{{serverState.parameters.mainproducttaggroup_description}}

 

{{serverState.parameters.mainproducttaggroup_description}}

 

VR bril

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

Werelden komen tot leven door het opzetten van een virtual reality bril (VR Bril). Zowel te gebruiken voor het spelen van uw favoriete games en het ontdekken van steden als voor het volgen van onderwijs en het intens beleven van films.

 

VR bril

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.description}} {{item.product_tag}} Kamera Express Photospecialist GM Foto PhotoGalerie

{{item.description}}

 ({{item.review_count}})

Tijdelijk niet beschikbaar

{{item.voorraadmelding_new}}

 

  Werelden komen tot leven door het opzetten van een virtual reality bril (VR Bril). Zowel te gebruiken voor het spelen van uw favoriete games en het ontdekken van steden als voor het volgen van onderwijs en het intens beleven van films.

   

  Hoe werkt een VR bril?

  Een VR bril, ook wel HMD (Head Mounted Display) genoemd, is een type bril dat in combinatie met een smartphone, pc of spelcomputer u een nieuwe realiteit laat ontdekken. De bril wekt door het projecteren van verschillende beelden per oog bij de gebruiker de illusie dat hij zich op een andere plek bevindt. Het 3D effect dat door het beeldverschil per oog ontstaat, zorgt ervoor dat u mee wordt gezogen in een realistisch uitziende wereld. Het apparaat is zo ontwikkeld dat het hoofdbewegingen registreert. U kunt hiermee dus vrij kunt rondlopen in een game of stad. De wereld van de virtual reality vond zijn oorsprong al in de jaren 80, maar kan met de huidige technologische ontwikkelingen nu pas echt op grotere schaal worden toegepast. De nieuwe technieken maken het mogelijk om de realiteit en resolutie van de beelden van steeds betere prestaties te voorzien.

  Toepassingsmogelijkheden

  De technologische ontwikkelingen hebben er de afgelopen jaren voor gezorgd dat er veel toepassingen zijn waarmee de VR bril kan samenwerken. Veel gebruikt is de VR bril voor het spelen van games via zowel uw smartphone, spelcomputer als pc. De variëteit neemt hierbinnen steeds verder toe: van snelle actie games tot de meest fascinerende ontdekkingswerelden. Daarnaast kan er met de bril 360 graden video’s worden bekeken en livestreams worden gevolgd. Ideaal als u een concert van uw favoriete artiest levensecht wilt bijwonen, natuurgebieden wilt verkennen of op de eerste rij bij een voetbalwedstrijd wilt zitten. De toepassingen gaan zelfs zover dat u vanaf huis een vergadering kunt bijwonen of een huis kan bezichtigen. Educatieve programma’s worden tegenwoordig ook vaker uitgebracht om samen te werken met een VR bril, denk hierbij aan het bestuderen van natuurverschijnselen als het begrijpen van architectuur. De mogelijkheden zijn eindeloos en zullen de komende jaren alleen nog maar groter worden.

  Soorten VR brillen

  Voor de beleving van de wereld van virtual reality zijn er diverse brillen op de markt, elk te gebruiken met verschillende apparatuur. Voordeel is dat u niet vastzit aan een enkel apparaat om deze belevenis mee te maken. Hieronder behandelen we de meest voorkomende brillen:

  • Smartphone: Het bekendste type VR bril is speciaal ontwikkeld om samen te werken met de smartphone. U kunt deze gemakkelijk vastklikken in het systeem en de bewegingen worden door het apparaat of de smartphone geregistreerd. Voordelen zijn zowel de lage aanschafprijs als de bewegingsvrijheid die u hiermee heeft. Zitten, springen en lopen, het kan allemaal. Een ander voordeel is de draagbaarheid door het lage gewicht van de modellen. Een nadeel van dit apparaat is dat u voor een optimale ervaring een hoogwaardige smartphone nodig heeft. Daarnaast raakt de accu van de smartphone redelijk snel leeg. Deze bril is dan ook hoofdzakelijk te gebruiken voor het spelen van simpele games en het afspelen van 360 graden video’s.
  • PC/Laptop: Voor de meest intense beleving is het aan te raden een VR bril die aangestuurd wordt door een PC aan te schaffen. Deze VR brillen beschikken naast een ingebouwd scherm over verschillende sensoren om alle toepassingen aan te sturen. Het grote voordeel van deze brillen is dat u zware applicaties en games kunt draaien op het systeem en u op het stroomnetwerk zit aangesloten. Door de snelle ontwikkelingen zijn er talloze applicaties (zie toepassingsmogelijkheden) waarvoor u dit apparaat kunt gebruiken. Hieraan zit ook het nadeel verbonden. Door deze snelle technologische ontwikkelingen verschijnen er namelijk geregeld nieuwe modellen en dient er voor de beste beleving dus geregeld een nieuw model te worden aangeschaft.
  • Spelcomputer: De huidige generatie gameconsoles kan niet achterblijven op het gebied van VR. Hierdoor zijn er al modellen verschenen voor de Playstation. Deze bril sluit u aan op het systeem en vervolgens kunt u applicaties via de spelcomputer installeren. Deze lopen uiteen van games, educatieve toepassingen tot films. Net als bij de brillen voor de PC beschikken consoles over een krachtiger systeem dan de smartphones. Voordeel is dat u ook controllers kunt gebruiken om bepaalde activiteiten te verrichten.