Printers

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Met een printer druk je prachtige vakantiefoto’s, portretten en nette documenten af. Daarnaast bieden sommige printers de mogelijkheid om bestanden te kopiëren of in te scannen. Wil je graag foto's printen? Bekijk dan een gespecialiseerde fotoprinter. Een fotoprinter heeft een hogere resolutie waardoor je foto's extra helder en scherp zijn.

 

Printers

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Met een printer druk je prachtige vakantiefoto’s, portretten en nette documenten af. Daarnaast bieden sommige printers de mogelijkheid om bestanden te kopiëren of in te scannen. Wil je graag foto's printen? Bekijk dan een gespecialiseerde fotoprinter. Een fotoprinter heeft een hogere resolutie waardoor je foto's extra helder en scherp zijn.

   

  Foto’s en documenten thuis printen

  De komst van de printer bracht voor zowel consumenten als bedrijven de eenvoud om bestanden en foto’s af te drukken. Deze ontwikkeling heeft tot de ontwikkeling van de meest uiteenlopende modellen geleid. De toepassing beperkt zich allang niet meer tot de productieprinters bij bedrijven. Individuele printers en netwerkprinters bevatten tal van functionaliteiten die zowel het printen en kopiëren als scannen voor de consument vereenvoudigd. Populaire printers in de markt komen vooral van Epson en Canon.

  Soorten printers

  Terwijl in het begin de printer vooral gebaseerd was op de typemachine, en dus uit een schijf met alle letters erop bestond, gaat tegenwoordig alles via de nieuwste technieken. De letterwielprinters werden vervangen door de inkjet en de regeldrukkers door de laserprinter. Deze twee standaarden vormen nu nog steeds de belangrijkste printers op de markt, aangevuld met thermische printers voor de toepassing in betaalsystemen. We bespreken kort de functies en voor- en nadelen van deze printers:

  • Inkjet: Hoewel de eerste inkjet printer al in 1971 werd geproduceerd verscheen het eerste consumentenmodel pas in 1984 op de markt. De ontwikkeling die dit type printer heeft doorgemaakt blijkt wel uit het gegeven dat dit nog steeds de meeste gebruikte printer is. De lage productiekosten en het vervangen van de inktcartridges maken de printer geschikt voor jong en oud. Het grote voordeel van de inkjet printer is dat deze zowel in zwart als kleur kwaliteit kan leveren. Hierdoor is dit apparaat uitermate geschikt voor het printen van schitterende foto’s, maar tevens voor nette documenten. De printers zijn energiezuinig en goedkoop in aanschaf. Daartegenover staat wel dat de inktpatronen kunnen verdrogen en regelmatig reinigen van de printknoppen veel inkt kost. De inkt van de afdruk blijft ook korte tijd vochtig en u dient dan ook voorzichtig te zijn met het aanraken van de print.
  • Laser: De laserprinter deed zijn intrede eind jaren 60 en wordt nog steeds veelvuldig gebruikt. De printer werkt via een elektrisch geladen draad en brengt projectie over op het papier via een zogenoemde drum. Het voordeel van het werken zonder spuitmondjes is dat er geen verstopping mogelijk is, al kan de toner onder extreme omstandigheden wel klonteren. De techniek achter de laserprinter zorgt ervoor dat de printsnelheid hoog is en de afdrukken direct droog zijn. Dit type printer is vooral geschikt voor het afdrukken van documenten, aangezien de kwaliteit van de foto’s vaak matig is met een laserprinter.
  • Thermisch: Thermische printers worden vooral gebruikt in winkels, restaurants en faxapparaten. Door verhitting wordt het papier op de juiste plekken verkleurd en ontstaat er een zwart beeld. De rollen waarop geprint wordt verschijnen vaak in bon vorm. Kleuren printen is dan ook niet mogelijk, maar de lange levensduur en de snelheid en eenvoud maken deze printers in sommige situaties zeer geschikt.

  Verschillende functionaliteiten

  Met de huidige ontwikkelingen op het gebied van printers verschijnen er ook geregeld nieuwe functionaliteiten. Zo zijn all-in-one printers met de opties om naast het printen ook te kunnen kopiëren en scannen ruim vertegenwoordigd in de markt. Draadloos printen maakt het mogelijk om direct vanaf uw smartphone of tablet een bestand af te drukken. Wilt u snel een treinkaartje of PDF-bestand uitprinten dan verbindt u het apparaat via WiFi en heeft u de afdruk binnen enkele momenten in handen. Deze functie is via bepaalde apps en bluetooth mogelijk. Een andere handige functie is het delen van de printer via een netwerkverbinding, zodat alle gebruikers binnen het netwerk gebruik kunnen maken van de printer. Energiezuinige en kostenbesparende printers hebben de optie om dubbelzijdig af te drukken, terwijl ADF (Automatic Document Feeder) systemen dubbelzijdig kunnen kopiëren en scannen. Sommige printers bevatten zelfs filters en templates, zodat creatieve effecten in het geheel kunnen worden aangebracht.