MicroSD kaarten

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Vanwege het kleine formaat zijn Micro SD geheugenkaarten geschikt om te gebruiken in zowel uw compactcamera of actioncam als in professionele videoapparatuur.

Klik hier voor de geheugenkaarten keuzehulp

 

MicroSD kaarten

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Vanwege het kleine formaat zijn Micro SD geheugenkaarten geschikt om te gebruiken in zowel uw compactcamera of actioncam als in professionele videoapparatuur.

  Klik hier voor de geheugenkaarten keuzehulp

   

  Wat is een Micro SD Kaart?

  Een Micro SD kaart staat voor een verkleinde versie van de Secure Digital (SD) geheugenkaart. Door het kleinere formaat (15x11x1mm om 32x24x2,1mm) is de kaart zeer geschikt om te gebruiken bij compactere apparaten zoals de action cam en bepaalde videocamera’s. Net als bij de SD kaart bevat de Micro versie verschillende contactpunten en is deze aan te sluiten op apparaten die hiervoor geschikt zijn. Voordeel van het kleinere formaat is dat deze met het gebruik van een insteekkaart ook kunnen worden gebruikt in apparaten met het standaard SD formaat. Op deze manier kunt een Micro SD voor bijna al uw apparatuur gebruiken.

  Opslagcapaciteit

  De opslagcapaciteit verschilt net als bij de SD kaarten erg per soort, maar ook bij de Micro versie wordt er vooral met formaten gewerkt van tussen de 8 GB en 256 GB. Het is belangrijk om goed te controleren of uw apparaat het gekozen formaat ondersteunt, aangezien modellen van 64gb of meer (SDXC) door lang niet alle camera’s kunnen worden gebruikt. Met de professionele videocamera’s worden steeds grotere opnames gemaakt, waardoor de Micro SD kaarten groeien in formaat en steeds meer data kwijt kunnen. Een voordeel als u met een compact camera of action cam werkt, is dat wanneer deze een grote kaart ondersteunen u dus veel meer bestanden kunt opslaan. Door de snelle ontwikkelingen binnen de opslagcapaciteit van de kaarten zal dit de komende jaren alleen nog maar groeien.

  Snelheidsklassen

  In de loop der jaren zijn de snelheidsniveaus van Micro SD kaarten gestegen naar het niveau waarop zelfs voor veeleisende Full HD camera's de data binnen enkele momenten kan worden opgeslagen. Snelheidsklasse 10 is tegenwoordig gebruikelijk, maar daarnaast kan de schrijfsnelheid nog verder worden gespecificeerd. In de huidige 12 snelheidsklassen worden videoformaten onderscheiden van fotocamera’s. Met UHS (Ultra High Speed) kunnen zelfs overdrachtsnelheden van minimaal 50 MB per seconde worden bereikt. Let er ook hier altijd op dat u de geschikte kaart voor uw (video) camera gebruikt.

  Nieuwe functionaliteiten

  De ontwikkeling op het gebied van SD kaarten staat niet stil, zo bewijst ook de komst van Micro SD kaarten met de toevoeging van WiFi. Op deze manier kunnen foto’s en video’s direct op social media worden geplaatst of worden opgeslagen op een externe harde schijf.