Inktcartridges

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Voor het afdrukken van uw foto’s en documenten in prachtige kleuren en met scherpe teksten kunt u gebruik maken van onze inktcartridges.

 

Inktcartridges

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Voor het afdrukken van uw foto’s en documenten in prachtige kleuren en met scherpe teksten kunt u gebruik maken van onze inktcartridges.

   

  De werking van een inktcartridge

  De inktcartridge vormt de voeding van uw printer, het onderdeel waardoor de print daadwerkelijk op papier verschijnt. Het is een uitneembaar deel van de printer en vaak in verschillende formaten en kleuren beschikbaar. Een inktpatroon bevat namelijk reservoirs met inkt en contactpunten om te kunnen communiceren met de printer. Via deze contactpunten wordt informatie uitgewisseld over de inktniveaus en of de cartridge kan samenwerken met de printer. Wanneer er informatie wordt uitgewisseld over het af te drukken bestand, zorgen de spuitmondjes ervoor dat de inkt in de juiste hoeveelheid op het papier verschijnt. Hierbij wordt er voor kwaliteitsfoto’s meer inkt verbruikt dan voor documenten met zwarte inkt. Sommige printers werken alleen samen met inktcartridges van het merk zelf, terwijl andere ook met huismerken uit de voeten kunnen.

  Verschillende soorten cartridges

  Er zijn diverse cartridges op de markt die elk via een andere techniek werken. Naast de techniek kan er ook onderscheid worden gemaakt in de opdeling van kleuren. Naast het standaard zwarte patroon is er namelijk een driekleuren cartridge, maar zijn er ook die vijf aparte patronen hebben voor de kleuren. Op het gebied van inktpatronen maken we onderscheid tussen twee soorten.

  • Printkop: inktcartridges met een printkop brengen de afdruk via de kop over op het papier en worden dan ook volledig vervangen. Deze patronen worden meestal in de printer bevestigd en dienen te worden vastgeklikt in het contactsysteem.
  • Inkttank: cartridges met een inkttank worden in de printer aan de printkop vastgeklikt en dienen om de inkt aan de printkop door te geven. De patronen kunnen zowel bijgevuld worden als volledig worden vervangen. Het is zowel mogelijk deze intern als extern van de printer neer te zetten.

  Keuze voor hoge kwaliteit en capaciteit

  Het is belangrijk om er tijdens de aanschaf van een inktcartridge rekening mee te houden of de printer overweg kan met het merk, type en formaat van de cartridge. Kwaliteit staat hierbij voorop en het is dan ook te raden om inkt van uw printermerk te kopen, zoals Epson en Canon. In het geval u minder te besteden heeft is het ook mogelijk om modellen van bijvoorbeeld Second Life aan te schaffen. Naast de kwaliteit speelt de capaciteit ook een bepalende rol. Wanneer u veel print of langer met een patroon wilt doen dan is het aan te raden om een cartridge met meer capaciteit aan te schaffen. Een multipack is daarnaast een kostenbesparende oplossing om in een keer een grotere hoeveelheid inkt te kopen.