Herfst bij Kamera Express

De herfst is een seizoen waarin de natuur haar volledige kleurenspectrum laat zien. Een perfect seizoen dus om eropuit te gaan met je camera! Daarom hebben we allerlei handige informatie voor jou verzameld. Zo vind je onder meer handige tips voor het fotograferen tijdens de herfst. En weet je even niet waar je heen moet voor de mooiste herfstfoto's? Check dan eens ons overzicht met fotogenieke locaties voor de herfst!

Naast de prachtige herfstkleuren, zien we in de herfst ook de paddenstoelen uit de grond schieten. Voor velen een geliefd onderwerp om te fotograferen. Maar hoe doe je dit nou precies? Wij leggen het uit! Daarnaast vertellen we meer over het vastleggen van bliksem en geven we tips over het fotograferen van mist en dauw.

Musthaves Herfst

Musthaves

Welke lenzen en statieven heb je nodig om de mooiste herfstfoto's te maken? We raden je deze musthaves aan.

> Lees artikel

Paddenstoelen fotograferen

Paddenstoelen fotograferen

Hoe maak je nou goede foto's van paddenstoelen? En vooral: met welke instellingen? Het komt allemaal aan bod in deze blog

> Lees artikel

Nico van Kappel

Interview

Natuurfotograaf Nico van Kappel is dol op de herfst. Hij maakt sfeervolle beelden en vertelt graag over zijn werkwijze.

> Lees hier het interview met Nico

Tips

Tips

Je wil het liefst zo snel mogelijk zelf aan de slag. Deze tips and tricks helpen je snel op weg. Speel bijvoorbeeld eens met de kleuren en zo veel meer!

> Lees artikel

Herfst locaties

De mooiste herfstlocaties

Herfst, herfst, wat heb je te koop? Heel veel mooie locaties! In Nederland kun je je hart ophalen, wij vertellen je waar je moet zijn.

> Lees artikel

Hans van Ommeren

Interview

Natuurfotograaf Hans van Ommeren tilt herfstfoto's naar een ander niveau. Hij maakt abstracte herfstfoto's en geloof ons: naar sommige foto's kun je wel uren blijven kijken.

> Lees hier het interview met Hans

Tips

Mist & dauw fotograferen

Mist en dauw laten zich niet makkelijk fotograferen. Wij helpen je graag op weg en hebben een aantal tips en tricks voor je verzameld. Zo is het handig om je apparatuur te beschermen en maak ook eens een macrofoto.

> Lees artikel

Herfst locaties

How to: bliksem fotograferen

Zo snel als de bliksem! Wat doe je als je dit natuurgeweld aanschouwt? En vooral: hoe leg je het vast? Dat lees je in deze blog.

> Lees artikel

Who to follow

In het kader van het herfstthema hebben we een aantal interessante accounts op een rijtje gezet.


> Lees meer


Camera bescherming tips

Bescherming tegen het gure herfstweer

In de herfst is het belangrijker dan ooit om je apparatuur te beschermen. In deze blog lees je hoe je dat het beste doet.

> Lees artikel

Herfst timelapse maken

Sfeervolle timelapses

Rick Kloekke is portret-, landschaps- en timelapsefotograaf en ervaren in het maken van timelapses. Hij geeft tips om de gaafste herfst-timelapse te maken.


> Lees artikel

Aan de slag

Het is tijd om zelf aan de slag te gaan. Wil je jouw resultaten met ons delen? Leuk! Gebruik dan op Instagram de hashtag #KameraExpress of tag Kamera Express in jouw bericht. Vergeet ook niet ons te volgen voor de nodige inspiratie!