Home cinema sets

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Haal de bioscoopervaring in huis met de veelzijdigheid van een Home Cinema set. Van receiver met een diversiteit aan aansluitmogelijkheden tot aan de vele speakers die de ultieme geluidsbeleving tot leven wekken, Home Cinema biedt het allemaal.

 

Home cinema sets

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Haal de bioscoopervaring in huis met de veelzijdigheid van een Home Cinema set. Van receiver met een diversiteit aan aansluitmogelijkheden tot aan de vele speakers die de ultieme geluidsbeleving tot leven wekken, Home Cinema biedt het allemaal.

   

  De kracht van een thuisbioscoop

  De beleving van een bioscoop in huis, dat wat de Home Cinema set populair heeft gemaakt. De combinatie van een hoogwaardige receiver met verschillende speakers zorgt ervoor dat de geluiden door heel de ruimte worden verspreid. Daarnaast kunnen op deze manier de geluiden vanuit verschillende hoeken het gehoor in worden gebracht.

  Home Cinema sets worden in diverse samenstellingen ontwikkeld en uitgebracht, zodat het voor ieder huishouden mogelijk is een passend systeem aan te schaffen. Van een eenvoudige 2.1 set tot aan de mogelijkheden van 7.2 systeem, elk type is zo afgesteld dat het maximale uit de verschillende apparatuur wordt gehaald.

  Optimale verhouding in beeld- en geluidskwaliteit

  Waar een Home Cinema set in uitblinkt is de combinatie tussen het weergeven van beelden en het laten horen van de bijbehorende geluiden. Hierdoor is een Home Cinema set ook hoofdzakelijk geschikt om films mee tot leven te wekken, games intens te beleven en concertregistraties dichtbij te halen. Met de surround sound kunnen verschillende geluidslagen van elkaar worden losgekoppeld en via verschillende speakers de ruimte in worden gebracht. Op deze manier lijkt u midden in een film of game te zitten en wordt de belevingsfactor een stuk groter.

  De technologieën maken het mogelijk om met Dolby Atmos aan de slag te gaan voor de geluidsweergave en met Ultra HD voor het weergeven van beelden op een beeldscherm.

  Akoestiek als bepalende factor

  Bij een Home Cinema set speelt de opstelling van de apparatuur een bepalende factor in de uiteindelijke kwaliteit van het geluid in combinatie met de beelden. Bij geluid worden namelijk trillingen de lucht in gebracht, welke eenvoudig kunnen worden vervormd door meubels en muren. Daarnaast speelt de grootte van de ruimte en de bekleding een rol in de manier waarop de geluidsgolven uiteindelijke het gehoor binnenkomen. De combinatie van al deze verschillende factoren zorgt ervoor dat er bij het neerzetten van een Home Cinema set goed dient te worden gekeken naar de ruimte waarin deze wordt geplaatst.

  De sets beschikken over een uitgebreide handleiding waarin er stap voor stap wordt uitgelegd hoe het systeem het beste tot zijn recht komt. Voor de ultieme ervaring wilt u namelijk dat spannende scènes uit een film voelbaar zijn en het net lijkt of u in het publiek staat bij een concertopname.

  Aansluitingen en bekabeling

  De receiver van een Home Cinema set bevat tal van mogelijkheden om verschillende apparatuur op aan te kunnen sluiten. Denk hierbij aan HDMI-ingangen met ondersteuning voor 4K Ultra HD, Dolby Vision en HDR. Daarnaast wordt het via USB-aansluitingen mogelijk gemaakt om een smartphone of harde schijf aan te sluiten. Via WiFi, Bluetooth of Chromecast kan er daarnaast ook nog muziek worden gestreamd via bijvoorbeeld uw smartphone, laptop of iOS-apparaat. Tenslotte kan het zijn dat een platenspeler gekoppeld kan worden via een Phone-ingang. Wilt u puur een set voor het afspelen van muziek dan kunt u beter voor een HiFi set kiezen.

  Bij het aansluiten van verschillende apparatuur op het systeem speelt de bekabeling ook een rol. De kwaliteit van de kabels dient altijd in verhouding te staan met de apparatuur. Bij goedkope kabels treedt er al snel signaalverlies op, wat ten koste kan gaan van de geluidskwaliteit of de beeldweergave. Voor enkele tientjes heeft u al goede HDMI-kabels om uw beeldscherm op aan te sluiten. Voor goede geluidskabels naar de luidsprekers toe bent u normaal gesproken iets meer kwijt. De kabels voor de speakers worden echter al vaak meegeleverd en hoeven dan niet meer los te worden gekocht.