CFexpress kaarten

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Vergeleken met de klassieke compact flash kaart, maken de CFExpress geheugenkaarten gebruik van NVMe en PCIe 3.0. Een CFExpress kaart is over het algemeen een samenvoeging van XQD en CFast en gebruikt dezelfde interface als de XQD kaart. Het wordt gekenmerkt door zijn enorme opslagsnelheid.

 

CFexpress kaarten

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Vergeleken met de klassieke compact flash kaart, maken de CFExpress geheugenkaarten gebruik van NVMe en PCIe 3.0. Een CFExpress kaart is over het algemeen een samenvoeging van XQD en CFast en gebruikt dezelfde interface als de XQD kaart. Het wordt gekenmerkt door zijn enorme opslagsnelheid.

   

  De CFExpress-geheugenkaart gebruiken

  Als je de volledige snelheid van deze snelle geheugenkaarten wilt gebruiken, heb je snelle USB-aansluitingen op je computer of laptop nodig. Alles onder USB 3.1 Gen2 met een overdrachtssnelheid tot 10 gigabit per seconde vertraagt echter de huidige lezers, en dus daalt de snelheid op een tragere USB-aansluiting (3.1 Gen1 met maximaal 5 gigabit per seconde) aanzienlijk. De gegevens stromen met maximaal 410 megabyte per seconde, nog steeds sneller dan alle andere huidige kaarten, maar tegelijkertijd minder dan de helft van de snelheid van 3.1 Gen2. Helaas ondersteunt de Sandisk-lezer geen Thunderbolt 3 of USB 3.2 - die verbindingen zouden met 20 gigabit per seconde snel genoeg zijn om de geheugenkaarten op hoge snelheid te laten werken.

  De CFExpress-kaarten zijn echte high-speed geheugenkaarten die voldoen aan alle eisen van de nieuwste en modernste camera's op het gebied van foto's en films met een hoge resolutie.

  CFExpress-geheugenkaarten zijn in principe snel. De maximale prestatie van een dergelijke CFExpress-geheugenkaart van het type C, momenteel de snelste van de drie snelheidsklassen, bedraagt 4.000 MB/s.

  Een goede UHS-II SD-kaart haalt meer dan 300 MB/s, d.w.z. 1/7 van de CFExpress-kaart van type B. De XQD-kaart is een factor 3 langzamer dan de CFExpress-kaart. Dit maakt de snelheid van de CFExpress-geheugenkaart vergelijkbaar met de SSD harde schijven in een computer. Niet iedereen heeft ze nodig, maar als je deze hebt wil je niet meer zonder.

  De verschillen tussen de afzonderlijke CF Express-types

  Als je de drie verschillende typen CF Express-kaarten goed bekijkt, zal je merken dat ze fysiek verschillend zijn. De CFExpress Type A is de kleinste kaart en meet 20 millimeter breed, 28 millimeter lang en 2,8 millimeter dik, inclusief het veld voor de inscriptie.

  Type B-kaarten meten 38,5 x 29,6 x 3,8 millimeter, terwijl Type C-geheugenkaarten 54 x 74 x 4,8 millimeter groot zijn.

  Videografen en fotografen hoeven zich niet te veel zorgen te maken over Type C, omdat deze grotere kaarten vooral bedoeld zijn voor gebruik met computers en solid state drives. Type B is over het algemeen compatibel met alle camera's - dit type kan worden gebruikt met een Nikon Z6, Canon EOS R5, Panasonic S1R en systeemcamera's van andere fabrikanten. Een van de redenen hiervoor is dat type B-kaarten fysiek dezelfde grootte hebben en hetzelfde zijn als XQD-geheugenkaarten.

  Als een camera dus een XQD-sleuf heeft, is meestal alleen een firmware-update nodig om CFExpress-compatibel te worden. Als je de CFExpress-kaart nader bekijkt, kun je de toevoeging Type B tegenkomen. De huidige CFExpress-geheugenkaarten dragen dit achtervoegsel omdat de norm ook kaarten van type A en C erkent. Type A is iets groter dan de microSD-kaart en tegelijkertijd trager dan type B, omdat slechts één PCIe-lijn wordt gebruikt. Met maximaal 1 gigabyte per seconde is de minikaart echter nog steeds sneller dan de andere huidige kaarten. Type C is ongeveer tweemaal zo groot als type B en heeft vier regels voor gegevens. Dit betekent dat gegevensoverdrachten tot 4 gigabyte per seconde mogelijk zijn. Bij Kamera Express vind je CFExpress kaarten en vele andere geheugenkaarten voor je camera.