Landschapsfotografie

Prachtige Hollandse wolkenluchten, een uitgestrekte heidelandschap of juist een dichtgegroeid bos. Landschapsfotografie is een vorm van natuurfotografie waarbij het landschap zelf centraal staat. Het lijkt een fotografievorm die niet zo moeilijk is, een plaatje van een omgeving maken. Maar toch kan het een uitdaging zijn om de diepte, de kleuren, het contrast en de sfeer goed vast te leggen. Dit vereist voorbereiding, goede weersomstandigheden, de juiste apparatuur en de juiste techniek.

Wanneer de lente in de lucht hangt, gaan we allemaal weer meer naar buiten. Een perfecte kans om je landschapsfotografie skills te ontwikkelen en te verbeteren. We geven je graag tips en vertellen je welke apparatuur echt niet mag ontbreken. Een aantal doorgewinterde landschapsfotografen komt aan het woord om je te inspireren.

Musthaves landschapsfotografie

Musthaves

Voor de perfecte landschapsfoto's heb je de juiste apparatuur nodig. Wij hebben een aantal producten voor je geselecteerd.

> Lees artikel

Tips landschapsfotografie

Tips

We hebben een aantal handige tips en trucs voor het maken van prachtige landschapsfoto's op een rijtje gezet.

> Lees artikelTips van professionals

Bas Meelker en Joel Santos hebben jarenlange ervaring als landschapsfotograaf. Wil je meer tips en tricks van deze twee professionals en wil je jouw landschapsfotografie naar een hoger niveau tillen? Lees dan zeker het artikel waarin Bas en Joel je meenemen in de wereld van landschapsfotografie.


> Lees meer

Behind Your Scenes

Behind Your Scenes Live is de liveshow van Kamera Express. De eerste reeks ging van start op 14 oktober 2020 met de eerste serie liveshows die aansloten bij het 2020-seizoen van Het Perfecte Plaatje, waar Kamera Express trotse partner van is. Alle liveshows zijn terug te kijken op ons YouTube-kanaal.

Peter Nolten

Behind Your Scenes: 11-11-2020

In de aflevering van 11 november spraken we met Peter Nolten, landschapsfotograaf. Peter is op zoek naar minimalistische, sterke beelden in een landschap. Hij vertelt over de ins en outs van zijn werk en geeft handige tips zodat jij zelf aan de slag kan en de mooiste landschapsfoto's kan maken.


How to: filters

How to: filters

Filters zijn misschien wel de meest gebruikte accessoires bij landschapsfotografie. Wij leggen je graag uit hoe je hiermee werkt.

> Lees artikel

5-technieken

5x technieken

Wij lichten 5 technieken uit om je landschapsfotografie nog mooier te maken.

> Lees artikel

Ole Salomonsen

Interview

Ole Salomonsen is een aurorafotograaf die altijd geïnteresseerd is geweest in technologie en fotografie. In 2008 heeft hij een aantal foto's gemaakt van het Noorderlicht en deze zijn zelfs door Britse kranten gepubliceerd. De aandacht die zijn foto's kregen en de emoties die het noorderlicht bij mensen losmaakt vond hij inspirerend en zo is hij gefascineerd geraakt door dit fenomeen.

> Lees interview

landschap-perspectieven

Een ander perspectief

Landschapsfotografie kent vele vormen en invalshoeken. In dit artikel geven we je inspiratie om het eens van een andere kant te bekijken.

> Lees artikel

landschap-locaties

Locaties

Een overzicht van 12 ideale landschaps- en natuurfotografie plekken in Nederland.

> Lees artikel

Aan de slag

Het is tijd om zelf aan de slag te gaan. Wil je jouw resultaten met ons delen? Leuk! Gebruik dan op Instagram de hashtag #KameraExpress of tag Kamera Express in jouw bericht. Vergeet ook niet ons te volgen voor de nodige inspiratie!