Prime lenzen

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Prime lenzen creëren met een vast brandpunt optimale afbeeldingen vanuit één beeldhoek en zijn hiermee geschikt voor zowel groothoek- als telefotografie. Meer over prime lenzen

Ben je op zoek naar een nieuwe lens, maar weet je nog niet precies welke lens je nodig hebt? Doe dan onze keuzehulp!

 

Prime lenzen

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Prime lenzen creëren met een vast brandpunt optimale afbeeldingen vanuit één beeldhoek en zijn hiermee geschikt voor zowel groothoek- als telefotografie. Meer over prime lenzen

  Ben je op zoek naar een nieuwe lens, maar weet je nog niet precies welke lens je nodig hebt? Doe dan onze keuzehulp!

   

  Alles over prime lenzen

  Een prime lens is een lens met een vast brandpuntsafstand. Dit zorgt ervoor dat je bewuster gaat kijken naar je compositie en naar de scherptediepte. De diverse afmetingen zijn goed te gebruiken voor wildlife- en sportfotografie, maar ook voor reportages en portretten. We helpen je graag bij het uitleggen van de prime lenzen.

  Wat is een prime lens?

  Prime lenzen zijn objectieven met een vast brandpuntsafstand en beschikken die in tegenstelling tot de zoomlens niet kunnen zoomen. Doordat ze maar vanuit één bepaalde beeldhoek foto’s kunnen maken, bieden ze superieure kwaliteit. Daarnaast zijn ze door hun lichte gewicht en smalle formaat zeer geschikt om mee te nemen op reis, de wildernis in of tijdens een citytrip.

  Diversiteit in prime lenzen

  Het grote voordeel van prime lenzen is dat ze in elke soort en maat verkrijgbaar zijn. Super handig, want hierdoor loopt de reikwijdte van het brandpuntsafstand uiteen van slechts 10mm (ultra groothoeklens) tot 800mm (supertelelens). Waarmee er dus voor elk type fotograaf een geschikte lens voor fotografiestijl tussen zit. De populairste brandpuntsafstanden zijn de 35mm, 50mm en 85mm objectieven. Doordat elk merk lenzen aanbiedt is er een groot aanbod, zoek dan ook altijd een objectief die past op jouw camera en de type beelden die je wil maken. Of dit nou architectuur-, bruiloft-, natuur-, sport- of dierenfotografie is, voor elke situatie is er een geschikte prime lens te vinden. Daarnaast zijn de gunstige prijzen aantrekkelijk om een of meerdere prime lenzen aan te schaffen.

  Hoge snelheden en groot diafragma

  Doordat prime lenzen zich op foto’s uit één beeldhoek focussen is het diafragma veel groter. Hierdoor zijn deze objectieven veel lichtgevoeliger dan de tegenhanger, de zoom lens. Dit geeft je ook de mogelijkheid om te werken met snellere sluitertijden, waardoor je op dit gebied veel in kwaliteit kan winnen. Naast dat dit een voordeel is voor jouw compositie, beïnvloedt het ook eventuele trillingen. De kans hierop is bij snelle sluitertijden namelijk veel kleiner. De afname in ruis maakt de foto’s tevens veel scherper dan met een zoom lens.

  Prachtige scherptediepte

  Een belangrijk onderdeel van de compositie is de scherptediepte die erin naar voren komt. Bij prime lenzen kunnen er mooie resultaten worden bereikt, hoofdzakelijk doordat je de achtergrond goed kan vervagen ten opzichte van het belangrijkste onderwerp. Doordat je niet kan zoomen is het makkelijker om met de scherpstelafstand de optimale scherptediepte te behalen.

  Welk merk kies jij?

  Wil je een bepaald merk? Wij hebben diverse topmerken:

  Samyang | SigmaZeissCanonLensBabySony