Analoge camera's

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Op een klassieke manier moderne foto’s vastleggen, met de imperfectie van een analoge camera creëer je de meest tastbare herinneringen.

 

Analoge camera's

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Op een klassieke manier moderne foto’s vastleggen, met de imperfectie van een analoge camera creëer je de meest tastbare herinneringen.

   

  Wat is een analoge camera?

  De analoge camera is de klassieke manier van het maken van foto’s: met behulp van een filmrolletje of directe print worden de beelden vastgelegd. Meer dan honderd jaar was dit de manier om te fotograferen, voordat digitale fotografie eind jaren '90 sterk in opkomst kwam.

  Imperfectie vormt de schoonheid

  Door de traditionele manier van het vastleggen van gebeurtenissen komt ook de onvoorspelbaarheid van het fotograferen weer terug. De effecten zoals vage en zachte beelden, onscherpe en overbelichte afbeeldingen maken van analoge fotografie de manier om zeer bewust met het maken van foto’s bezig te zijn. Daarnaast heb je maar een beperkte opslagcapaciteit op een rolletje en zul je dus langer nadenken of een bepaalde plek het wel waard is om vast te leggen. Analoge foto’s staan daarnaast bekend om de rijkheid aan kleuren. Het wachten op het uiteindelijke resultaat door het fotorolletje dat ontwikkeld dient te worden, is een gebeurtenis waar veel mensen plezier uit halen. Dit komt voornamelijk omdat het werk dat er in is gaan zitten hierna eindelijk tot je komt en de herinnering daarmee langer bijblijft.

  Aan het werk met analoge fotografie

  In de huidige markt van de analoge fotografie zijn het vooral de merken Lomography en Impossible die de dienst uitmaken. Belangrijk om te weten is welk soort filmrolletje de camera ondersteunt en of het een filmcamera of instant camera betreft. Middenformaat fotografie is bij deze camerasoort het populairst, een negatief met ongeveer 3 keer de grootte van de filmrolletjes van vroeger. De rolletjes kunnen bij onze winkels ontwikkeld worden, waarna je het resultaat op filmpapier krijgt.

  Herbruikbare analoge camera

  Tegenwoordig zijn er ook er weer steeds meer herbruikbare camera's op de markt. Het is misschien een wat rare term, maar eigenlijk zijn dit analoge wegwerpcamera's die vaker gebruikt kunnen worden. Dit zijn ook analoge 35mm camera's maar dan een stuk duurzamer omdat de camera vaker gebruikt kan worden. Bij Kamera Express hebben wij ook een ruim aantal herbruikbare analoge camera's in ons assortiment.

  Inspiratie en tips

  Ben je op zoek naar nog meer tips en inspiratie om aan de slag te kunnen met een analoge camera? Neem de tijd om eens een kijkje te nemen: