebruik te maken van licht-emitterende diodes, beter bekend onder de afkorting LED. Deze lampjes zijn klein van formaat en dragen daarmee bij aan het smalle formaat van de huidige tv’s. In 2006 werd de eerste LED televisie op de markt gebracht door Samsung, waarna andere grote merken zoals PhilipsLG en Sony snel volgden.

  De benaming LED tv duidt vooral op de achtergrondverlichting die gebruik wordt, want de schermen zelf komen vaak in LCD formaat. Volledige LED beeldschermen zijn voornamelijk op pleinen in grote steden en bij evenementen te vinden. Door de snelle ontwikkelingen in de markt voor televisies ondersteunen hedendaagse LED tv’s technieken als Ultra HD, Smart TV, 3D en HDR.

  Groeiende beeldkwaliteit

  De hedendaagse tv-markt wordt gedomineerd door smalle en compacte LED tv’s, variërend in grootte van 24 inch (61cm) tot 86 inch (218cm). De onderlinge kwaliteit verschilt echter nog steeds aangezien het gebruik van LED lampjes los staat van de uiteindelijke beeldkwaliteit. Deze wordt namelijk vooral bepaald door de beeldverwerking en kijkhoeken van de tv. De contrastratio speelt hierbij een grote rol. Deze ratio geeft aan hoeveel kleuren het scherm kan onderscheiden.

  Een andere belangrijke ontwikkeling in de markt is de opkomst van HDR (High Dynamic Range). Dit type LED tv heeft een groter kleurbereik en laat daarmee een helderdere kleur- en lichtweergave dan standaard televisies zien. Meer tv’s ondersteunen tegenwoordig HDR, waardoor beelden steeds dichterbij de werkelijke weergave van het menselijke oog komen. Naast de contrastratio en het dynamische bereik is ook de beeldverversing in hertz van belang bij een tv. Een 50 hertz tv kan maximaal 50 keer per seconde het beeld verversen, met 100 hertz tv’s is dit aantal dus al twee keer zo hoog. Het voordeel van een hogere hertz waarde is vooral merkbaar bij snelle veranderingen in beeld, zoals bij sportuitzendingen, actiefilms of concertopnames.

  Verschil in resolutie: van HD ready, Full HD tot 4K/8K

  Niet alleen de beeldkwaliteit maar ook de resolutie speelt een bepalende rol in de uiteindelijke weergave van beelden op het scherm. Een scherm bestaat uit zowel horizontale als verticale pixels, in hoeveelheid genoemd de resolutie. In korte tijd is het begrip HD volledig geïntegreerd in de tv markt en nu wordt deze term vaak als uitgangspunt genomen om de resolutie van het scherm te benoemen. HD ready schermen zijn tegenwoordig nog steeds te vinden en bieden met een resolutie van 1280x720 of 1366x768 pixels een prima beeld. Met Full HD wordt een resolutie van 1920x1080 pixels geboden, nog steeds het meest voorkomende toestel in de huidige markt.

  Sterk in opkomst zijn de 4K/8K Ultra HD tv’s. 4K (Ultra HD) kan inmiddels als de nieuwe norm worden gezien en biedt met een resolutie 3840x2160 pixels een 4 keer scherper beeld dan een Full HD scherm. Er passen dus meer beeldpunten op eenzelfde oppervlak als HD schermen, hierdoor zullen pixels minder snel zichtbaar zijn en kan er dus van dichterbij naar de tv worden gekeken. Het grootste voordeel is dan ook het scherpe en gedetailleerde beeld, van meerwaarde bij ieder programma of film. In bioscopen worden al een tijd films in dit formaat getoond, maar ook het aanbod aan programma’s en series in Ultra HD zullen de komende jaren verder toenemen.

  Een ander voordeel aan 4K tv’s is dat veel modellen upscaling ondersteunen. Hiermee worden beelden van films of series vanuit HD omgezet naar het een 4K beeld, wat voor scherpere beelden zorgt. Naast 4K zijn er ook al 8K schermen op de markt te vinden. Deze bieden met een resolutie van 7680x4320 pixels het uiterste van de markt en deze tv’s zullen vanwege de kosten nog niet snel op grote schaal op de markt gebracht worden.

  Lange levensduur van LED lampen

  Het gebruik van LED lampen in huidige tv’s is een keuze geweest waarbij ook de levensduur een belangrijke rol heeft gespeeld. LED lampen gaan namelijk afhankelijk van de warmteafvoer tussen de 30.000 en 50.000 branduren mee. Een LED tv kan dus zonder problemen lang meegaan indien de televisie goed onderhouden blijft en niet constant in de hitte staat.

  Functionaliteiten van een smart tv

  Alle grote tv merken zijn de laatste jaren overgestapt van de standaard functionaliteiten naar een smart tv. Merken als SamsungPhilips en Panasonic hebben een eigen platform ontwikkeld waarmee via een internetverbinding apps kunnen worden geïnstalleerd. Dit biedt vele voordelen zoals het streamen van series via Netflix, het luisteren naar muziek via Spotify tot het terugkijken van volledige uitzendingen van zowel de publieke als commerciële omroep. In het platform van de tv kan via een afstandsbediening of smartphone door alle geïnstalleerde apps worden gelopen en een keuze worden gemaakt, daarnaast is het ook mogelijk om via een browser te surfen op het internet.

  Aansluitingen op de LED tv

  Naast alle functies die de huidige LED tv’s te bieden hebben, worden deze ook nog uitgerust met verschillende aansluitmogelijkheden. Standaard worden deze tv’s gebracht met meerdere HDMI- en USB-poorten, handig voor bijvoorbeeld het aansluiten van een tv-kastje, spelcomputer of externe schijf. Daarnaast kunt u eenvoudig geluidsapparatuur verbinden aan de tv of het kastje van de aanbieder. Ook is het heel soms nog mogelijk om een hoofdtelefoon aan te sluiten.

  Tv accessoires

  Handig bij het aanschaffen van een tv is om de juiste kabels aan te schaffen. Voor het aansluiten van externe apparaten zijn HDMI kabels vaak benodigd. Aangezien er altijd wel een aantal kabels lopen vanaf uw televisie naar andere apparatuur is het aan te raden om een kabelgoot aan te schaffen, waarmee de kabels niet meer in het zicht liggen.

  Achtergrondinformatie

  De juiste televisie

  HOE KIES JE EEN GOEDE TELEVISIE?

  Kijk hier waar je op moet letten bij de aanschaf van een televisie, zodat je de juiste televisie kiest.

  Bekijk het artikel

  Nieuwe Energielabels

  NIEUWE ENERGIELABELS VOOR TELEVISIES

  Bekijk hier alles wat je moet weten over de nieuwe energielabels die te vinden zijn op televisies

  Bekijk het artikel

  Bluetooth speakers

  HET BESTE GELUID BIJ JE BEELD

  Bekijk hier alles wat je moet weten over bluetooth speakers om het beste geluid bij je beeld te hebben.

  Bekijk het artikel