Compact camera's

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Snel en eenvoudig foto's maken? Compact camera's zijn ideaal. De camera's zijn compact, licht en je neemt ze makkelijk mee op reis. Meer over

 

Compact camera's

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

  Snel en eenvoudig foto's maken? Compact camera's zijn ideaal. De camera's zijn compact, licht en je neemt ze makkelijk mee op reis. Meer over

   

  Over compact camera's

  Je wilt een compact camera kopen. Nu alleen nog een zoeken. Weet je al welke het wordt? Top! Vind je een keuze maken lastig? Geen probleem, we helpen je graag. Zo ontdek je snel de compact camera die bij jou past.

  Wat is een compact camera?

  Een compact camera is een compacte camera met een vast objectief. Het staat bekend om zijn comfort en makkelijke bediening. De meeste werken met tal van geautomatiseerde standen. Hiermee maak je foto's volgens het point-and-shoot principe. Naast deze instapmodellen zijn er ook varianten met meer instelmogelijkheden en high end compact camera's.

  Waarom een compact camera?

  Je kiest een compact camera omdat je snel en eenvoudig foto's en video's wilt maken. Een camera met vaste lens biedt de uitkomst. Je neemt hem makkelijk mee op reis en stelt hem makkelijk in. Zo mis jij geen enkel moment.

  Soorten compact camera's

  Van modellen voor in de handtas, echte alles-in-één camera's tot high-end compact camera’s voor straatfotografie. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Zo vind je er altijd één met het gewenste formaat, bereik, toepassing en stijl.

  Travelzoomcamera

  Kleine camera, aardig zoombereik

  Een travelzoomcamera is een echte alleskunner. De camera is klein en licht. Het past zo in je broekzak. Het heeft een zoombereik van 5x tot 40x en is voorzien van automatische standen. Op het scherm zie je eenvoudig wat je fotografeert. Deze kun je vaak kantelen of aanraken. Wil je jouw foto delen? Vrijwel alle travelzoomcamera's hebben WiFi of Bluetooth.

  > Bekijk alle travelzoomcamera's

  Superzoomcamera / bridge camera

  Grotere camera, extreem zoombereik

  De superzoomcamera (bridge camera) lijkt veel op een kleine spiegelreflexcamera. De camera heeft een groot intern objectief met extreme zoommogelijkheden. Tot zelfs 125x! Dit vraagt om stabiliteit. De body is daarom voorzien van extra grip. Je hebt ook superzoomcamera met zoeker wat bijdraagt aan de stabiliteit. Daarnaast zijn er ook modellen met een kantelbaar of draaibaar scherm.

  > Bekijk alle superzoomcamera's

  High-end compact camera's

  Groote beeldsensor, handmatige instelmogelijkheden

  High-end compact camera's zijn de keuze voor een uitstekende beeldkwaliteit. De camera's zijn voorzien van een lichtsterke lens en grotere beeldsensor. Daarnaast stel je alles handmatig in. Deze aanpassingen zijn door een optische zoeker vaak direct zichtbaar. Naast prachtige JPEG- en RAW-foto's, schiet je vaak ook scherpe 4K-video's. De eindresultaten deel je makkelijk met mobiele apparaten. Je smartphone dient soms zelfs als een tweede display.

  > Bekijk alle high-end compact camera's

   

  Outdoorcamera

  Schokbestendig, waterdicht

  Een outdoorcamera (onderwatercamera's en actioncams) is ideaal voor op avontuur. De camera is klein, licht en robuust. Kou, schokken, stof en water vormen geen probleem. Alle onderdelen zijn in de camera gebouwd. Ze steken dus niet uit. Zelfs de lens blijft in de body tijdens het zoomen. Het zoombereik loopt hierdoor tussen de 3x en 5. Om ieder avontuur aan te kunnen is de camera voorzien van automatische standen. Zo leg je alles snel en eenvoudig vast.

  > Bekijk alle onderwatercamera's

  > Bekijk alle actioncams

  Welke compact camera past bij mij?

  Een keuze maken is niet eenvoudig. Misschien heb je er een nodig met veel megapixels of juist een met een groot zoombereik. Of heb je er een nodig met een klapbaar scherm? Of een die waterdicht en schokbestendig is? Omdat er zoveel keuze is, hebben we een handige keuzegids gemaakt.

  Bekijk de keuzegids

  Top 5 compact camera's

  1. Panasonic LUMIX DMC-FZ1000
  2. Canon Powershot SX70 HS
  3. Sony Cybershot DSC-RX10 Mark IV
  4. Panasonic LUMIX DC-FZ82
  5. Sony RX100 mark VI

  Inspiratie en tips

  Op zoek naar nog meer tips en inspiratie over fotograferen met een compact camera? Of de beste camera's in ons assortiment? Bekijk deze pagina’s een keer: