Sensor Cleaning

Sensor Cleaning

Verwijder stof van je camera sensor

Af en toe is het nodig om de sensor van je camera te reinigen. Als je vaak van lens verwisselt, komt er al gauw stof op de sensor. Dit zorgt voor vervelende donkere vlekjes op je foto en video. Iets wat je absoluut niet wilt hebben.

Wil je de sensor van jouw camera reinigen? Kom dan langs in een van onze winkels. Onze getrainde cleaners maken het graag voor je schoon. Voor slechts €29 is de sensor van jouw camera weer brandschoon.

Onze getrainde cleaners staan voor je klaar

Stof  hoort niet op de sensor en moet weg. Voordat je zelf de strijd aangaat met deze vuildeeltjes is het verstandig een getrainde cleaner te overwegen. De sensor van je camera is een gevoelig onderdeel. Als je een foutje maakt, heeft dat een groter gevolg dan dat kleine stofdeeltje. Onze cleaners weten exact hoe zij alles moeten schoonmaken. Zo weet je zeker dat je zelf geen schade toebrengt.

Een ander voordeel: terwijl jij geniet van een lekker bakje koffie, maken onze cleaners jouw camera schoon. Kom je op een iets drukker moment, dan kan de wachttijd langer zijn dan het bakje koffie. Bij echte topdrukte heb je de kans dat je jouw camera, voor één dag, moet achterlaten.

Sensor reinigen bij Kamera Express

Sensor reinigen bij Kamera Express

Niet te vergeten: Voor het reinigen van de sensor dient de camera een volle accu te hebben. Neem ook een lens en geheugenkaart mee. Dan maken we een testfoto en heb jij direct een 'voor' en 'na' foto.

Sensor Cleaners

Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag, als je dat liever wilt. Ook daar bieden wij een oplossing voor: sensor cleaning kits. We hebben sets voor zowel Full Frame, APS-C als MFT sensoren. De vloeistof en swabs zijn ook los te verkrijgen.

Kamera Express - Sensor Cleaning

Full Frame Cleaning Kit

 • Cleaning swabs van 24mm
 • Reinigingsvloeistof
 • Statische kwast
 • Voor full frame camera's

Kamera Express - Sensor Cleaning

Visible Dust APS-C Cleaning Kit

 • Cleaning swabs van 16mm
 • Reinigingsvloeistof
 • Statische kwast
 • Voor APS-C camera's

Kamera Express - Sensor Cleaning

Visible Dust Sensor Clean

 • Steriele vloeistof
 • Inhoud van 8ml
 • Voor alle type sensoren
 • Verwijdert kleine vlekken

Meer informatie over verzekeren bij Kamera Express?

Neem contact op via 085-8888034 of via [email protected].

Veel gestelde vragen

Dat verschilt per camera. Heb je een spiegelreflexcamera en wissel je vaak van lens, dan moet je om het halfjaar de sensor reinigen. Bij een systeemcamera moet dit vaker. In tegenstelling tot een spiegelreflex is de sensor bij een systeemcamera niet beschermd door een spiegel, waardoor er eerder stof op komt. Ook bij een camera waarbij de lens voor een lange tijd vast zit, hoef je de sensor minder vaak schoon te maken.

 

Als er vervelende donkere vlekjes op je foto en video zit, heb je stof op de sensor. Helaas is dit niet altijd even goed te zien. Maar er is een handig trucje. Maak een foto van een egaal en effen oppervlak, zoals een velletje blanco papier. Bekijk de foto op de computer om te zien of er vlekjes op zitten. Zo ja, dan moet je de sensor reinigen.

Ja, bij een zelfreinigend systeem komt de stof wel los maar blijft in het compartiment. Het kan daardoor op een andere plaats weer terugkeren. Daarnaast blijft hardnekkige stof op de sensor gewoon zitten. Wel is het een handige oplossing als je tijdens het fotograferen stofdeeltjes ziet.