Professionele videocamera's

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Professionele videocamera’s bieden maximale nauwkeurigheid en functionaliteit om kwalitatief hoogwaardige opnames te maken. Lees meer over professionele videocamera's

 

Professionele videocamera's

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Professionele videocamera’s bieden maximale nauwkeurigheid en functionaliteit om kwalitatief hoogwaardige opnames te maken. Lees meer over professionele videocamera's

   

  Wat is een professionele videocamera?

  De professionele camera bestaat net als een camcorder uit een combinatie tussen een videocamera en een videorecorder, maar heeft qua functionaliteit en kwaliteit meer te bieden. Dit type camera wordt al decennialang gebruikt voor professionele doeleinden zoals het maken van documentaires, tv-opnames en het vastleggen van concerten. Voor de (semi) professionele filmer bieden deze camera’s uitkomst om het maximale uit de opnames te halen. Grote spelers op de markt van professionele filmapparatuur zijn Canon en Sony.

  Hoogstaande filmopnames

  Aangezien de professionele videocamera speciaal ontworpen is om het beste eindresultaat te bereiken beschikt dit type camera over tal van mogelijkheden. Zo kan de autofocus technologie snel en nauwkeurig scherpstellen en wordt ruis zichtbaar onder controle gehouden door geavanceerde technologie. Door meerdere geheugenkaartsleuven kunnen tevens tegelijkertijd hoogwaardige opnames gemaakt worden in HD en lagere opnames in MP4 formaat. Snelheden van 180 fps kunnen worden bereikt in HD modus en zorgen ervoor dat beelden haarscherp en nauwkeurig worden vastgelegd. Ingebouwde filters zorgen er tevens voor dat u bij iedere omstandigheid en lichtbereik de gewenste resultaten kunt behalen. Handmatig kunnen alle gewenste instellingen worden aangepast, hierbij moet gedacht worden aan de belichting, sluitertijd, toekennen van filters en live opnames. Andere functionaliteiten die een meerwaarde bieden voor de professionele fotograaf zijn het vastleggen van slow- en fastmotion beelden en time-lapses.

  Stabiliseren van de beelden

  Beeldstabilisatie vormt een belangrijk onderdeel van een professionele camera. De sensoren van dit type camera zorgen al voor een groot deel dat vloeiende bewegingen tot stand worden gebracht. Door bijpassende statieven en controllers kunnen professionele beelden worden gestabiliseerd en desgewenst nog in de postproductie worden bewerkt. Veel professionele camera’s beschikken al over een controller om de camera op afstand te kunnen besturen, bij andere modellen kan dit instrument los worden aangeschaft. Daarnaast is het aan te raden om sterke en veelzijdige statieven aan te schaffen, om zowel het gewicht draagbaar te maken als professionele video’s te draaien. Veelgebruikte statieven zijn de schouderstatieven en monopods, de eerstgenoemde is vooral effectief bij het verdelen van het gewicht en snel kunnen draaien tijdens actiescènes en reportages.

  Verhoogde kwaliteit door bijpassende objectieven

  Professionele videocamera’s werken uitstekend samen met krachtige en veeleisende objectieven. Soms worden deze al geleverd bij de videocamera zelf, maar voor andere draaihoeken en afstanden is het handig om een bijpassende lens aan te schaffen. Door zachte en soepel lopende aanpassingen in de focus kunnen objectieven voor videocamera’s goed omgaan met zowel snelle actiemomenten als natuuropnames. Heldere kleurweergave speelt hierbij een prominente rol, maar voor elke soort opname is er wel een geschikte lens te vinden.

  4K filmcamera

  Een meerwaarde voor de professionele filmer is dat veel kwalitatieve videocamera’s over de functionaliteit beschikken om in 4K Ultra HD opnames te maken. Indien een tv de mogelijkheid heeft om beelden in dit formaat weer te geven dan biedt dit inhoudelijk een groot voordeel. Subtiele details zorgen namelijk voor meer diepgang in de filmbeleving en een helder beeld voor een realistische filmweergave.

  Video Accessoires

  Voor de professional is het aan te raden om bijpassende artikelen te kopen die de kwaliteit van de opnames bevorderen. Hierbij dient gedacht te worden aan een filmlamp, geluidsapparatuur, videotas en geheugenkaarten. Vooral op het gebied van geluid is het belangrijk om geschikte apparatuur aan te schaffen, waarmee het maximale resultaat uit de vastgelegde opnamen kan worden gehaald.

  Inspiratie en tips

  Ben je op zoek naar nog meer tips en inspiratie om aan de slag te kunnen met een professionele videocamera? Neem de tijd om eens een kijkje te nemen: