Dashcams

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Registreer beelden vanaf de voor- en achterkant van jouw auto of vrachtwagen en leg incidenten en vandalisme vast als bewijsmateriaal voor de verzekering.

 

Dashcams

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Registreer beelden vanaf de voor- en achterkant van jouw auto of vrachtwagen en leg incidenten en vandalisme vast als bewijsmateriaal voor de verzekering.

   

  Wat is een dashcam?

  De dashcam is een camera die aan de voorruit of op het dashboard van een auto wordt gemonteerd en verkeersbeelden vastlegt. De afgelopen jaren is er een stijging gaande in de vraag van de consument naar deze camera. Hoofdzakelijk om beelden van incidenten als bewijsmateriaal aan de verzekeraar en/of politie te kunnen leveren, maar ook om vandalisme te kunnen vastleggen. Daarnaast biedt deze camera de mogelijkheid om mooie opnamen van landschappen te maken tijdens een vakantie of uitje. Belangrijke spelers in de huidige markt van dashboard camera’s zijn Blackvue, Nextbase en Transcend.

  Autocamera met tal van functies

  De dashcam dient hoofdzakelijk om het rijgedrag van andere weggebruikers te registreren en daarom maakt deze camera ook continu opnames van de omgeving. Daarnaast biedt dit type camera tal van functionaliteiten die de kwaliteit van de opnames bevorderen. Zo beschikken veel dashcams over een lichtsterke groothoeklens, waarmee naast heldere opnames ook vanuit een grote beeldhoek (vaak  tussen de 130 en 160 graden) kan worden gefilmd. Met de mogelijkheid tot het opnemen in Full HD kunnen haarscherpe beelden worden vastgelegd van de verkeerssituatie om u heen. Steeds meer dashcams beschikken dan ook over opnamemogelijkheden in hoge beeldresolutie. Een ander belangrijk onderdeel van de dashboard camera is de aanwezigheid van een bewegingssensor (motion detection), waarmee de camera automatisch wordt gestart wanneer er activiteiten worden geconstateerd. In het donker zorgt infrarood (IR) licht ervoor dat voertuigen en objecten scherp worden waargenomen.

  GPS en WiFi

  De high-end dashcams beschikken over een GPS-ontvanger waarmee de coördinaten en bijbehorende kaarten van uw route kunnen worden weergegeven. Hiermee wordt de reis vastgelegd en verbonden aan de gereden snelheid. Vooral de snelheid speelt een grote rol bij incidenten en dit kan dan ook dienen als bewijsmateriaal voor de verzekeraar of politie. Bij diefstal kan de auto via een tracker zelfs worden gevolgd en nog aanwezige daders worden aangehouden. Via een ingebouwde WiFi functie is het mogelijk om bij kwalitatieve dashcams rechtstreeks beelden te streamen naar mobiele apparaten.

  Loop recording en G-sensor

  Hedendaagse dashboard camera’s beschikken over de functie loop recording. Hierbij worden met intervallen van enkele minuten opnames gemaakt en indien de geheugenkaart vol is de oudste opname overschreven door de meest recente opname. Door de G-sensor worden harde klappen bij een botsing gedetecteerd en de beelden rondom het incident beveiligd tegen het overschrijven van beelden. Op deze manier ben je er altijd van verzekerd dat de belangrijkste opnames behouden blijven.

  Regelgeving en veiligheid

  Het filmen met een dashcam is in Nederland en België legaal. Indien u de beelden wilt publiceren dient u wel de privacyregels in acht te nemen en de personen in de video moeten in de meeste gevallen dan ook onherkenbaar in beeld worden gebracht. Bij andere landen in Europa dient u ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent wat betreft de regels omtrent deze camera’s en de privacy van mensen. Dashboard camera’s geven tevens een gevoel van veiligheid, aangezien ze zowel rekening houden met de maximale snelheid als andere gebruikers registreren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat gevaarlijk rijgedrag van andere weggebruikers onopgemerkt blijft, de beelden legt u namelijk zelf vast.

  Dashcam voor en achter

  Tegenwoordig zie je ook steeds vaker dat er niet alleen voor een dashcam gebruikt wordt maar ook aan de achterkant van een auto. Gevaarlijke situaties kunnen natuurlijk ook achter jou voorkomen en deze zouden dan niet geregistreerd worden als je alleen een dashcam aan de voorkant hebt. Daarom kan het ook zeker aan te raden zijn om ook bij de achterruit gebruik te maken van een dashcam.